Ljubav prema hrani ne poznaje granice, tome svjedočim svakodnevno sa svojim online prijateljima s kojima izmjenjujem ideje i recepte. Kada govorimo o hrani, svi govorimo istim jezikom - jezikom uživanja. A kada u to sve uključimo i ljubav prema onome što se naziva "zdravom hranom" onda je zajednica još povezanija, a recepti su puni kreativnosti, boja i ideja koje želimo svi isprobati isti tren! Ljubica Karunc je jedna mlada vježbačica iz Beograda koja je već sada uzor mnogima. Redovno vježba,...

Spaghetti carbonara je mnogima jedan od najdražih načina pripreme tjestenine. Ovaj tradicionalni recept ima puno inačica, a mnogi u pripremi ovog obroka koriste vrhnje za kuhanje. No, naravno da se vrhunska carbonara može napraviti i bez vrhnja za kuhanje.  Evo kako: 50 g parmezana 1 jaje 150 g špageta 1/2 žlice maslinovog ulja 50 g manje masne pancete 2 češnja češnjaka papar Prema uputama na pakiranju, skuhajte tjesteninu. Dok se tjestenina kuha, u dubljoj tavi zagrijte maslinovo...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 31 srpnja, 2017. u 04:26

Ponekad za ručak jednostavno pojedem ostatke koje pronađem u hladnjaku. No i tad se pokušam malo poigrati s njima i napraviti ih što ukusnijima.  Evo jednog primjera:  2 jaja 80 g mljevene puretine 1/3 tikvice 3 žlice pelata s cherry rajčicama 1/3 glavice luka 1 žlica kokosovog ulja začini: kurkuma, papar Na tavi sam zagrijala maslinovo ulje pa istresla na sitno nasjeckan luk i miješala dok se luk dinstao. Kad se zacaklio dodala sam mljevenu puretinu i začine i uz stalno miješanje...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 24 srpnja, 2017. u 12:26

Ako ste i vi ljubitelji raznih slasnih i slasnih grickalica, evo ideje kako da iste napravite sami. Na mom meniju je bila prilika za bademe koje jednostavno obožavam, a pogotovo u najnovijoj verziji gdje dominira okus pizze. Posebnu notu okusa smo dobili zahvaljujući začinima i passati od rajčice. Ovo je savršena grickalica u kojoj možete uživati i na plaži, ali i pred televizorom u večernjim satima. Jedina mana je što brzo nestaju, ali vjerujem da nikome od nas to nije problem. I zdrave gric...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 24 srpnja, 2017. u 02:40

Jelena i ja smo ovo što slijedi pojele prošli tjedan za večeru nakon teškog treninga nogu. No, ako se baš ne ubijete u treningu, preporučujem da ovaj obrok ipak radije pojedete za ručak, jer je nutritivno jako bogat pa vam možda nije potrebno za večeru unijeti toliko kalorija.  Mi smo ga pripremile nakon treninga i pojele uz gledanje posljednje epizode jedne nam drage serije.  Evo sastojaka:  2 integralne tortilje 200 g mješavine zaleđenog povrća (meksički miks) 1 mozzarella 150 g gaud...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 24 srpnja, 2017. u 03:21

Htjela sam malo jajima dati neku ljutu notu, a kulen je onda dobrodošao. Naravno, ne smijete pretjerati jer će vam jaja biti preslana.  Dakle, moje "ljuto" jutro je započelo ovako:  3 jaja 100g tikvica 1 feta kulena 1 žličica kokosovog ulja Na tavi sam zagrijalka kokosovo ulje pa bacila tikvicu i uz povremeno miješanje pustila da malo omekša, potom sam dodala na kockice narezan kulen, pa nakon 20-ak sekundi sve prelila jajima i poklopila. Nakon 2 minute, sklonila sam s ploče i ostavi...