Recept za ovaj kolač dobila sam na e-mail i odmah ga odlučila podijeliti s vama, a s obzirom da je priprema vrlo jednostavna, vjerojatno ću ga napraviti prvi slobodan vikend. Ovaj kolač je označen kao paleo, gluten free i vegan, pa ga zaista može jesti širok dijapazon ljudi s različitim prehrambenim navikama ili zdravstvenim potrebama. U videu pogledajte pripremu kolača: Sastojci: Za biskvit: 300 g bademovog brašna 2 žlice mljevenih lanenih sjemenki 1 žličica sode bikarbone 60 ...
- 0 komentara
- 0 x
- srijeda, 26 srpnja, 2017. u 11:45
Moja frendica Dju mi je maloprije poslala poruku: "Jedu mi se tortilje. Postoji li neko rješenje za tu moju želju, s obzirom da sam već unijela svoju današnju dozu ugljikohidrata?" Rješenje je naravno u low-carb tortiljama koje možemo napraviti kod kuće, vrlo jednostavno i sa samo 3 sastojka! Evo što trebate: 8 bjelanjaka 50 g kokosovog brašna 1/4 žličice praška za pecivo 10 žlica vode Sve sastojke pomiješajte u posudi i dobro umutite. Smjesa treba biti jednolična i dosta tekuća. ...
- 0 komentara
- 0 x
- srijeda, 26 srpnja, 2017. u 02:49
Što radite četvrtkom u ponoć? Neki su u izlasku, neki spavaju, a ima nas koji u to vrijeme smišljamo što bismo mogli kreativno posložiti i pojesti prije spavanja. To sam ja jučer radila. Ispalo je sočno, zanimljivo, nutritivno bogato i garantiralo je dobar san: 150 g pilećeg filea 100 g patlidžana 1 žličica kokosovog ulja 60 g gorgonzole Na tavi sam zagrijala kokosovo ulje pa bacila na tanko narezane pileće šnicle i patlidžane da se peku. Kad su se ispekli sa svih strana, izvadil...
- 0 komentara
- 0 x
- petak, 01 rujna, 2017. u 03:39
Jako volim proso, a istovremeno, jako rijetko ga jedem. Točnije, kad ga imam doma, navalim i jedem ga svaki dan i onda ga zaboravim kupiti i prođu mjeseci dok mi se opet ne nađe na tanjuru. A proso je jedna od najdravijih i nutritivno najkvalitetnijih žitarica. Bogat je magnezijem i željezom, odličan je izvor proteina (u 100 g ima 10 g bjelančevina), kalcijem, fosforom, cinkom, niklom, vitaminom E i vitaminima B kompleksa... Dakle, jasno je da ga treba jesti redovno i često. Ja ga najčešće...
- 0 komentara
- 0 x
- petak, 01 rujna, 2017. u 04:26
Dobila sam novu dasku koja je - prekrasna! Prijateljica Jana je otkrila novi talent u oblikovanju drva i nakon što je sama sebi napravila drveni stol za novi stan, napravila je nekoliko kuhinjskih daskica. Da vrijednost bude još veća, daskice dolaze direktno s Plitvica! No, ni to nije sve, ne radi se o običnim daskicama, ove imaju nogice. Dakle, daskica koja je istovremeno i prekrasni nosač za hranu. Naravno, odmah sam zajaukala od želje da dobijem jednu, pa je tako Jana jednu napravila za me...
- 0 komentara
- 0 x
- ponedjeljak, 04 rujna, 2017. u 12:22
Volim si ponekad sama napraviti neke ražnjiće. Na isto mi dođe napravim li meso ovako ili na neki jednostavniji način, ali ovako barem imam osjećaj da jedem nešto drugačije. I nekako mi meso bude sočnije kad ga ovako pripremim. Ako mi je potreban dodatni prilog uz ove ražnjiće, onda je to gotovo uvijek neka zelena salata. 200 g purećih prsa povrće po želji: cherry rajčice, paprike, gljive, tikvice, luk... Meso narežete na kockice i naizmjence nabadate na štapić za ražnjić s raznovrsni...
- 0 komentara
- 0 x
- petak, 25 kolovoza, 2017. u 11:36