Sirutka ? |
Post Reply |
Author | |
Allen T.
Cita FAQ Joined: 21 Veljaca 2013 Status: Offline Points: 7 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 23 Veljaca 2013 at 09:58 |
Pozdrav ljudi :)
Imam 14 godina i htio bih povecati misicnu masu... Znam da moram biti u suficitu sa kalorijama... Ali ovo me vise brine - PROTEINI - Znam i da moram uzimati proteine... Ali moram li uzimati whey ? Skupi su ... Mogu li uzimati obicnu sirutku ? I jos jedno pitanje u vezi vjezbanja... Posto imam tek 14 godina moram li vjezbati do iznemoglosti ? Pozdrav ;)
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ne moraš vježbati do iznemoglosti.
Da bi povecao mišicnu masu, moraš pojacati prehranu i raditi trening snage - znaci puno cucnjeva, dead lifta, bench pressa, zgibova i sl. vježbi. Whey protein možeš ubaciti kao obrok poslije vježbanja - i ne moraš ga se bojati. To je sirutka!
|
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
Markan1989
Pali po spravama Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
Post Options
Thanks(0)
|
misim da mu treba objasniti da cista sirutka koja nije obradjena ima jako puno laktoze (74%) i da kao takva nije dobra za obrok poslije treninga, al dok prehrana i treninzi nisu sredjeni nema koristi od wheya
|
|
adatar
Viden/a u gymu Joined: 13 Rujan 2012 Status: Offline Points: 227 |
Post Options
Thanks(0)
|
da ona sirutka na koju ti mislis ima malo proteina i puno laktoze,whey se radi od sirutke i laktoza je gotovo izbacena,ovisi o koncentriranom ili izolatu uz veci postotak proteina,ako zelis bez wheya,onda se baci na hranu bogatu proteinima
|
|
XQ
Viden/a u gymu Joined: 27 Sijecanj 2013 Status: Offline Points: 452 |
Post Options
Thanks(0)
|
Samo sredi prehranu i radi lagane treninge. Više ti to znaci, nego radit teške, a da ti prehrana ne valja.. I uz to, još si mlad pa i nije dobro , jer si u razvoju pa da ne bi došlo do nekih težih povreda..
|
|
"Obsessed is a word the lazy use to describe the dedicated."
"You're only young once. But if you do it right, once is enough!" |
|
Allen T.
Cita FAQ Joined: 21 Veljaca 2013 Status: Offline Points: 7 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala vam svima ;)
Znaci ipak da kupujem whey ?
|
|
XQ
Viden/a u gymu Joined: 27 Sijecanj 2013 Status: Offline Points: 452 |
Post Options
Thanks(0)
|
Možeš, a i ne moraš
|
|
"Obsessed is a word the lazy use to describe the dedicated."
"You're only young once. But if you do it right, once is enough!" |
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Procitaj malo o whey proteinu u ovom clanku.
|
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |