Prilično sam sigurna da se većina nas može složiti da su čokolada i omiljeni maslac od orašastih plodova dobitna kombinacija. Samo razmislite da sada možete uživati u sloju kokosa i indijskih oraščića, pekmeza od malina i chia sjemenki i šećera na kraju- čokolade. I uz sve to što da vam sad kažem da su ujedno prirodno bez glutena i rafiniranih šećera te veganski. Voljeli bi me zauvijek, zar ne ? Hajde da se bacimo na izradu recepta koji će vas ostaviti bez teksta. Sastojci za čokoladni sloj...
- 0 komentara
- 0 x
- subota, 16 svibnja, 2020. u 11:05
Ovaj domaći čokoladni namaz s lješnjacima uistinu je nevjerojatan. Odlikuje se iznimno bogatim upečatljivim okusom i finom kremastom teksturom. Napravljenih je s par jednostavnih sastojaka i ono što je najbitnije ne oduzima vam puno vremena. Prženi lješnaci su zvijezda ovog recepta u kombinaciji sa sirovim kakao prahom koji sadrži niz nutrijenata. Sve što vam je potrebno je samo dobar multipraktik i malo volje. Sastojci: -2 velike šalice lješnjaka -5 žlica kakao praha -4 žlice kokosovog še...
- 0 komentara
- 0 x
- nedjelja, 17 svibnja, 2020. u 07:06
Ova zelena smoothie bowl zdjela nevjerojatno je ukusna i puna hranjivih nutrijenata. Osim toga vrlo je jednostavna za izradu jer vam je potrebno samo 10 minuta vremena i par sastojaka koje uvijek imamo kod kuće. Prirodno je zaslađena zahvaljujući smrznutim bananama i ovo je odlična prilika da u svoju prehranu ubacite i zelenila. Sastojci: -2 smrznute banane narezane na kriškice -1 šalica svježih ili smrznutih domaćih jagoda -1/2 narezanog avokada -2 velike šake kovrčavog kelja ili vašeg o...
- 0 komentara
- 0 x
- nedjelja, 17 svibnja, 2020. u 07:21
Odkad sam napravila prhko tijesto za vegansku pitu od jabuke, veganska galetta mi je u mislima! Budući da je sezona jagoda u punom jeku, evo ga recept za jednu malu slatku galetticu koja bi bila idealna uz kuglicu sladoleda od kokosa. Sastojci za 1 manju galettu Tijesto 130 g pirovog brašna 30 g kokosovog šećera prstohvat Himalajske soli 25 ml zobenog mlijeka 40 g bezmirisnog kokosovog ulja Nadjev od jagoda cca 130 g svježih jagoda 2 žlice kokosovog ili nerafiniranog smeđeg še...
- 0 komentara
- 0 x
- nedjelja, 31 svibnja, 2020. u 09:57
Dok još traje sezona jagoda, nastavljamo sa novim idejama kako iskoristiti to voće maksimalno. Također, u fazi sam prhkog veganskog tijesta, pa sam se odlučila za crumble sa jagodama, poslužen sa kokosovim jogurtom. Ako nedostaje ideja za doručak, evo jedne! Recept je namijenjen vikendima, kada imate više vremena i nigdje vam se ne žuri. Sastojci za tijesto 60 g zobenog brašna 30 g badema 15 g kokosa 10 g sitnih zobenih pahuljica 25 ml agavinog slada 25 g bezmirisnog kokosovog ulj...
- 0 komentara
- 0 x
- nedjelja, 31 svibnja, 2020. u 10:18
Zadnji recept u svibnju je ponovo prhko tijesto uz dodatak tahini paste i džema od šljiva. Definitivno kombinacija koja si odgovara. Recept je dovoljan za 8 komada, za više, duplajte dozu. Sastojci 100 g zobenog brašna 100 g integralnog pirovog brašna 50 g kokosovog šećera 70 g bezmirisnog kokosovog ulja 50 g tahini paste 40 ml zobenog mlijeka 1/2 žličice praška za pecivo + Džem od šljiva Suhe sastojke promiješati u zdjeli, otopiti kokosovo ulje i istući pjenjačom sa tahinij...
- 0 komentara
- 0 x
- nedjelja, 31 svibnja, 2020. u 10:25