Kad spojim voljeni oblik i voljene sastojke, dobijemo - ubijanje u hrani! Ili, ako želimo to pristojnije nazvati: neumjereno uživanje u namirnicama.  U stvarnosti to izgleda ovako: Izvadial sam ih iz pećnice i navalila dok su još bili vreli pa mi je danas jezik sav spečen, ali - vrijedilo je! Sastojci:  150 g ribanog sira 120 g na sitno nasjeckane pileće šunke 200 g šampinjona, nasjeckanih na sitno 4 jaja 150 g kiselog vrhnja 30 g kokosovog ulja 120 g pelata 2 žličice origana papa...

Kozice su slasne i fine, ali nemam ih naviku često pripremati. No, danas sam ih se sjetila pa će danas i biti za ručak. Evo kako:  200 g kozica 1 žlica maslinovog ulja 1 češanj češnjaka 120 g cherry rajčica 120 g šampinjona narezanih na sitnije 200g baby špinata 100 g tjestenine po želji, ja volim špagete začini: crvena začinska paprika, sol, papar, bosiljak U posudi stavite kozice i začine i sve dobro promiješajte. Tjesteninu stavite da se kuha, prema uputama na pakiranju. U tavi...

Kako izgleda vaša marenda na poslu? Držite li se i na radnom mjestu svojih dobrih navika ili pokleknete pred okolinom i "nedostatkom vremena" za pripremu zdravog obroka? Možda se nekima od vas čini da zbog činjenice da radite imate jako dobar izgovor da zalomite u neki fast food, pekaru ili pak ne pojedete ništa jer "jednostavno nemate ideje, vremena ili nečeg trećeg" (dok u biti nemate volje) ali vjerujte mi - ništa od toga, zavaravate se i idete korak unazad od cilja kojem težite.  Nije potr...

Kad jednom napravite kolač bez pečenja, ne želite više nikada uključiti pećnicu i čekati hoće li kolač uspjeti, hoće li se prepeći ili će ostati sirov i slične probleme s kojima se susreću svi koji se odvaže na pečenje kolača. Osim toga, ne želite ni gubiti vrijeme na pečenje.  Osim toga, ako nekoga želite razveseliti, iznenaditi ili jednostavno obogatiti obrok zdravim desertom, ovo je super ideja. Evo jednog dobrog čokoladnog kolača koji se ne peče i koji će voljeti svi koji vole čokoladu. ...

Pisala sam prije par tjedana o svojem odlasku u jedan novootvoreni azijski restoran u središtu Zagreba. Nedavno je uz restoran otvorena i trgovina s namirnicama iz azijske kuhinje u kojem možete pronaći zaista svašta, od začina, čajeva, napitaka, do svih drugih egzotičnih stvari koje azijsku kuhinju čine meni jako zanimljivom.  Nekidan sam svratila pogledati što svašta zanimljivoga ima pa sam, naravno, izašla punih vrećica. No, jedna me namirnica posebno razveselila jer sam o njoj dosta čital...

  Ovaj glatkić prava je energetska bomba, a ujedno sadrži i kurkumu, koja je prirodni antibiotik. O kurkumi i njenim svojstima više je pisala Zorana (link). Pripremite: 1 zreli mango 1-2dl kokosovog mlijeka prstohvat vanilije u prahu četvrt žličice kurkume nekoliko sjemenki konoplje malo suhog voća, u ovom slučaju sušene aronije kokosov čips za dekoraciju   Mango ogulite i prerežite po dužini. Odstranite košticu. Mango narežite u posudu od blendera, dodajte kokosovo mlijeko, vanilij...