Iako su palačinke mnogima sinonim za nešto slatko i u funkciji deserta, mnogi palačinke pripremaju kao slanu verziju i konkretan obrok. Ovaj put sam se za tu verziju odlučila i ja, s tim da sam je dodatno željela naglasiti da bude zdravija, pa sam istražila kako da to ujedno budu proteinske palačinke, punjene sirom i šunkom, a onda i zapečene u pećnici. Došla sam do ovog recepta koji sam isprobala, i mogu vam reći da je super ispalo za jedno subotnje večernje druženje, kada su brk omastili i...
- 0 komentara
- 0 x
- ponedjeljak, 04 ožujka, 2019. u 07:56
Kozice su najčešća vrsta morskih plodova koji završavaju na našim stolovima. Zanimljivo kod njih je to što su kozice niskokalorične, sadrže manje od 100 kcal na 100 g namirnice, a njihov nutritivni profil izuzetno je zanimljiv. Naime, one uopće ne sadrže ugljikohidrate, dok gotovo 90% energetske vrijednosti dolazi od proteina, a ostatak od masti. Stoga, evo jednog recepta koji bi vam se mogao dopasti ako ste ljubitelji kozica kao ja... Sastojci repovi kozica (očišćeni)medsoja sosusitnjeni...
- 0 komentara
- 0 x
- utorak, 05 ožujka, 2019. u 07:08
Skužila sam da baš jako volim sve vrste polpeta jer stvarno ih možete napraviti od sveg i svačeg. Ovaj put pala je odluka na tunu kao glavni sastojak i tako su nastale polpete od tune. Vidjet ćete, potrebno vam je tek nekoliko sastojaka i da ih sve skupa izmiješate, sjedinite i samo lagano ispečete. Sastojci 1 konzerva tune2 jaja1 jogurt120 g zobenih pahuljicasol, papar i dodatni začini po željikokosovo uljemalo sjeckanog peršina za dekoraciju Priprema Prvo pomiješajte sve sastojke osim z...
- 0 komentara
- 0 x
- četvrtak, 07 ožujka, 2019. u 09:13
Nekada je Snickers bio jedan od mojih omiljenih slatkiša, a danas možemo uživati u zdravoj verziji Snickersa i to u obliku ukusnog i kremastog pudinga čiju osnovu čini maslac od kikirikija u kombinaciji sa sirovim kakao prahom. Ovo čokoladno karamelasto osvježenje je prava energetska bomba i riznica nutrijenata- zdravih masnoća,proteina,vlakna i antioksidansa. Malo je da vam kažem da je okus nevjerovatan, a tekstura kremasta i bogata. Sastojci: -300 ml domaćeg mlijeka od lješnjaka -3 žlice ...
- 0 komentara
- 0 x
- petak, 08 ožujka, 2019. u 07:57
Mali pomaci u kulinarstvu stvarno čine čuda, posebice ako je riječ o jednostavnim izvedbama poput ove koju vam donosim u nastavku. Naime, neki dan odlučila sam da mrkva postane dominantna za jedan od naših ručkova, a pretvorila sam je u kremasti umak koji je poslužio kao nešto s čime sam prelila tjesteninu. I u ovoj realizaciji trebat će vam samo dobar blender i tek nekoliko sastojaka. Znam, i ja najviše volim tako pripremati hranu... Pa, krenimo! Sastojci 4 mrkve (srednje veličine)1 žli...
- 0 komentara
- 0 x
- ponedjeljak, 11 ožujka, 2019. u 04:51
Bolonjez - svi ga volimo i u većini slučajeva podsjeća nas na omiljeni obrok iz djetinjstva, zar ne? Volimo ga i danas, ali ono što se promijenilo jest da volimo i sve njegove inačice. Ovo je samo jedna od njih, verzija u kojoj patlidžan dostojno zamjenjuje mljeveno meso. U nastavku vam donosim vegetarijansku opcija bolonjeza, a koja će vam, garantirano, biti jednako ukusna i fina. Sastojci 1 patlidžan1 celer2 mrkve1 manja glavica luka3 češnja češnjaka3 rajčice2 žlice koncentrata rajčicem...
- 0 komentara
- 0 x
- ponedjeljak, 11 ožujka, 2019. u 05:53