Zobena kaša je jedan od češćih obroka koje gledamo kako Ameri jedu u filmovima. Svi uživaju u tom "porridgeu"! Očito, slijedom toga, vrlo često dobivam upit za recept za pripremu zobene kaše. Stoga, evo i pojašnjenja, jer radi se o jednom od najjednostavnijih jela u povijesti kuhanja ;) Za zobenu kašu trebate: 50 g zobenih 300 ml vode ili mlijeka (ili stavite pola-pola) Tekućinu stavite u posudicu i zagrijte na ploči. Kad se tekućina počela zagrijavati, dodajte zobene pahuljice i mije...
- 0 komentara
- 0 x
- petak, 19 lipnja, 2015. u 04:38
Nije komplicirano, ne brinite. Mnogi kažu da je jedan od razloga zašto ne jedu ribu "kompliciranost njezina spremanja" i to je jedna od većih prehrambenih predrasuda. Naime, ribu možete bez imalo brige staviti u pećnicu, na papir za pečenje i tako je ispeći u 30-ak minuta i to je to ;) Može li jednostavnije od toga? Jučer ujutro sam, tradicionalno otišla na plac pa sam iskoristila priliku i za malo bolji komad ribe. Odluka je bila - brancin. Ako vam je ova riba iz nekog razloga neprihvatljiva...
- 0 komentara
- 0 x
- ponedjeljak, 29 lipnja, 2015. u 09:46
Još jedan dan na moru. Ručak treba biti brzo gotov i jednostavan, a bogat proteinima i zdravim mastima. Piletina je sveprisutna, a ni avokado ne zaostaje puno. Danas sam samo sve narezala i naslagala jedno na drugo pa kratko zapekla. Evo receptića: 150 g piletine 100 g mahuna pola avokada 1 rajčica pola cijeđenog limuna malo ribanog sira začini po želji Mahune sam skuhala i procijedila. Piletinu sam spekla, klasično, nabrzaka na tavi. Na piletinu sam stavila fetu avokada, pa fetu ...
- 0 komentara
- 0 x
- utorak, 14 srpnja, 2015. u 05:14
Evo jedan receptić malo za opuštanje na godišnjem, da ne kažete da sam radikalna ;) Sastojci: 200 g piletine 1 žlica senfa 1 žlica soja sosa 1 žlica meda 100 ml pive malo svježeg peršina sol i papar, po želji Piletinu sam klasično ispekla pa sam sa strane ostavila u poklopljenoj tavi, da se ne hladi. Senf, soja sos, med i pivu sam stavila u malu posudicu i malo zagrijala, tek toliko da se sve sljubi jer se med otopi. Prelila sam meso ovim umakom i odozgora narezala svježi peršin....
- 0 komentara
- 0 x
- četvrtak, 16 srpnja, 2015. u 10:06
Energetske čokoladice s brusnicama i suhim smokvama Treba vam par sastojaka i 15 minuta za pripremu: 200 g sušenih smokava 200 g kokosovih mrvica 200 g sušenih brusnica 200 g indijskih oraščića 1/2 čajne žličice soli 2 žlice meda ili agavinog sirupa 1 žlica kokosovog ulja 1/2 čajne žličice cimeta U blender ubacite sve sastojke osim meda i indijskih oraščića. Blendajte dok ne dobijete jedoličnu smjesu, ali pustite da ostane u komadićima. Indijske oraščiće nožem malo usitnite i...
- 0 komentara
- 0 x
- petak, 03 srpnja, 2015. u 08:34
Da, kužim ja da ste vi nakon što ste vidjeli ovaj naslov prvo pomislili: A šta ova sad mudruje, jaje je jaje i tko ga ne zna skuhati?! E, pa ja duuuugo nisam znala, a sigurna sam da ne zna ni većina vas! Meni je godinama jaje bilo prekuhano, a onda kad sam odlučila stati na kraj tome - presirovo i bljakasto tekuće. Dakle, ovako su me naučili znalci: 1. Jaje stavite u zdjelicu u kojoj ćete ga kuhati 2. Prelijete ga hladnom vodom tako da je voda oko 2.5 cm iznad jaja 3. Upalite ploču na ...
- 0 komentara
- 0 x
- srijeda, 01 srpnja, 2015. u 11:11