Vikend = gozba s lososom. Jednostavno, ukusno i gotovo za 15 minuta.  Sastojci:  200g lososa 150 g mladog špinata 3-4 šampinjona 2 češnja češnjaka 1/2 iscijeđenog limuna papr, crvena paprika 1 žlica maslinovog ulja 1 žličica svježeg peršina Losos sam posula s malo papra i crvene paprike. Bacila sam ga na zagrijanu tavu i pekla sa svake strane po 2-3 minute.  Istovremeno sam u vreloj vodi na minutu "pofurila" špinat, a šampinjone bacila na tavu na kojem sam na maslinovom ulju zac...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 16 studenog, 2015. u 04:07

Problem kod piletine jest što se često presuši pa je jedete, a imate osjećaj kao da grizete đon od cipele. No, postoje načini da se izbjegne to uništavanje kvalitetnog izvora proteina.  Jedan od načina na koji možete zadržati sočnost mesa jest da ga pripremite u limunu. Ja sam naišla na taj recept prije par dana, probala jučer, pa danas dijelim s vama:  2 komada pilećih prsa 1,5 žlica gheea ili kokosovog ulja par komadića đumbira naribana korica 1 limuna malo soli i papra Zagrijte p...

Kvinoju ako niste probali, morate! Ja sam jednom kupila sve te neke "nove" žitarice i probavala jednu po jednu i kvinoja i amarant su mi dvije najdraže. Proso mi je super zamjena za doručak umjesto zobenih (usput, on je jedina alkalna žitarica, ako pazite na acido-baznu ravnotežu namirnica), heljda je jako dobra za pripremu kolača, ječmena kaša je slatkasta i jako fina, pir sam koristila u obliku brašna... Danas nam je Kristina slala recept za ručak s piletinom i kvinojom. Evo dijelimo ga s v...

Brzo gotovo, a može biti napravljeno i od ostakaka hrane koje pronađete u hladnjaku. Trebate samo par cvjetova cvjetače i par feta pršuta. Može sa i bez parmezana. Nakon pečenja, pršut će biti hrskav i teško ćete se moći zaustaviti prije nego sve pojedete, pa savjetujem oda ne pretjerate s količinom. Sastojci: 1/2 glavice cvjetače 5-6 feta pršuta 5 žlica pasirane rajčice sol, papar, po želji 1 žlica maslinovog ulja Cvjetaču narežite na 2-prsta debele "fete". Vjerojatno će se cvjetov...

Nekidan sam ugrabila avokado na sniženju 50%. Kupila sam 10 komada. Jedem ga u svim obrocima. S obzirom na različite faze u kojima se moj avokado nalazi, prilagođavam se obrocima. Oni tvrđi završe u salatama, mekaniji u kremama i umacima. A umak od avokada je gotov dok trepnem. Doslovno.  Jučer sam za ručak imala upravo toliko vremena: treptaj. I kad sam otvorila oči preda mnom je bila tjestenina u umaku od avokada.  100 g tjestenine 1 avokado  1/2 limuna 1 češanj češnjaka par listova ...

Kada govorimo o zdravlju duha,tijela,o sportskom nacinu zivota odmah ulazimo u konteks hrane,dajem vam top namirnice po mom misljenju. Kava-najjaci i najbolji antioksidant i stimulans u prirodi! Crno bobicasto voce(borovnica,malina,kupina,grožđe)-sadrze antocijane pigmente topive u vodi te jako slicne nasoj krvi stoga se preporucuju svima koji imaju losu krv,krvotok,problema sa cirkulacijom te leukocitima,eritrocitima i naravno hemoglobinom Kikiriki maslac-spoj dvije vrlo vazne i nutritivno b...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • četvrtak, 12 studenog, 2015. u 08:31