Što za doručak |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
debela_frendica
Cita FAQ Joined: 27 Svibanj 2018 Status: Offline Points: 89 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 13 Lipanj 2018 at 21:42 |
Ajmo prijedloge i ideje :)
|
|
Justanyone
Mixa shakeove Joined: 30 Studeni 2016 Status: Offline Points: 540 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ok... slatko ili slano?
Aw, nevermind, here goes both: Slatko: zobena/heljdina kaša na 100 načina: 50-70g zobenih prelijem vodom and let the fun begin: sladilo, voće, kakao, orašasti, posni sir.... overnight oats/buckwheat ista stvar, samo namočiš u jogurtu. Onda muffini(zobene smiješaš sa sirom, jajima, jogurtom i pzp, i isto tako se igraš s dodacima, slatko/slano...). Nekad sam znala smiješati i posni sir, šumsko voće, kakao, malo wheya.... pa toi jesti kao doručak. Baked oatmeal.... Slano(e tu sam bolja): Omlet sa jajima, šunkom, gljivama, sirom.... Kuhana jaja i salata+ šnita kruha/krekeri ako voliš, ili čak i neki orašasti. Bilo kakav komad mesa i salata(cca 150g pečenog bude kod mene, ti si prilagodi). Najnovije otkriće: svinjski but <3.<3 Pizza!(Yeah, you heard me). Kod mene je bila meatza od jaja i purećeg mljevenog kao podloga, ti možeš i tijesto od nekog boljeg brašna zamijesiti, i gore nadjev kakav hoćeš. Gljive, šunka, sir, još mesa, povrće.... Chia pudding/lanene sjemenke s jogurtom/sirom. Ista fora kao zobene, samo low carb verzija. Salata od tunjevine, kuhanih jaja i povrća, uz možda šnitu kruha. Pečena bundeva s jajima/mesom, ili pita od bundeve na slatko. Ili pire od bundeve.... Jaja bolognese. mljeveno meso i povrće po želji dinstaš, i unutra razbiješ par jaja. Milina :) Tortilje punjene mesom, povrćem... sendvič od nekog domaćeg kruha, salate i tune/sira/mesa... Ja se zapravo slažem s Phoenixom: Bezveze su mi podjele na doručak, ručak večera: jedi šta ti paše, kad ti paše, ali da je u nekim omjerima i da su sastojci(da nije rafinirana hrana). Znači: Meso, jaja, povrće(zeleno lisnato i salatno, možda ne baš mrkva i krumpir u tvom slučaju, meni recimo nisu odgovarali), orašasti, mliječno(umjereno s ovo dvoje), nešto manje slatkog voća(jabuka bi ti vjerojatno bila ok, banana tebi možda baš i ne, ne znam kako reagiraš). Što ti voliš jesti ujutro, tj. kakav doručak uopće voliš? Slatko, slano, obilno, malo.... Ima nešto bez čega ne možeš? Edited by Justanyone - 14 Lipanj 2018 at 08:47 |
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
Frendice, ne skupljaj previše informacija nego kreni s provedbom Koliko si varijanti doručka do sad isprobala, od svih danih savjeta? |
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
debela_frendica
Post Options
Thanks(0)
|
Provodim ja provodim :) Manje-više :) Definitivno mislim da mi fali masnoća i da zato toliko trazim ugljikohidrate! A smanjila sam i kavu!!!
Danas sam se počastila za doručak jogurtom i graham pecivom (2x55 g iz lidla) i to mi nije baš sjelo jer sam bila poslije toga dosta gladna. Mislim da je problem bio u pecivu jer kad uzmem klarino graham pecivo onda nemam taj problem... Ne skupljam informacije nego pokušavam pokrenuti neku raspravu na forumu :) Isreno, sad već sunjmam da ovdje ima itko osim nas tri :-) |
|
Justanyone
Mixa shakeove Joined: 30 Studeni 2016 Status: Offline Points: 540 |
Post Options
Thanks(0)
|
Frendice, u tom doručku uopće nemaš proteina, nego skoro samo šećer, zato ti i jest tako teško pao. Vidi prijedloge koje sa ti dala, i prigrli ujutro jaja ili meso i povrće. Eventualno sir i jogurt sa sjemenkama, ili sir, sjemenke i povrće vidi od čega ćeš biti sitija, ali mislim da će ti povrće i meso bolje sjesti Dakle P+M kombinacije, kruh(zobene, ili druge UH) dodaj eventualno ako bude kriza. Ali nemoj ga temeljiti na UH-ima, već na proteinima i povrću
|
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
Što je sa zobenima i jogurtom, to si rekla da te zasiti?
|
|
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
Samo nas 3 da, više od 10 nas je bilo negdje ....2012.
