Postoji nekoliko namirnica koje imaju tzv. negativne kalorije. Naime, to znači da više kalorija potrošimo dok ih prožvačemo i probavimo nego što one imaju. Jedna od njih je celer. Ja sam godinama gledala Amere u filmovima kako žvaču tu stabljiku celera i onda sam prije 2-3 godine kupila je i probala. Puna sumnje u okus i teksturu. No, zapravo sam se bas jako ugodno iznenadila. Zapravo ni ne znam kako bih opisala taj okus celera, sočan i neobično slatkast sa strukturom koja se hrskasto lomi...
- 0 komentara
- 0 x
- ponedjeljak, 18 travnja, 2016. u 10:26
Burgeri su uvijek zahvalna ideja kad trebate više obroka pripremiti unaprijed i ponijeti na posao. Napravite ih jednostavno, spremite u posudice i jedete kad ogladnite. A mogućnosti pripreme su neograničene. Danas su na redu burgeri od puretine. Našla sam jednu dobru ideju i pripremila ih kako slijedi: Sastojci: 200 ml grčkog jogurta 1 limun malo češnjaka u prahu malo sušenog vlasca 500g mljevene puretine 6 polovica sušene rajčice, narezane na sitno 1 glavica luka, narezana na si...
- 0 komentara
- 0 x
- ponedjeljak, 18 travnja, 2016. u 04:24
Postoje neke teme i tekstovi koje je moguće pisati iznova i iznova. I svaki put će se u njima naći nešto novo i svaki put će oni doći do nekih čitatelja kojima će donijeti neke nove informacije. To je jedan od razloga zašto jako volim svoj posao. Ne bih to nazvala "učenjem drugih" već samo "dijeljenjem informacija". Jedno od pitanja s kojima se vrlo često (čitajte: barem jedanput tjedno) susrećem jest: Što je najbolje jesti za doručak? Iako se u posljednje vrijeme pojavilo nekoliko teorija koj...
- 0 komentara
- 0 x
- utorak, 19 travnja, 2016. u 11:20
Osoba N: "Ovo nije juha, ovo je krema!" Osoba M: "Pa dobro, nevažno je kako je zoveš, fina je!" Osoba N: "Pa da, ali je krema!" Osoba M: "Pa ok, gušća je od obične juhe, ali je i dalje juha!" Osoba N: "Ne, nije, krema je!" ... Tako je otprilike izgledalo natezanje osoba koje su mi tijekom rođendanske večere sjedile jedna s lijeve, druga s desne strane. Na trenutak sam se, priznajem, osjećala ugroženo pod tom paljbom rasprave o strukturi i nazivu obroka koji smo jeli. No, srećom, nijedna ...
- 0 komentara
- 0 x
- utorak, 05 travnja, 2016. u 04:10
Probava je proces koji se događa u probavnom sustavu, a uloga probavnog sutava je mehanička i kemijska razgradnja hrane, apsorpcija hranjivih sastojaka u krvni i limfni optok te defekacija. Kroz probavu ljudski organizam dobiva energiju koja se oslobađa razgradnjom nutrijenata (energetski bogati hranjivi sastojci). Nutrijenti i energija iz hrane su potrebni za normalno funkcioniranje organizma i njegovu izgradnju. Probava počinje u ustima, gdje se hrana unosi, žvače i usitnjava. Pri žvakanju s...
- 0 komentara
- 0 x
- utorak, 05 travnja, 2016. u 11:22
Kao što sam obećala, dijelim s vama sve recepte sa svoje rođendanske večere. Glavno jelo je, potpuno predvidljivo za sve koji me znaju, morala biti riba. A glavna riba u gradu uvijek je losos. Na njega padnem svaki put kad ga sretnem, u bilo kojem stanju... Bio on u dimu ili svjež, ja sam na koljenima i želim ga bez ostatka i zadrške ;) Osim što obožavam taj njegov okus i mekanu teksturu pod nepcima, volim i jednostavnost pripreme ove prave nutritivne ljepotice. Začinite ga čime god želite, z...
- 0 komentara
- 0 x
- srijeda, 06 travnja, 2016. u 10:18