Prigrizak mi je baš super riječ. Zvuči kao nešto maleno i što je brzo gotovo i ukusno. Usput, moja profesionalna deformacija i struka "ganjaju me" da uvijek radije biram hrvatsku inačicu riječi od strane. U ovom lsučaju je to - snack.  Dakle, da ne duljim, energetski prigrisci s čokoladom su nešto što morate probati. Gotovi su za samo 10 minuta, a kad ih probate, bit će vam jasno zašto sam ih preporučila.  Sastojci:  100 g zobenih pahuljica, sitniji tip 60 g kokosovih mrvica 200 g masla...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 10 kolovoza, 2015. u 08:20

Nekidan sam se iznenadila kad mi je prijateljica rekla da nikada nije jela losos. "Nikad se nisam usudila sama ga kupiti i spremiti, a nekako se dogodilo da ga nisam ni drugdje probala!", rekla mi je dok sam se čudila tome (i točno znam da će reći da joj se stalno nešto čudim, kad bude čitala ovaj tekst). Jasno mi je da se losos, zbog cijene, ne može naći baš prečesto na našim tanjurima, ali probati ga jednostavno - morate! Ako je razlog zbog kojeg ga niste probali taj što "niste baš ljubitel...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 10 kolovoza, 2015. u 01:32

Jučer sam poslije treninga bila pozvana na druženje kod prijatelja. Baš smo u jednom trenutku, odmah na početku večeri, komentirali kako volimo ta druženja koja ljudi počnu organizirati nakon što navrše tridesete. Lagane večere u mirnom okruženju, dobra klopa, ugodni razgovori... Nema više potrebe za tulumarenjem do jutra (iako nam se i to nekad omakne), a drugi dan smo svi na poslu, prisebni i na vrijeme.  Skupilo se osmero ljudi, a naša domaćica Ana je u jednom trenutku iznijela jelo na koj...

Bezglutenska prehrana posljednjih je godina jedna od top-tema u području nutricionizma i zdravlja. Riječ je o vrsti prehrane koja se temelji na izbjegavanju konzumacije glutena - bjelančevinaste tvari koja se nalazi u pšenici, raži, ječmu i zobi, daje elastičnost tijestu od tih žitarica i čini ga ljepljivim. Pojedini ljudi zbog genetskih sklonosti – ali i drugih uzroka, kao što su infekcije i stres – obolijevaju od celijakije ili glutenske enteropatije, gastroenterološke autoimune kronične bo...

Petak je dan za - veselje - jer je vikend pred vratima. Mnogima je petak i dan za ribu. Meni je riba na meniju 2-3 dana u tjednu, pa petak ne treba isticati. U nedostatku vremena jutros (čitaj: sinoć sam zaglavila pa sam "snuzala" mobitel do zadnjeg trena i prespavala vrijeme za pripremu kuhanih obroka), na posao sam ponijela veću posudu s puno salate pa je ta salata zapravo: moja dva obroka na poslu.  No, unatoč tome što sam potrpala (s jednim otvorenim okom) u nju, salata je ispala skroz do...

Naša čitateljica Biljana nam šalje svoj recept za ručak. Kopiram poruku u izvornom obliku:  "Šaljem vam jedan recept za koji bih rekla da se radi o jednom od najfinijih jela koje sam u životu jela. Svi sastojci su u omjeru "od oka": bademi - da prekriju dno tave tikvice - koliko imate doma 2 češnja češnjaka losos - koliko želite, 150-200 g Kvinoju prije kuhanja dobro oprati u hladnoj vodi da se ispere gorčina. Kuhati prema uputama 10-15 min. Na suhoj tavi prepržiti usitnjene badem...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 03 kolovoza, 2015. u 09:54