Svaki put kad se sjetim mesne štruce, sjetim se i onog pjevača toga imena - Meat Loaf! Zamislite da neki naš pjevač ili bend odluči zvati se - Mesna štruca! ;) Uglavnom, mesna štruca je dobra koliko joj je dobro meso, naravno. Pa onda za mesnu štrucu uvijek uzimam čisti goveđi but. Evo kako je ja spremam: 1kg mljevenog goveđeg buta 150 g zobenih pahuljica 120 ml malomasnog mlijeka 2 jaja 1 paprika, crvena 1 glavica luka, srednje veličine (nasjeckano na sitno) 150 g pelata 1/2 žl...
- 0 komentara
- 0 x
- ponedjeljak, 15 veljače, 2016. u 10:33
Kristina se za vikend malo poigrala pa je napravila super desert koji je ona nazvala "voćna pizza". Koristila je zobne pahuljice i još nekoliko sastojaka koje je gotovo uvijek dobro imati kod kuće, da možete pripremiti neku ovako finu deliciju: Sastojci: pola šalice sitnih zobenih pahuljica pola šalice kokosovog brašna 10 suhih datulja 10 suhih marelica 5 izmrvljenih integralnih keksa Datulje i marelice namoči u 2dcl vode. Najbolje preko noći. Pomiješaj suhe sastojke. Na sitno izre...
- 0 komentara
- 0 x
- ponedjeljak, 15 veljače, 2016. u 01:35
Hello! Dugo me tipkovnica nije vukla u ovom smjeru, no ipak neću u beskrajne uvode. Valjda nam svima ponekad zatreba vrijeme da se malo udaljimo od smjera kojeg smo si zadali kao "the one and only", čisto da bi se na njega opet poželjeli vratiti, još većom voljom i snagom. Srećom da me svo to vrijeme i dalje vuklo - željezo pa eto, gymka ipak nije bila toliko lijena :) Kako god, vraćam se malo vama... da podijelim koju misao, iskustvo, dilemu, ideju za obrok, možda i sama potražim koji ...
- 0 komentara
- 0 x
- ponedjeljak, 15 veljače, 2016. u 02:03
Voljeli ga ili ne, voljeli njegov način igre ili ne - jedno je neosporno: Novak Đoković je nesumnjivo trenutno najbolji tenisač na svijetu! Mnogo se pričalo o njegovom "boom-u", a on sam je istakao da mu je promjena u prehrani značajno pomogla u naprerku i ostvarenju vrhunskih rezultata. Dijelić Đokovićevih prehrambenih navika sa sljedbenicima na svojem Instagram profilu dijeli njegova supruga Jelena, pa je nedavno podijelila i jedan primjer njihovog doručka. Ovo su sastojci: zobene pa...
- 0 komentara
- 0 x
- utorak, 16 veljače, 2016. u 09:42
Riječnu ribu jedem zaista rijetko. Valjda 1-2 puta godišnje. Ne zato jer je ne volim, već moji morski korijeni imaju i morske prehrambene navike. Jučer mi se svidio svježi filet soma na tržnici pa sam kupila 4 komada i napravila si večeru. Evo sastojaka: 4 fileta soma 150 g riže 3 češnja češnjaka, narezan na sitno 500 g špinata, narezan na sitno 1 šaka peršina, narezan na sitno 1 limun 3 žlice maslinovog ulja 1 žlkica kapara 50 g ribanog parmezana 30 g zobenog brašna Rižu sk...
- 0 komentara
- 0 x
- utorak, 16 veljače, 2016. u 12:40
Jede vam se nešto. Nemate ni ideje ni vremena. Grčki jogurt i maline su uvijek dobra kombinacija. Umjesto malina možete staviti bilo koje drugo voće. Ja uvijek prednost dajem bobičastom ne samo zbog njihovog okusa, već i zbog nutritivne nadmoći i bogatstva antioksidansima. 150 ml grčkog jogurta par žlica malina U zdjelicu istresite jogurt i malina koliko želite i gotovo. Svaki put kad zagrabite jogurt, zagrabite i 1-2 maline. Okusi će vam se spojiti u ustima i dobit ćete prekrasnu ...
- 0 komentara
- 0 x
- utorak, 16 veljače, 2016. u 02:16