Ražnjići mogu biti jako kvalitetan obrok, ako na njih stavite kvalitetno meso. Ako ražnjiće radite sami kod kuće, preporučujem da kupite goveđi but i ovo kvalitetno meso iskoristite za izradu ražnjića. Treba vam samo meso, povrće koje želite i grill tava. I štapići za ražnjiće.  Sastojci:  600 g goveđeg buta 1 crvena paprika 1 žuta paprika 1 zelena paprika 1 glavica luka 3 žlice maslinovog ulja sol, papar, po želji Postupak:  Meso, paprike i luk narežite na kockice, približno jed...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 10 kolovoza, 2015. u 07:33

Prigrizak mi je baš super riječ. Zvuči kao nešto maleno i što je brzo gotovo i ukusno. Usput, moja profesionalna deformacija i struka "ganjaju me" da uvijek radije biram hrvatsku inačicu riječi od strane. U ovom lsučaju je to - snack.  Dakle, da ne duljim, energetski prigrisci s čokoladom su nešto što morate probati. Gotovi su za samo 10 minuta, a kad ih probate, bit će vam jasno zašto sam ih preporučila.  Sastojci:  100 g zobenih pahuljica, sitniji tip 60 g kokosovih mrvica 200 g masla...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 10 kolovoza, 2015. u 08:20

Nekidan sam se iznenadila kad mi je prijateljica rekla da nikada nije jela losos. "Nikad se nisam usudila sama ga kupiti i spremiti, a nekako se dogodilo da ga nisam ni drugdje probala!", rekla mi je dok sam se čudila tome (i točno znam da će reći da joj se stalno nešto čudim, kad bude čitala ovaj tekst). Jasno mi je da se losos, zbog cijene, ne može naći baš prečesto na našim tanjurima, ali probati ga jednostavno - morate! Ako je razlog zbog kojeg ga niste probali taj što "niste baš ljubitel...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 10 kolovoza, 2015. u 01:32

"Ljubav prolazi kroz želudac", kažu. Da, volim ono što jedem. :) Uz to, ponekad vas hrana sjeti na neke trenutke u životu, poput onog najpoznatijeg književnog trenutka kad dječačić u Proustovom romanu umoči Madeleine u čaj. Mene jutros palenta sjetila nekih lijepih životnih trenutaka i nekih dragih ljudi koje je ta palenta podsjećala na dijete u njima...  Istina, nisam palentu nikada dosad jela na ovaj način, ali eto, ohrabrila sam se i probala. I isplatilo se. (kao i mnogo sličnih situacija...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 27 srpnja, 2015. u 03:57

S vremena na vrijeme kupim si tofu pa napravim neki vrzi ručak s njim. Tofu je zapravo "sir od soje" koji se radi slično kao i klasičan sir, iz sojinog mlijeka pomoću koagulanta (limunovog soka, nigarija ili kalcijevog sulfata). Ova namirnica kod nas je dostupna zadnjih 15-ak godina, a u azijskim zemljama je koristi doslovno tisućama godina kao vrijedan izvor proteina.  Tofu sadrži osam esencijalnih aminokiselina, ima malo masnih kiselina od kojih je većina nezasićena, ne sadrži sol i ima jak...

Volim kuhati, sebi, drugima. Volim fotkati hranu. Volim pisati o hrani koju pripremam. Ali više od svega toga, volim kad mi ljudi šalju slike ili komentare nekih svojih obroka koje su napravili po mojim receptima ili dijelovima recepata. Tada znam da svaki moj tekst ima smisla jer je nekoga motivirao da nešto proba novo ili drugačije.  Tako sam jutros dobila gornju fotku i tekst koji kopiram u cijelosti:  "Pozdrav,  prema jednom receptu koji si nedavno objavila, jutros sam napravila doručak...