|
|
|
debela_frendica
Post Options
Thanks(0)
|
Kako nema proetina u jogurtu? ;-) Nije kruh samo šećer, šećer je samo dio ugljikohidrata :-)
Da, ovo danas definitivno nije bilo dobro :) Stvar je u tome što nisam bila organizirana i točno se vidi da mi nije dobro kad mi šećer u krvi nije stabilan, osjećam i umor, i nervozu i svašta. Završiilo je tako da sam jela čokoladne karamele :-( Moguće je da je sve počelo još s nekom šlag pjenom dan prije, ali definitivno sam se izbacila iz balansa i zato od sutra ispočetka. Dorupak, ručak, večera - bez kruha! Kako da dodam masnoće? Kroz meso? Evo, kupila sam svinjsku vratinu koju planiram jesti uz salate. I neke roštiljke - kobasice, moram malo mijenjati. Imam i domaće kobasice za kuhanje, to mi je "brzinsko", kad ništa ne stignem spremiti Kako dodajte masnoće, a da nije maslac od kikirija? Vidjela sam da maslac i vrhnje baš ne preferirate...što podrazumijevate pod "dodaj masnoću" Ideje o doručku s jajiam je odličan :) Edited by debela_frendica - 14 Lipanj 2018 at 18:06 |
|
debela_frendica
Post Options
Thanks(0)
|
Od sutra oštro, samo mesina, i evnetualno svježi sir kad mi dojadi mesina. Tako ću ubiti glad, i nakon 4 dana ću moći smanjiti porcije. Nije zdravo ali je tako.
|
|
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
Ima proteina u jogurtu, ali nedovoljno za uravnoteženje ove kombinacije s kruhom, i za uravnoteženje šećera. Ako si sa zobenima i jogurtom malo sitija, zapitaj se zašto. Nije onda problem u ugljikohidratima samima po sebi, nego odakle dolaze ti ugljikohidrati i sa čim su još u kombinaciji (u zobenima imaš više bjelančevina, vlakana, masnoća nego u kruhu). Što ti znači da je šećer samo dio ugljikohidrata? Šećer je ugljikohidrat, ko i kruh, i kruh na kraju priče dođe do glukoze....a ti pogledaj koliko ugljikohidrata stučeš u 100g kruha, a koliko u 30g zobenih. I kako ti izgleda omjer UH-a i P kod kombinacije zobi i jogurta, a kako jogurta i kruha. Može li to biti tvoja domaća zadaća za danas? Meni i dalje mesina nije rješenje. U tom vidim samo još jedno vrćenje u krug... Zdrave masnoće - orašasti plodovi, sjemenke, ulja (maslinovo, kokosovo, bučino, laneno).... masnije ribice, jaja, masnije meso (ali s tim ne pretjeruj, kao i sa kobasicama i ostalim suhomesnatim proizvodima....ne bih se baš kladila u benefite toga na inz. osjetljivost, i zdravlje uopće) |
|
|
debela_frendica
Post Options
Thanks(0)
|
koliko uh ima u 100 grama kruha a skoro jednako i u 100 grama zobenih, šta ne?
jedini je benefit u tome što ću pojesti manje zobenih :) ali ako usporedjuješ sastav, slično je ugljikhodirati su širi pojam od šećera ja isto mislim da previše masnog nije zdravo i da udara na jetru u osnovi više ne znam što da mislim, LOL definitivno mislim da graham pecivo iz lidla ne valja, nemam tih problema kad pojedem jogurt i graham pecivo od klare tj. pola tog peciva znam da tebi sve ovo izglda kao neko trabunjanje i bauljanje, ali ja tek počinjem osjećati kako se osjećam :) i što mi paše a što ne :) da si me pitala prije mjesec dana, ne bih uopće znala reći neku razliku, niti jesam li bila gladna ili nisam, i jel mi nešto paše ili ne, sve mi je pasalo i nisam imala problema ni s čim sad počinjem osjećati da sam iza slatkiša gladna, da mi puno više paše jogurt sa zobenima nego jogurt s graham pecivom i tako... uglavnom, nemam pojma što ću, osim da sam našla društvo da i ovaj vikend idem planinariti! bravo ja! its a start! a ti? kako život? |
|
debela_frendica
Post Options
Thanks(0)
|
Inače, od kad sam prestala trpati u sebe junk i smanjila kavu s mlijekom u desetak dana mi se očistio i poravio ten. Za nepovjerovati!
