Iako su palačinke mnogima sinonim za nešto slatko i u funkciji deserta, mnogi palačinke pripremaju kao slanu verziju i konkretan obrok. Ovaj put sam se za tu verziju odlučila i ja, s tim da sam je dodatno željela naglasiti da bude zdravija, pa sam istražila kako da to ujedno budu proteinske palačinke, punjene sirom i šunkom, a onda i zapečene u pećnici. Došla sam do ovog recepta koji sam isprobala, i mogu vam reći da je super ispalo za jedno subotnje večernje druženje, kada su brk omastili i...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 04 ožujka, 2019. u 07:56

Kozice su najčešća vrsta morskih plodova koji završavaju na našim stolovima. Zanimljivo kod njih je to što su kozice niskokalorične, sadrže manje od 100 kcal na 100 g namirnice, a njihov nutritivni profil izuzetno je zanimljiv. Naime, one uopće ne sadrže ugljikohidrate, dok gotovo 90% energetske vrijednosti dolazi od proteina, a ostatak od masti. Stoga, evo jednog recepta koji bi vam se mogao dopasti ako ste ljubitelji kozica kao ja... Sastojci repovi kozica (očišćeni)medsoja sosusitnjeni...

Skužila sam da baš jako volim sve vrste polpeta jer stvarno ih možete napraviti od sveg i svačeg. Ovaj put pala je odluka na tunu kao glavni sastojak i tako su nastale polpete od tune. Vidjet ćete, potrebno vam je tek nekoliko sastojaka i da ih sve skupa izmiješate, sjedinite i samo lagano ispečete.  Sastojci 1 konzerva tune2 jaja1 jogurt120 g zobenih pahuljicasol, papar i dodatni začini po željikokosovo uljemalo sjeckanog peršina za dekoraciju Priprema Prvo pomiješajte sve sastojke osim z...

Nekada je Snickers bio jedan od mojih omiljenih slatkiša, a danas možemo uživati u zdravoj verziji Snickersa i to u obliku ukusnog i kremastog pudinga čiju osnovu čini maslac od kikirikija u kombinaciji sa sirovim kakao prahom. Ovo čokoladno karamelasto osvježenje je prava energetska bomba i riznica nutrijenata- zdravih masnoća,proteina,vlakna i antioksidansa. Malo je da vam kažem da je okus nevjerovatan, a tekstura kremasta i bogata. Sastojci: -300 ml domaćeg mlijeka od lješnjaka -3 žlice ...

Mali pomaci u kulinarstvu stvarno čine čuda, posebice ako je riječ o jednostavnim izvedbama poput ove koju vam donosim u nastavku. Naime, neki dan odlučila sam da mrkva postane dominantna za jedan od naših ručkova, a pretvorila sam je u kremasti umak koji je poslužio kao nešto s čime sam prelila tjesteninu. I u ovoj realizaciji trebat će vam samo dobar blender i tek nekoliko sastojaka. Znam, i ja najviše volim tako pripremati hranu... Pa, krenimo!  Sastojci 4 mrkve (srednje veličine)1 žli...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 11 ožujka, 2019. u 04:51

Bolonjez - svi ga volimo i u većini slučajeva podsjeća nas na omiljeni obrok iz djetinjstva, zar ne? Volimo ga i danas, ali ono što se promijenilo jest da volimo i sve njegove inačice. Ovo je samo jedna od njih, verzija u kojoj patlidžan dostojno zamjenjuje mljeveno meso. U nastavku vam donosim vegetarijansku opcija bolonjeza, a koja će vam, garantirano, biti jednako ukusna i fina.  Sastojci 1 patlidžan1 celer2 mrkve1 manja glavica luka3 češnja češnjaka3 rajčice2 žlice koncentrata rajčicem...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 11 ožujka, 2019. u 05:53