Pinjoli ili jestive sjemenke bora postali su jedan od svima najdražih orašastih plodova na tržištu. Iako je riječ o vrlo kaloričnoj poslastici: 200 grama pinjola ima 191 kalorija oni su izvrstan izvor vitamina i minerala, a njihov slatki okus i hrskavost brzo će vas začarati. Ljudi ih najčešće vole lagano popržiti na tavici, kao i u ovoj verziji s piletinom i zelenom salatom što vam donosim u nastavku, a što će vam u kombinaciji biti jedna odlična zdrava večera koju biste mogli pripremiti ve...

Ako ste i vi ljubitelji popularnih kremastih čokoladnih namaza, onda je ovaj recept pravo rješenje za vas.Čokolada i prženi lješnjaci tvore nebesku kombinaciju u kojoj možete uživati bez imalo grižnje savjesti.Smrznute banane daju finu kremastu teksturu,a sirovi kakao prah dozu vlakana,proteina ,antioksidansa, magnezija i željeza.Kad se to još sve spoji sa svježim datuljama dobit ćete pravi bombastični napitak. Sastojci: -3 šalice domaćeg mlijeka od lješnjaka -2 sitno smrznute i narezane ba...

Celer je iznimno ljekovita biljka izvrsnog okusa i mirisa koju su za kuhanje najfinijih i najzdravijih juha koristile naše bake. Međutim, s vremenom celer je zapao u carstvo potisnutih namirnica. No, tu i tamo bismo ga se ipak trebali sjetiti, a danas sam u fokus stavila korijen celera u verziji odrezaka s posebni dodatkom… Riječ je o paniranim odrescima, ali u mrvicama lješnjaka. Moglo bi vam se svidjeti kao "pomaknuti" zalogaj za večeru. Sastojcikorijen celera1 jajemljeveni lješnjaci hima...

Ovaj put sam odlučila malo eksperimentirati u kuhinji, a kao rezultat su nastale prefine čokoladne energetske kuglice i to sve zahvaljujući čipsu od banana i sirovom kakao prahu koji dalje neodoljivu i bogatu čokoladnu aromu.Posebnost ovih kuglica je hrskava i mekana tekstura, hrskava radi komadića čipsa od banane, a mekana radi svježih datulja i kokosovog ulja. Mogu vam reći da su osvojile i moje najveće kritičare. Sastojci: -160 g indijskih orašćića -55 g sušenog čipsa od banane -2 žlice...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • četvrtak, 28 veljače, 2019. u 05:27

Jako volim prokulice, ali ponekad mi dosade klasični načini pripreme, gdje se prokulice uglavnom kuhaju i peku cijele ili prepolovljene. Ovako dinstane, narezane na trakice, jako su ukusne, a i mogu se zapeći na tavi, da listići budu hrskavi. Umjesto kobasice možete upotrijebiti prepečeni špek, šunku ili pršut. Pripremite, za 4 osobe: 2 male glavice ljutike 2 režnja češnjaka 500g prokulica 1 ljutu domaću kobasicu za kuhanje himalajsku sol pola žličice kurkume malo dimljene paprike   ...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • četvrtak, 28 veljače, 2019. u 06:28

Ja sam u onoj skupini čudaka koji ne vole kikiriki i maslac od kikirikija. No, volim Snickers pa sam pomislila da bih možda trebala dati priliku nekoj kombinaciji koja nalikuje toj čokoladici - i jako mi se svidjela. Upotrijebila sam kakao prah, a vi možete upotrijebiti whey s okusom čokolade i dodati i nasjeckanu čokoladu, ako vam se to uklapa u kalorijski unos. S obzirom da mene maslac od kikirikija automatski asocira na PB&J sendviče, koji se najčešće jedu s pekmezom od jagoda, kašu sam uk...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • četvrtak, 28 veljače, 2019. u 06:31