Jeste li ikada radili noge i niste ih osjetili kako spada? Dobro, uvijek postoji mogućnost da ste malo "fušali" na treningu ali uzet ćemo kao da niste zabušavali i da niste bili zadovoljni treningom. Ako ne osjećate dobar "pump", a niste "prazni" odnosno unijeli ste dovoljno ugljikohidrata predložio bih da iskušate sljedeću varijaciju na press mašini. Leg press bi (osim standardnog čučnja) po mome mišljenju trebala svakako biti sastavni dio svakog ozbiljnijeg treninga nogu. Nebitno želite li p...

Popularni hammer "curl" jedna je od onih vježbi koju ili volite raditi ili ne volite. Pitanje je treba li ju izvoditi često ili je dovoljno ubaciti tu i tamo. Ovom vježbom osim bicepsa pogađamo i mišiće podlaktice brachialis i brachioradialis. Brachialis se nalazi sa lateralne strane nadlaktice, između duge glave bicepsa i lateralne glave tricepsa. Prednost hammer biceps pregiba je ta što ovom vježbom izvrsno možemo pogoditi brachialis, koji je vrlo često zanemaren detalj na impresivnim rukama...

Zobena kaša je jedan od češćih obroka koje gledamo kako Ameri jedu u filmovima. Svi uživaju u tom "porridgeu"! Očito, slijedom toga, vrlo često dobivam upit za recept za pripremu zobene kaše. Stoga, evo i pojašnjenja, jer radi se o jednom od najjednostavnijih jela u povijesti kuhanja ;) Za zobenu kašu trebate:  50 g zobenih 300 ml vode ili mlijeka (ili stavite pola-pola) Tekućinu stavite u posudicu i zagrijte na ploči. Kad se tekućina počela zagrijavati, dodajte zobene pahuljice i mije...

Ako ste na prehrani s niskim udjelom ugljikohidrata, a visokim mastima, onda su vam avokado i jaja namirnice koje vjerojatno svakodnevno jedete. Kad sam prije par godina prvi put otkrila avokado i sve mogućnosti koje se s njim mogu izvesti, doživjela sam pravo malo nutritivno prosvjetljenje. Dakle, od namaza od avokada, do sladoleda kojima je on baza... to malo zeleno masno čudo je prava riznica kulinarskih mogućnosti.  Za vikend sam pronašla jedan zanimljiv recept: Avokado punjen jajima i sv...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 15 lipnja, 2015. u 09:54

Pripremite: 1 šalicu sitnih zobenih pahuljica 4-5 žlica uvrh punih Myprotein maslaca od kikirikija 1 jaje 1 i pol žličicu praška za pecivo pola žličice stevije prstohvat soli pekmez od jagoda ili aronije   Sameljite zobene pahuljice u brašno. Dodajte prašak za pecivo, steviju i prstohvat soli. Istucite jaje pa ulijte u smjesu, dodajte maslac od kikirikija i zamijesite tijesto. Oblikujte kuglice pa ih slažite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Svaku kuglicu malo spljoštite pa u sr...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 15 lipnja, 2015. u 08:51

Da, ovo je stvarno perverzno. Perverzno dobro. Perverzno zdravo. Sve što vam padne na pamet. Fino izgleda. Fino miriši. A kad probate - prefino je! Losos sa svojom aromom, ananas sa slatkastim osvježenjem, avokado kremastom teksturom - daju ovom ručku nevjerojatan okus kojeg morate probati i sami se uvjeriti što govorim.  Evo što vam treba:  100 g fileta svježeg lososa 1 kolut svježeg ananasa (oko 1 cm debljine) 1/2 žlice maslinovog ulja malo soli i papra par listića svježeg bosiljka ...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 15 lipnja, 2015. u 10:27