Zaželjela sam se tjestenine i odlučila sam pojesti baš veliku količinu. Nakon toga znam da mi se ta želja neće vratiti mjesecima.  100 g tjestenine 1 mala limenka graška 1 limenka tune u salamuri 1 glavica luka 1 žlica maslinovog ulja 100 g šampinjona Tjesteninu stavite kuhati prema uputama na pakiranju.  Na tavi zagrijte maslinovo ulje pa ubacite luk narezan na trakice. Kad se luk malo omekša, ubacite grašak i šampinjone koje ste narezali na ploške. Ako je potrebno, podlijte s mal...

Ovo je super međuobrok, pogotovo ako imate goste i uz druženje im želite ponuditi i neki lagani obrok.  Ako dosad niste nikada, sada je pravo vrijeme da napravite hummus, taj superzdravi i superjednostavni namaz od slanutka. Evo recepta za pripremu klasičnog hummusa: Sastojci: 2 limenke slanutka 2 žlice maslinovog ulja 2 žlice sezama 2 češnja češnjaka 2 žlice limunovog soka (cijeđeni limun) Postupak: Na žlici maslinovog ulja lagano prepecite sezam, ali ne da vam posmeđi već samo d...

Vjerojatno ste već na mom blogu vidjeli slatke kombinacije s povrćem - od batata, graha i cikle do tikvica. Tikvice jako često upotrjebljavam u biskvitima jer im daju sočnost koju zadrže nekoliko dana. Ovaj recept naravno nije nužno za kruh. Možete ispeći kolač u pravokutnoj tepsiji pa ćete dobiti nešto nalik browniesima. S brašnima također možete eksperimentirati. Ja sam ovaj put upotrijebila pola zobeno, pola integralno, ali radila sam i posve zobeni kolač. Imajte na umu da u tom slučaju mo...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • četvrtak, 30 kolovoza, 2018. u 07:40

Da, sa sladoledom. Znam, neki će vjerojatno preokrenuti očima. No, čak i oni koji treniraju i paze na prehranu ponekad jedu sladoled. Ako ga želite zaobići, možete poslužiti posipanke s malo tučenog slatkog vrhnja, s grčkim jogurtom ili bez ikakvog dodatka. Klasične posipanke, crisp ili crumble se inače rade od mješavine brašna, šećera i maslaca, no ja radim neke svoje varijante, ovisno o raspoloženju i namirnicama koje imam na raspolaganju. Ova je kombinacija bezglutenska jer sam upotrijebil...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • četvrtak, 30 kolovoza, 2018. u 08:35

Nisam baš ljubiteljica pudinga. Pogotovo ne onog kupovnog. Za kolače bez iznimke kuham klasične kreme, a za desert uvijek prednost imaju neke druge slastice. No, nedavno mi je u goste došla prijateljica koja je htjela veganski čokoladni puding bez glutena pa me motivirala na eksperimentiranje. Upotrijebila sam mješavinu kokosovog i bademovog mlijeka, no ovaj recept možete napraviti i s običnim mlijekom ako vam tako odgovara. Ekstrakt također možete prilagoditi vlastitom ukusu, ali i upotrijeb...

Višak tikvica i patlidžana rezultirao je ovom super delicijom koja može biti izvrstan prilog ili neka vrsta salate. Mix povrća na žaru u preljevu maslinova ulja sa češnjakom i svježim bosiljkom i dressingom od meda i senfa sa kurkumom...i feta sir, jer kod mene nema ništa bez njega! :)  Sastojci za 2-4 porcija kao prilog 1 tikvica 1 patlidžan 2 paprike babure 3-4 šampinjona nekoliko trakica luka, opcionalno Himalajska sol Feta sir   Preljev maslinovo ulje 5-6 režnja češnjaka šak...