Za ovaj recept bit će vam potrebna tekućina iz konzerve slanutka, o kojoj sam pisala u prethodnom postu. Ne brinite, miris i okus se ne osjete i nitko neće primjetiti da je mousse drukčijeg okusa u odnosu na uobičajeni. Pripazite samo da je čokoladna kvalitetna, a i da je aquafaba sobne temperature. Sladilo i dodatke birajte po vlastitom ukusu. Pripremite: oko 240ml aquafabe, tekućine iz konzerve slanutka 150g kvalitetne tamne čokolade žličicu octa ili limunova soka/ ili prstohvat soli po...
- 0 komentara
- 0 x
- srijeda, 31 listopada, 2018. u 01:47
Kako biste pripremili ovu pavlovu, umjesto jaja će vam trebati aquafaba, neslana tekućina iz konzerve slanutka. Budući da je za pavlovu potreban ipak nekakav stabilizator, upotrijebila sam aru prah. Umjesto njega možete upotrijebiti 2 žlice gustina, u slučaju da ne možete pronaći aru prah. Voće birajte prema želji. Ja sam upotrijebila maline, ali možete staviti i voće iz domaćeg ili kupovnog kompota. Pripremite: tekućinu iz konzerve od 400g slanutka (trebalo bi biti oko 150ml tekućine) prst...
- 0 komentara
- 0 x
- srijeda, 31 listopada, 2018. u 04:09
Gusti namaz od buče i batata sa češnjakom i bosiljkom, dosta je jak jer je fino zapečen, pa je dobra kombinacija sa feta sirom i sa malo meda, a mislim da bi se zapravo i malo čvrstog jogurta fino uklopilo ako ne koristimo feta sir. Ja sam sve blendala, ali zapravo se može gnječiti i vilicom jer je sve nakon pečenja prilično mekano i poslužiti kao namaz. Sastojci: 450-500 g miješane buče i batata 1 velika glavica češnjaka Himalajska sol Crni papar Sušeni bosiljak i svježi za posluživanj...
- 0 komentara
- 0 x
- srijeda, 31 listopada, 2018. u 09:52
Ovo je čudo koliko je fino! Ovo jelo bilo je na mojoj TO DO listi već jako dugo i konačno sam napravila famoznu Shakshuku, jelo koje se veže za Izrael i Bliski istok i koje se inače poslužuje kao doručak. Budući da ima podosta začina, meni nekako više odgovara kao ručak, pogotovo u ovoj varijanti sa patlidžanom, paprikom i baby špinatom. Ja, kao i uvijek, svugdje dodam feta sir, pa zašto ne?! Moja mama je nama radila sličnu inačicu jela koje se jede u Bugarskoj (budući da je onda bugark...
- 0 komentara
- 0 x
- srijeda, 31 listopada, 2018. u 10:12
Nedjeljom, ako je lijepo vrijeme, volim otići u prirodu. Gdje god. Jedina vodilja koje se pokušavam držati pri odabiru destinacije je da se radi o nekoj novoj, na kojoj dosad nisam bila. Nedjeljom onda i doručak najčešće bude malo drugačiji od uobičajenih jaja. Evo jedna od kombinacija: 150 g jogurta s većim udjelom proteina 1/3 banane par kriškica mandarine 1 žlica granole 1 žlica meda Sve sam naslagala u posudicu i navalila. Jedino što bih drugi put učinila drugačije, pa sad i...
- 0 komentara
- 0 x
- utorak, 23 listopada, 2018. u 09:54
Prije par vikenda posjetili su me roditelji. Mama uvijek, bez obzira na moje ovakve ili onakve kuharske sposobnosti, dofura neku hranu, koju ja onda rasporedim u manje posudice i spremim u hladnjak pa jedem kad mi dođe želja ili pomanjkanje volje da kuham. Među najdražim obrocima koje mama donese svakako je sataraš. Ovo je mamin recept: 1 žlica maslinovog ulja 2 glavice luka 2 crvene paprike (ili crvena i žuta) 1 konzerva pelata (400g) sol, papar Na tavi zagrijati maslinovo ulje p...
- 0 komentara
- 0 x
- utorak, 23 listopada, 2018. u 01:51