Kad vam treba ideja kako od nekih uobičajenih sastojaka napraviti nešto što ima oblik i okus, uzmete mobitel i na speeed dial nazovete Kristinu.  "Imam malo sira i pureće šunke, dolaze neki ljudi. Kruha nemam. Daj neku ideju! BRZOOOOO!!!!" "Imaš bar još tikvicu?" "Imam. Imam i krušne mrvice!" :) "Odlično, ništa lakše onda. Drugi put smisli neki teži zadatak!", zaključuje Kristina i šalje recept:  Naribaj tikvicu, mozzarellu i šunku nareži na što sitnije. Sve strpaj u zdjelicu i dodaj jaje...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 14 prosinca, 2015. u 12:18

Koliko god volim kuhati, toliko volim i da mi drugi kuhaju. Volim obilaziti restorane i uživati u dobroj i kvalitetnoj hrani, volim odlaziti kod prijatelja na druženja uz hranu, ali volim i kad dragi ljudi prisvoje moju kuhinju i kuhaju, a mene onda dočeka gotov obrok.  Tako se dogodilo nekidan, ja sam ležala, a prijateljica Rea je pripremila toplo-hladnu salatu s piletinom.  Sastojci su:  pileća prsa mozarella zelena salata rajčica tikvica bučino ulje Pileća prsa su narezana na k...

Jako volim azijske kuhinje i njihovo kombiniranje okusa i slatko-ljute varijante obroka. U posljednjih nekoliko tjedana bila sam triput u novootvorenom azijskom restoranu Asia T House i pod dojmom vrhunskih obroka koje sam ondje probala, malo sam se zaigrala kod kuće i smiješala neku svoju azijsku kombinaciju.  Asia @ Zorro’s place ;) Piletina s ananasom i kikirikijem u kokosovom mlijeku Sastojci:  150 g pilećih prsa 2 koluta svježeg ananasa 2 šake kikirikija, iz ljuske, neslan 1/2 ča...

Polpete su mi jedno od najdražih jela i često ih pripremam na razne načine. Ovo je alternativa klasičnim polpetama sa šalšom. Ako su vam draže takve, sa šalšom, poslužite ih uz pire od batata, Hokkaidice ili cvjetače, umjesto uz uobičajeni pire krumpir. :) Pripremite, za polpete: 600g mljevene junetine 1 srednje veliku glavicu luka 1 jaje 60g  mljevenih badema 1 žlicu mljevenog lana himalajsku sol papar 2 rajčice 2 loptice mozzarelle 6 inćuna Pomiješajte mljeveno meso s nasjeckanim lukom,...

Iako vam se možda čini da su slatki, blagdanski dani nemogući bez glutena, rješenja kojima istinski možete uživati u nadolazećim danima ima pregršt U današnje vrijeme rijetko tko nije čuo za gluten i bezglutensku prehranu, koja je sve češći odabir kod zdravstveno osviještenih osoba, a ne samo kod onih koji boluju od celijakije. Osim sa celijakijom, gluten se danas povezuje i s pojavom različitih bolesti poput dijabetesa, cijelim nizom autoimunih bolesti, pa i s neurološkim poremećajima. Ukolik...

Iako naizgled komplicirano, ovo je jelo jako brzo gotovo, jednostavno za pripremu i - fino. I ne trebate milijun nepoznatih namirnica koje nemate pojma ni gdje biste kupili.  Dakle:  2 tikvice 1 paprika 5-6 cherry rajčica 1 patlidžan, manji 1 mladi luk 50 g ribanog parmezana 80 g kvinoje 1 žlica aceta balsamica bosiljak Tikvice prerežete po dužini pa ih žlicom izdubite tako da kora ostane debela oko 5mm. Pazite da ne probijete koru. Izvađeno meso narežete na kockice. Sve ostalo ...