Sredina veljače mnogima nije vrijeme kad govore o novogodišnjim odlukama. Razlog? Većina je već zaboravila što je odluka bila. Među njima ima onih koji se sjećaju, ali to žele potisnuti. Osim njih, ima onih koji se kunu da nikakvu odluku nisu nikada ni donijeti. Tek maleni postotak je onih koji i danas, 45 dana kasnije, ustraju u realizaciji te odluke.  "Gubitak kilograma" je najčešća novogodišnja odluka, kažu statistike i znanstvene studije na ovu temu. Slijede "postati organiziran"...

  • 1 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 16 veljače, 2015. u 03:42

Tko je za brownie? Uf, tko nije! Naša čitateljica Kristina Perestegi ovaj me je vikend iznenadila u Vodicama i donijela mi na degustaciju brownies od čokolade i banana. Ako ih trebam opisati samo u jednoj riječi tada je prava riječ: BRUTALNI! Brutalno dobri! Fini, sočni, mekani, slatki. Jedini nedostatak je što brzo nestanu s tanjura! ;) Evo Kristininog recepta: Sastojci: 6 jaja 200 g zobenog brašna 200 g čokolade sa što većim udjelom kakaa (min. 70%) 2 žlice mljevenog kokosovog šeć...

Pozdrav iz Vodica. Fitness.com.hr je medijski partner 9. Aerobic&Fitness Campa koji se održava u Vodicama pa imam zadovoljstvo narednih dana biti okružena kremom regionalne i svjetske fitness scene.  Večeras sam stigla u apartman, raskomotila sam se i jela i evo, sjedim na balkonu, slušam cvrčke i planiram kako ću sutra provesti dan. Osim plaže, naravno.  No, jela sam večeras nešto što dosad nikad nisam pa da to podijelim s vama. Zanimljivo je i jednostavno za pripremu, a zbog nutritivnog sa...

  Postoji jedan obrok kojeg se često zaželim, a koji nikada ne ispadne kako sam zamislila. Točnije, nikada ne ispadne kao mamina. To je goveđa juha.  Da, priprema goveđe juhe je zapravo jaaako jednostavna, ALI... Što je najgore, imam mamin recept napisan na papiriću i slijepo se držim uputa, ALI... Evo recepta:  500 g govedine za juhu + 1-2 kosti 1 mrkva 1 glavica luka šaka svježeg peršina celer, korijen ili stabljika sol, papar u zrnu, crvena paprika voda U express lonac stavi...

Ova salata odlična je kao prilog, ali i samostalno jelo. Kod mene je najčešće u kombinaciji s mesom zabatka ili grilanom tunom. Pripremite: 1 srednje veliku butternut tikvu 125g fete nekoliko listova medvjeđeg luka maslinovo ulje svježe mljeveni papar    Tikvu operite, narežite na četvrtine, očistite od koštica i poslažite kriške u tepsiju. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180C, dok ne omekša (20ak minuta). Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi.  Ogulite koru i narežite meso tikve ...

Od kad sam probala chia sjemenke, puding je nešto što se ne radi iz vrećice ;) i zdravo je. i fino je. I nutritivno je mrcina jer te chia sjemenke sadrže toliko omege da vas zaboli glava! Fora kod chia sjemenki je ta njihova moć upijanja, pa ih stavite u neku tekućinu i one već nakon 15-20 minuta naprave tu želatinoznu smjesu s kojom možete svašta. Puding je zapravo najjednostavnije rješenje pa je super za doručak. Utrpate još nekog voća, orašastih plodova, i eto fine klopice. Evo kako sam j...