Prvi i najvažniji mali kućanski uređaj je - blender! Bez blendera nema života, moglo bi se reći. Bez blendera bih nekada mogla - umrijeti od gladi. Kad ujutro ustanem u posljednji tren, najlakše je ubaciti par sastojaka u blender i napraviti si smoothie koji mogu ponijeti sa sobom na posao, popiti ga po putu, u tramvaju... A kad se govori o smoothiejima, idejama nema kraja, od onih s bananom, narančom, breskvom, povrćem... Osim smoothieja, u blenderu radim domaći maslac od kikirikija ili s...
- 0 komentara
- 0 x
- utorak, 19 siječnja, 2016. u 12:15
Naša Kristina nam je prije par dana poslala poruku iz Londona: "Ovdje nitko ne kuha! Svi kupuju gotovu hranu!", no ni na trenutak nas nije ustrašilo da će naša Kristina pokleknuti i krenuti tim stopama. Danas se to i potvrdilo kad nam je poslala svoj novi recept. Danas su se na meniju našli rižini rezanci s gamberima. Sastojci: 200g gambera 100g rižinih rezanaca (ili integralnih špageta) 100g gljiva (po izboru) 1 glavica crvenog luka 2 češnja češnjaka 1 dcl crnog vina 2 žlice pas...
- 0 komentara
- 0 x
- ponedjeljak, 04 siječnja, 2016. u 04:27
Ne postoji ništa jednostavnije od pripreme smoothieja. Najveći napor je oguliti voće koje ćete ubaciti, ako je i to potrebno ;) No osim što su jako jednostavni za pripremu, smoothieju imaju i nekoliko dodatnih prednosti: svaki put možete napraviti drugačiji, jako su fini i - jako su zdravi. I gotovi su u minuti. Jučer sam se, tijekom šetnje po jednom supermarketum, sjetila da odavno nisam jela banane. No, osim kao sastojak za zdrave palačinke, banane su mi najdraže kao dio smoothieja. One ...
- 0 komentara
- 0 x
- srijeda, 06 siječnja, 2016. u 01:53
Znate ono kad shvatite da neku namirnicu niste jeli 15 godina i više... i onda vas netko podsjeti na nju, a vama samo navru uspomene. E tako sam se ja jutros sjetila djetinjstva i bake koja je često pripremala neke slastice od rabarbare. Ako nikada niste probali, preporučujem da probate već ove sezone. Od rabarbare se jede samo korijen, a okus je najsličniji kiselim jabukama. Možete je koristiti za kolače, umake, kompote, zapravo svašta... Na rabarbaru me danas podsjetila Kristina, koja je p...
- 0 komentara
- 0 x
- četvrtak, 07 siječnja, 2016. u 10:01
Slatke škampe volimo svi, zar ne? Jedino što ih možda odvaja od češćeg susreta s našim nepcima jest njihova cijena, no ako ih kupimo u smrznutoj varijanti, tada je i cijena malo podnošljivija. Kristina je poslala jedan zanimljiv recept za salatu sa škampima. Evo recepta: Sastojci: 400 g očišćenih škampa 250 g kukuruza šećerca 100 g očišćenog nara 200 ml grčkog jogurta zelena salata, po želji 2 češnja češnjaka 3 žlice slatkog vrhnja Škampe lagano popržite na malo maslinovog ulj...
- 0 komentara
- 0 x
- četvrtak, 07 siječnja, 2016. u 11:33
Pripremite: 1 srednje veliko pile sol 1 neprskani limun ili grejp 1 glavicu češnjaka, prerezanu po sredini 1 žlicu dimljene paprike 1 žlicu meda 1 žlicu vode 1 srednje veliku Hokkaido tikvu 4 sirove cikle (ako imate kuhanu, samo je narežite i dodajte uz meso i tikvu) žličicu nasjeckanog suhog ružmarina sol svježe mljeveni papar Pile izvadite iz hladnjaka bar pola sata prije pečenja. Dobro ga nasolite izvana i iznutra. U unutrašnjost pileta stavite prepolovljeni limun ili grejp i ...
- 0 komentara
- 0 x
- četvrtak, 31 prosinca, 2015. u 10:01