Tijekom studija sam imala priliku 2 godine učiti poljski, a tijekom jedne godine slušati predavanja o poljskoj kulturi i civilizaciji. Naša profesorica Magdalena nas je učila o mnogim poljskim običajima, ali danas desetak godina poslije ja se najbolje sjećam jednog poljskog tradicionalnog jela: Barszcz czerwony. Radi se o tradicionalnoj poljskoj juhi od cikle koja se priprema za božićne blagdane. Ja sam napravila jednu modifikaciju ove juhe, ali poanta je ostala ista. Sastojci: 2 manje si...
- 0 komentara
- 0 x
- četvrtak, 12 studenog, 2015. u 01:37
Sigurno ste se vec susreli sa tvrdoglovašću bezglutenskog brasna,te ste uvijek mislili da je nemoguce razvaljati kore za burek od bezglutenskog,ali nee,dat cu vam recept za sve koji boluju od celijakije ali za sve koji provode taj nacin ishrane,ujedino ovo je dobar burek i za sve koji paze na prehranu. RECEPT: 50 grama bezglutenskog brasna za tijesto 20 grama bezglutenskog brasna za pobrasnit povrsinu Vrlo malo vode,pazite sa tim jer tjesto za kore mora biti tvrdo da se lakse razvuce i ne...
- 0 komentara
- 0 x
- petak, 13 studenog, 2015. u 10:20
Pripremite: 450g slanutka iz konzerve 2 jaja 100g kokosovog šećera 3 žlice kokosovog ulja 80g kakao praha 50g heljdinog brašna 50g lješnjaka prstohvat vanilije u prahu 2 žličice praška za pecivo Slanutak isperite i ocijedite. Stavite u blender s jajima i šećerom. Blendajte dok ne dobijete glatku pastu. Postupno dodavajte prosijani kakao, vaniliju, prašak za pecivo i brašno. Umiješajte nasjeckane lješnjake. (Možete dodati i 75g nasjeckane čokolade.) Dobit ćete kompaktnu smjesu, ...
- 0 komentara
- 0 x
- subota, 14 studenog, 2015. u 11:38
Mnogima su prva asocijacija na jesen - kesteni! Ili kiša ;) Karakterističan miris pečenih kestena koji se proširi centrom grada, mnoge privuče da prohladne jesenje dane provedu u šetnjama i uživanju u slatkastom okusu i aromi kestena. Ako volite kestene, povedite nekoga dragog u kino i umjesto u kokicama, uživajte u kestenima uz neki dobar film. Plod kestena spada u nutritivno visokovrijedne namirnice: 53% čini voda, 2,9 grama su bjelančevine, 2 grama su masti, 44 grama su ugljikohidrati, a ...
- 0 komentara
- 0 x
- ponedjeljak, 26 listopada, 2015. u 09:48
Nabasala sam u Lidlu na sniženje na integralne kore, okus im je fenomenalan. Za razliku od domaćih masnih štrudli i hrskavih bijelih kora natopljenih uljem, ove moje varijante od ostataka su poslužile za super fingerse. Pošto je riječ o malim količinama sastojaka, nisam se ustručavala malo mješati neke namirnice i samo zarolati u mali trokutić pa što bude. Mislila sam da ću razveseliti peseka ali bilo je tak ukusno da su svaki primjerak pojeli ukućani skupa samnom. Trk u dućan po još namirnica i...
- 0 komentara
- 0 x
- petak, 20 studenog, 2015. u 06:13
Ovaj vikend sam uzela "godišnji" od svoje keto dijete i malo se opustila. No, opuštanje za mene ne znači zaglibiti u nekom restoranu brze hrane i unijeti u sebe tonu nezdravih namirnica koje će me "zabetonirati", već samo popustiti količini hrane. Kvaliteta je nešto od čega ne treba odustajati nikada. Ne samo u hrani, već u svim segmentima u životu. Kvalitetno spavam, jedem, vježbam... živim. Dakle, moj najdraži "foodie" Jelena i ja petak smo odlučile provesti u Asia T House restoranu u samo...
- 0 komentara
- 0 x
- ponedjeljak, 23 studenog, 2015. u 10:27