Soparnik sam prvi put radila ove godine, dok sam u karanteni isprobavala nove recepte. Soparnik mi se svidio zbog svoje jednostavnosti i izgleda, a super je dodatak nekim predjelima, salatama i sl. Moj je integralni, iako se inače radim običnim bijelim pšeničnim brašnom, a mali dodatak u punjenju je feta sir, koji sam ubacila na preporuku prijateljice. Ono što je vrlo bitno kod pripreme soparnika je to da je tijesto potrebno razvaljati poprilično tanko i kod drugog dijela tijesta na vrh, ob...

    Budući da sam oduvijek bila ljubitelj kokosa, izbor mi je bio jednostavan i ovaj put sam se odlučila za izradu zdravije verzije Raffaella u kojem glavnu ulogu igra proso- žitarica slatko orašastog okusa. Ako ste se upitali da li je to stvarno moguće napraviti od prosa, onda je odgovor veliko DA. Pripremaju se vrlo lako i ne zahtijevaju vašu predanost niti posebne kulinarske vještine. A kao šećer na kraju odlučila sam ih napuniti malinama i mogu vam reći da je to bila dobitna kombinacija....

Ako volite mak, onda će vam se sigurno svidjeti ova kombinacija. Meni je inače jako ukusna s marelicama, ali s obzirom da domaće nisu još dovoljno zrele, upotrijebila sam maline i borovnice. Ovu kašu ne morate kuhati, ali onda sve sastojke ostavite dovoljno dugo da se namaču kako bi se svi okusi proželi. Za jednu osobu pripremite: 2.5dl bademovog napitka ili mlijeka 3 žlice ječmenih pahuljica 1 žlicu mljevenog maka 1 žlicu chia sjemenki prstohvat cimeta 1 žlicu sirupa od datulja ili sla...

  Još davno sam negdje naletjela na podatak da je kokosova voda idealan prirodni izotonik, bogat elektrolitima pa time služi kao savršen regenerirajući napitak tokom i nakon iscrpljujućih aktivnosti. I to pogotovo ljeti kada trenirajući zbog visokih temepratura pojačano gubimo tekućinu i vrijedne minerale iz tijela. Rekoh sebi tada kako to moram probati i uvjerila se u navedeni učinak na svojoj koži, pa je tako ova fina voda postala nešto što me ponekad posluži gotovo kao desert na kraju dobro...

Ako tražite zdravu grickalicu koju uz sebe možete imati nakon treninga ili kao međuobrok, onda možete pripremiti ovo. Kikiriki prepržite na tavici na malo kokosovog ulja i to je to. Uživajte bez grižnje savjesti.  Sastojci 500 g sirovog oljuštenog kikirikija1 žlica kokosovog uljaprstohvat soli Postupak Na tavi zagrijati kokosovo ulje. Na ulje dodati sirovi oljušteni kikiriki i peći otprilike 20 minuta stalno miješajući dok ne potamni. Po želji posoliti. Poslužiti ohlađeno.

Moćne chia sjemenke popularne su danas u raznim receptima i svi samo čekamo da ih negdje ubacimo. Danas na meniju nudimo kruh sa sirom i spomenutim sjemenkama, a bit će dobar odabir i za sve one koji izbjegavaju gluten. Priprema se vrlo jednostavno i brzo, a kad se sve skupa uzme u obzir u pitanju je baš dobra kombinacija svega.  Sastojci 8 jaja3/4 šalice vode1 šalica kefira1 i pol šalica chia sjemenki4 šalice bademovog brašna2 šalice cheddar sira1 žličica himalajske solimalo papra Pripre...