Recept za ovaj kolač dobila sam na e-mail i odmah ga odlučila podijeliti s vama, a s obzirom da je priprema vrlo jednostavna, vjerojatno ću ga napraviti prvi slobodan vikend. Ovaj kolač je označen kao paleo, gluten free i vegan, pa ga zaista može jesti širok dijapazon ljudi s različitim prehrambenim navikama ili zdravstvenim potrebama.  U videu pogledajte pripremu kolača:  Sastojci:  Za biskvit: 300 g bademovog brašna 2 žlice mljevenih lanenih sjemenki  1 žličica sode bikarbone 60 ...

Moja frendica Dju mi je maloprije poslala poruku: "Jedu mi se tortilje. Postoji li neko rješenje za tu moju želju, s obzirom da sam već unijela svoju današnju dozu ugljikohidrata?" Rješenje je naravno u low-carb tortiljama koje možemo napraviti kod kuće, vrlo jednostavno i sa samo 3 sastojka! Evo što trebate:  8 bjelanjaka 50 g kokosovog brašna 1/4 žličice praška za pecivo 10 žlica vode Sve sastojke pomiješajte u posudi i dobro umutite. Smjesa treba biti jednolična i dosta tekuća.  ...

Što radite četvrtkom u ponoć? Neki su u izlasku, neki spavaju, a ima nas koji u to vrijeme smišljamo što bismo mogli kreativno posložiti i pojesti prije spavanja. To sam ja jučer radila.  Ispalo je sočno, zanimljivo, nutritivno bogato i garantiralo je dobar san:  150 g pilećeg filea 100 g patlidžana 1 žličica kokosovog ulja 60 g gorgonzole Na tavi sam zagrijala kokosovo ulje pa bacila na tanko narezane pileće šnicle i patlidžane da se peku. Kad su se ispekli sa svih strana, izvadil...

Jako volim proso, a istovremeno, jako rijetko ga jedem. Točnije, kad ga imam doma, navalim i jedem ga svaki dan i onda ga zaboravim kupiti i prođu mjeseci dok mi se opet ne nađe na tanjuru. A proso je jedna od najdravijih i nutritivno najkvalitetnijih žitarica.  Bogat je magnezijem i željezom, odličan je izvor proteina (u 100 g ima 10 g bjelančevina), kalcijem, fosforom, cinkom, niklom, vitaminom E i vitaminima B kompleksa... Dakle, jasno je da ga treba jesti redovno i često.  Ja ga najčešće...

Dobila sam novu dasku koja je - prekrasna! Prijateljica Jana je otkrila novi talent u oblikovanju drva i nakon što je sama sebi napravila drveni stol za novi stan, napravila je nekoliko kuhinjskih daskica. Da vrijednost bude još veća, daskice dolaze direktno s Plitvica! No, ni to nije sve, ne radi se o običnim daskicama, ove imaju nogice. Dakle, daskica koja je istovremeno i prekrasni nosač za hranu. Naravno, odmah sam zajaukala od želje da dobijem jednu, pa je tako Jana jednu napravila za me...

Volim si ponekad sama napraviti neke ražnjiće. Na isto mi dođe napravim li meso ovako ili na neki jednostavniji način, ali ovako barem imam osjećaj da jedem nešto drugačije. I nekako mi meso bude sočnije kad ga ovako pripremim.  Ako mi je potreban dodatni prilog uz ove ražnjiće, onda je to gotovo uvijek neka zelena salata. 200 g purećih prsa povrće po želji: cherry rajčice, paprike, gljive, tikvice, luk... Meso narežete na kockice i naizmjence nabadate na štapić za ražnjić s raznovrsni...