|
|
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
Malo ću ti kasnije odg opširnije u inbox, moram ga prvo pročistit :) Samo nabrzinu tu jer me kopka.....čuj, da meni sve ovo izgleda kao trabunjanje i bauljanje ja ne bih bila ovdje :) I ne znam po čemu si to zaključila, a žao mi je ako sam ti za to dala ikakvog povoda. Poanta mojih pitanja i davanja primjera je da se preispituješ što više i da što više naučiš Dala sam ti usporedbu zobenih i kruha upravo iz tog razloga - da shvatiš zašto ti tijelo reagira drukčije na različite stvari. Taj jedini benefit kojeg spominješ je velik benefit, jer i je poanta u tome da pojedeš manje nečega. 100g kruha ima ovako gledajući čak i manje UH od 100g zobenih, ali ako odbiješ vlakna dođeš otprilike na isto. Kod kruha nemaš puno toga za odbit, pogotovo nekog nekvalitetnog. Zobene imaju toliko toga korisnog u sebi da je stvar neusporediva. Kruha se def. lakše prejest, to znam i iz svog iskustva, mogla bih pojest pol kg i tražit još :) Dok mi je mojih 50g zobenih u doručku, zajedno sa svim ostalim bučkurišima i zelenim čajem poslije čisto taman. Idem pojest pa se vraćam ;) I nemoj please shvatit išta moje kao kritiku....ili išta slično. Namjera mi je da si postaviš što više pitanja i da što više otkriješ sebe. Nisam jedna od onih koji napadaju i mudruju, bez brige, nebi dugo potrajala ovdje da je tako :) Iako - dobro je i učiti se prihvatiti kritiku, nije to loše, pogotovo ako ima smisla :) Nitko nije savršen, a drugi nas puno mogu naučiti svojim "kritikama". Malo staneš, razmisliš, zapitaš se dal drži vodu i ako drži - akcija. I odlično za promjene koje vidiš, sasvim su očekivane i logične - i bit će ih još! |
|
|
debela_frendica
Post Options
Thanks(0)
|
Pa ja imam pravo i na različito mišljenje :) A isto tako kad usporedjujem namiirnice onda činim to s istim količinama :) Što se tiče kruha mislim da nije "djavolji izum" kako ga se prikazuje, nego da je cijela antiglutenska industrija - baš to - profitna industrija. Neka novija istraživanja su to i dokazala - vrlo je malo ljudi koji imaju nepodnošenje glutena - a sve ostlao je milijunski biznis.
Kad govorim o kruhu, ja uglavnom mislim na graham kruh i pecivo, što smatram najkvalitetnijim ili jedinim kvalitetnim. Sve one "tamne" u koje je dodana boja i slad baš ne računam u tu kategoriju, a o bijelim, "napuhnutima" kvascem iz lokalnih pekara uopće ne uzimam u obzir. Nemaš se što ispričavati, forum je mjesto za raspravu. Ne očekuj od mene da uzimam tvoje mišljenje kao jedino ispravno ili kao napad ako imam drugačije. Osobina ljudskih bića je u tome da preispituju sve što čuju, a ne da to uzimaju kao "istinu". Pogotovu ne s foruma :) |
|
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
Ti imaš pravo na različito mišljenje, da, i ja opet ne znam po čemu si zaključila da biš ti trebala uzet moje mišljenje kao jedino ispravno ili kao napad. Ja koja svakodnevno tupim o tome kako treba uzet puno stvari u obzir, preispitivat se i bla bla bla....sigurno ne bih mogla bit takva osoba. Kritičko razmišljanje prije svega. A kad te ja "ispravim" ili ti postavim neko pitanje onda je to samo jedno vraćanje u moju prošlost i vučenje iz iskustva rada s ljudima. Znam kako sam razmišjala prije, i znam šta je ljudima pomoglo da počnu razmišljat malo drukčije o hrani i uravnoteže taj svoj jelovnik. To nije nabijanje svog mišljenja, to je dobronamjerno pisanje iz iskustva nekome, da mu se skrati vrijeme i muka. Ovdje nije poanta u mišljenjima.....nego u pronalaženju nekog pravog pristupa za tebe, isključivo za tebe, a to ne ide bez isprobavanja raznih varijanti i testiranja tvojih preferencija, mogućnosti, odgovora tvog tijela i ostalog... I ne, kruh nije đavolji izum. I nije tu stvar samo u glutenu. Kod mene je prvenstveno problem u količini kruha koju mogu izjest. 100g kruha mi je klinac. 4 ražena krekera su mi dosta. Razlika? 50g UH naspram 20g UH. I masa vlakana više. Bez napuhivanja i ostalog. Tjeram te da gledaš širu sliku. Sorry ali previše zaključuješ bez nekih osnova...a pogotovo ovo zadnje hehe. Zvuči kao da mi ovdje prodajemo zjake i da nam se ne treba vjerovati, pa zašto si onda tu? Da, kritički razmišljaj i sve preispituj, od savjeta za doručak do postanka Svemira, preispituj i savjete stručnjaka izvan foruma sa 10 diploma, to i ja konstantno radim.......i shvati da nisam ovdje da pametujem nego da dijelim ono kroz što sam sama prošla i za to mi je trebalo jako dugo, puno potrošenih godina. Ja uopće ne moram biti ovdje, ne zarađujem od ovog portala. I sigurno ne želim bit neki guru koji misli da zna sve i sve stavlja u isti koš jer mi se diže živac od takvih, sve više. Pa bi molila da me se ne smatra takvom.....i moje savjete pokuša gledat s neke dobronamjerne strane... Edited by Gym_girl - 14 Lipanj 2018 at 22:06 |
|
|
debela_frendica
Post Options
Thanks(0)
|
Sad mi je jasno zašto ovdje nema više nikoga na forumu :) Probaj poraditi na toj svojoj uvredljivosti. I imaš pravo, ne trebam ja biti tu, ti si dovoljna sama sebi :) Sretno!
|
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |