Često mi dođe želja jednostavno pojesti nešto "na žlicu". No, i tada pokušavam da u tanjuru budu namirnice koje se uklapaju u taj neki moj zdravi prehrambeni režim. Evo jedne ideje kako napraviti varivo, ili kako je mi u Rijeci zovemo, maneštru s piletinom i povrćem. Sastojci: 200 g pilećeg filea 1 žlica maslinovog ulja 50 g mrkve 100 g cvjetače 100 g brokule 50 ml pasirane rajčice malo bosiljka tjestenina, po želji Pileći file narežite na kockice. U loncu zagrijte maslinovo ulje...
- 0 komentara
- 0 x
- utorak, 28 lipnja, 2016. u 12:10
Vrlo često jedan od uvjeta koji obrok mora zadovoljiti jesti - jednostavnost. Istovremeno, to ne podrazumijeva odlazak u pekaru ili u trgovinu po sendvič jer to više nije obrok već unos gluposti u organizam. Ovisno o slobodnom vremenu, navečer prije spavanja ili ujutro prije odlaska na posao pripremam obroke koje nosim sa sobom. Najčešće nosim sa sobom 2 obroka, a ako se kući vraćam tek u kasnim večernjim satima, onda je u torbi i 3. obrok za taj dan. Zbog te svakodnevne potrebe za idejama,...
- 0 komentara
- 0 x
- srijeda, 29 lipnja, 2016. u 11:53
Super mi je kako ponekad, nakon što napravim neki obrok, u bespućima interneta doznam da je ta kombinacija namirnica, pukim slučajem, neki tradicionalni recept neke egzotične i daleke zemlje. Tako se dogodilo i prije par dana kad sam, u poluidejnom stanju, uz svoje pileće šniclice odlučila napraviti neku salatu od "bilo čega što nađem u frižideru". Ovaj put je definicija "bilo čega" sadržavala: 3 mrkve šaku neslanih kikirikija 1 šaku svježeg peršina 1/2 iscijeđenog limuna 2 žlice bučin...
- 0 komentara
- 0 x
- četvrtak, 30 lipnja, 2016. u 03:54
Pitala me jučer jedna prijateljica ovako: "Ja svaki dan čitam sve te tvoje tekstove s receptima. Kako to da uz svaki recept imaš i neku priču?" Iskreno, na prvu mi nije bilo uopće jasno što me pita. Kako ne bih imala priču uz obrok? Pa obrok je važan trenutak u danu, životu. Možda upravo u tome i jest odgovor na njezino pitanje. U toj "važnosti" koju ja pridajem obrocima koje spremam, bez obzira radim li ih samo za sebe ili za stolom ima više ljudi. Iako živim solo, ne prođe dan da ne kuham. N...
- 0 komentara
- 0 x
- petak, 01 srpnja, 2016. u 12:27
Kad sam danas u raspoloženju posebnog uživanja u hrani, donosim vam jedan recept koji je upravo to - uživanje u svakom zalogaju. Posebno će u ovome obroku uživati ljubitelji maslaca od orašastih plodova, a ja sam jedna od tih. Naime, ako bih trebala izdvojiti samo jednu namirnicu koju bih htjela jesti zauvijek, onda bi to gotovo sigurno bio maslac od nekog od orašastih plodova, kikirikija, badema, indijskih oraščića, potpuno sam NE-izbirljiva. Samo mi treba što veće pakiranje maslaca i žlica....
- 0 komentara
- 0 x
- petak, 01 srpnja, 2016. u 03:37
Ovu salatu možete jesti kao samostalno jelo ili kao prilog uz meso. Odlično paše uz roštilj. Pripremite:12 pečenih rog paprika150g kozjeg sira10ak ili više crnih maslina2-3 režnja češnjakapar listova bosiljkamaslinovo uljepo želji malo kvasine ili drugog octa po izboruhimalajsku solsvježe mljeveni paparPaprike operite i poslažite u veliku tepsiju od pećnice obloženu papirom za pečenje. Podlijte s malo vode. Pecite na 200C dok paprike ne omekšaju, 30ak do 40 minuta. Pokrijte ih folijom, ohlad...
- 0 komentara
- 0 x
- nedjelja, 03 srpnja, 2016. u 04:39