Nekad se poželimo one jednostavne, ali konkretne večere koja od nas ne potražuje puno vremena, namirnica i pripreme, ali je opet s druge strane kalorijski prihvatljiva i ukusna. Ovo je upravo jedno takvo jelo koje može proći i kao predjelo, ali i glavno jelo, ovisno o kojoj je prigodi riječ. A ako volite feta sir, onda će vam u ovoj verziji biti još draži. Kako pripremiti ovaj vegetarijanski i usudim se reći mediteranski zalogaj doznajte u nastavku... Sastojci 400 g feta sira 400 g cherry...
- 0 komentara
- 0 x
- petak, 09 studenog, 2018. u 09:07
Darko nas je još jedanput uspio oduševiti. Ovaj put je to uspio izvrsnim proteinskim obrokom bez komadića mesa. Pred nama je zeleni quiche po njegovoj recepturi: Sastojci: Za tijesto: 250 g brašna 1 prašak za pecivo 125 g maslaca 125 g posnog sira 1 žumanjak Sol, po želji Nadjev: 125 g poriluka 200 g špinata 200 g posnog sira 200 g kiselog vrhnja Kukuruz 2 jaja 100 ml mlijeka 2 cherry rajčice Začini, po želji Postupak: Prvo je potrebno pripremiti tijesto. Kroz ...
- 0 komentara
- 0 x
- utorak, 13 studenog, 2018. u 09:26
Mesna štruca je obrok koji mnogi jako vole jesti, ali tek rijetki vole pripremati. Iako, priprema mesne štruce je zapravo vrlo jednostavna i ne zahtijeva niti neku posebnu tehniku niti vještinu. Donosimo vam recept za Darkovu mesnu štrucu: Sastojci: 630 g mljevenog mesa 70 g zobenih pahuljica, sitniji tip 135 g luka 250 ml pasirane rajčice 100 g mrkve 10 g svježeg peršina 2 jaja Sol papar Postupak: U duboku posudu stavite mljeveno meso. Preko njega dodajte mrkvu i luk narez...
- 0 komentara
- 0 x
- utorak, 13 studenog, 2018. u 10:12
Kolač od jabuke bilo koje vrste je sigurno jedan od mojih omiljenih deserta. Nedavno sam naletila na irski kolač od jabuke koji je izgledao prefino da ga ne bih i sama napravila kod kuće, pa evo moje inačice te delicije. Sastojci za kalup od 22 cm 650 g jabuka (okvirno 4 jabuke), po mogućnosti domaćih 1 žličica celonskog cimeta 8 g bourbon vanilija šećera 370 g pirova brašna 100 g šećera kokosove palme 45 ml agavina/rižina slada 130 ml extra djevičanska kokosova ulja 2 žličice pra...
- 0 komentara
- 0 x
- petak, 16 studenog, 2018. u 11:17
Većinu stvari u životu uzimamo zdravo za gotovo, bez da smo previše svjesni dok to činimo. Usputne stvari i ne doživljavamo, stablo nikad ne zagrlimo i ne zahvalimo mu što dišemo, sunce je žuto jer ga tako vidimo, zrak ne možemo opipati i umrli bi bez vode. I pčela, al ne volimo da nas ubodu pa ih isto tako ne doživljavamo. Cikla je crvena i mrkva narančasta, povrće uglavnom zeleno dok ga ne ogulimo pa je bijelo. Treba uvijek malo zagrebati po površini ako želimo vidjeti pravo stanje stvari. Atm...
- 0 komentara
- 0 x
- ponedjeljak, 26 studenog, 2018. u 11:08
Halloumi ili halumi se smatra arhetipom sira. Prvi podaci o ovom siru ističu da je dobiven od mlijeka muflona, a halloumi koji danas možemo kupiti u trgovinama se radi od kravljeg ili kozjeg mlijeka. Zbog svoje teksture, ovaj sir se često peče. 120 g halloumi sira šaka svježeg bosiljka 1/4 hokkaido buče 1/2 paprike 1 mrkva Haloumi brzinski zgrilati na gril tavici. Tikvu bez kore i papriku narezanu na kockice speći u pećnici 15-ak minuta. Mrkvicu narezati na trakice pa staviti da s...
- 0 komentara
- 0 x
- utorak, 27 studenog, 2018. u 12:19