Ljubav prema hrani ne poznaje granice, tome svjedočim svakodnevno sa svojim online prijateljima s kojima izmjenjujem ideje i recepte. Kada govorimo o hrani, svi govorimo istim jezikom - jezikom uživanja. A kada u to sve uključimo i ljubav prema onome što se naziva "zdravom hranom" onda je zajednica još povezanija, a recepti su puni kreativnosti, boja i ideja koje želimo svi isprobati isti tren! Ljubica Karunc je jedna mlada vježbačica iz Beograda koja je već sada uzor mnogima. Redovno vježba,...
- 0 komentara
- 0 x
- četvrtak, 27 srpnja, 2017. u 04:08
Spaghetti carbonara je mnogima jedan od najdražih načina pripreme tjestenine. Ovaj tradicionalni recept ima puno inačica, a mnogi u pripremi ovog obroka koriste vrhnje za kuhanje. No, naravno da se vrhunska carbonara može napraviti i bez vrhnja za kuhanje. Evo kako: 50 g parmezana 1 jaje 150 g špageta 1/2 žlice maslinovog ulja 50 g manje masne pancete 2 češnja češnjaka papar Prema uputama na pakiranju, skuhajte tjesteninu. Dok se tjestenina kuha, u dubljoj tavi zagrijte maslinovo...
- 0 komentara
- 0 x
- ponedjeljak, 31 srpnja, 2017. u 04:26
Ponekad za ručak jednostavno pojedem ostatke koje pronađem u hladnjaku. No i tad se pokušam malo poigrati s njima i napraviti ih što ukusnijima. Evo jednog primjera: 2 jaja 80 g mljevene puretine 1/3 tikvice 3 žlice pelata s cherry rajčicama 1/3 glavice luka 1 žlica kokosovog ulja začini: kurkuma, papar Na tavi sam zagrijala maslinovo ulje pa istresla na sitno nasjeckan luk i miješala dok se luk dinstao. Kad se zacaklio dodala sam mljevenu puretinu i začine i uz stalno miješanje...
- 0 komentara
- 0 x
- ponedjeljak, 24 srpnja, 2017. u 12:26
Ako ste i vi ljubitelji raznih slasnih i slasnih grickalica, evo ideje kako da iste napravite sami. Na mom meniju je bila prilika za bademe koje jednostavno obožavam, a pogotovo u najnovijoj verziji gdje dominira okus pizze. Posebnu notu okusa smo dobili zahvaljujući začinima i passati od rajčice. Ovo je savršena grickalica u kojoj možete uživati i na plaži, ali i pred televizorom u večernjim satima. Jedina mana je što brzo nestaju, ali vjerujem da nikome od nas to nije problem. I zdrave gric...
- 0 komentara
- 0 x
- ponedjeljak, 24 srpnja, 2017. u 02:40
Jelena i ja smo ovo što slijedi pojele prošli tjedan za večeru nakon teškog treninga nogu. No, ako se baš ne ubijete u treningu, preporučujem da ovaj obrok ipak radije pojedete za ručak, jer je nutritivno jako bogat pa vam možda nije potrebno za večeru unijeti toliko kalorija. Mi smo ga pripremile nakon treninga i pojele uz gledanje posljednje epizode jedne nam drage serije. Evo sastojaka: 2 integralne tortilje 200 g mješavine zaleđenog povrća (meksički miks) 1 mozzarella 150 g gaud...
- 0 komentara
- 0 x
- ponedjeljak, 24 srpnja, 2017. u 03:21
Htjela sam malo jajima dati neku ljutu notu, a kulen je onda dobrodošao. Naravno, ne smijete pretjerati jer će vam jaja biti preslana. Dakle, moje "ljuto" jutro je započelo ovako: 3 jaja 100g tikvica 1 feta kulena 1 žličica kokosovog ulja Na tavi sam zagrijalka kokosovo ulje pa bacila tikvicu i uz povremeno miješanje pustila da malo omekša, potom sam dodala na kockice narezan kulen, pa nakon 20-ak sekundi sve prelila jajima i poklopila. Nakon 2 minute, sklonila sam s ploče i ostavi...
- 0 komentara
- 0 x
- utorak, 25 srpnja, 2017. u 09:57