Prehrana i vjezbanje-pomozite |
Post Reply | Page 123 6> |
Author | |
daca85
Cita FAQ Joined: 20 Listopad 2013 Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 20 Listopad 2013 at 21:55 |
Dragi moji,pozdrav svima...
Pridruzujem vam se i molim vas sa pomoc da mi pomognete u ostvarenju moje misije,a to je skinuti 4kg... Imam 28 god.Visoka sam 167 cm i imam 58 kg...nisam pocetnik u vjezbanju,samo sto vjezbam 3 mjeseca pa dva ne i tako u krug sto je greska.Vjezbam sa extremefitom,Zuzanom,Jillian.Od kardia radim marince,mountin climbers,skip.Nekada sam isla u teretanu i na aerobik,ali vjezbanje kod kuce mi je puno bolje. Sto se tice prehrane,tu sam grozna,jer volim papati sve ono sto nije dobro;junk,pekara,tjestenina,pasteta,kobasica(slavonka sam :))itd.Onda se naljutim na sebe i idem na dijetu pa jedem posni,zobene,pileca prsa,grasak,brokulu,grah,mahune,voce,bademe,jaja itd.Moj problem je sto tada ocito premalo jedem jer budem jako gladna.Puno ucim pa brzo ogladnim i to mi nije dovoljno(ili si to umislim pa sam gladna,jer na to neprestano mislim). Uistinu se zelim zdravo hraniti,jer imam problema i sa probavom sto je jako tesko i bolno.Naravno da cu nekad pojesti i nesto od onoga sto volim,ali da to bude u sto manjim kolicinama. Ne znam sto jesti,bojim se jesti dosta uljikohidrata.Imam malo stomaka,malo u nogama skinuti...svaki savjet je dobrodosao...kako trenirati,sto jesti.. |
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pozdrav daca i dobrodosla imaš li kakve utege kod kuce ili vježbaš iskljucivo sa tezinom vl. tijela? Što se tice prehrane vidim da kužis u cemu je problem (mislim kad ne jedes junk ) - vjetrovatno malo hrane ili ne jedenje dosta zdrave masti i povrca pa te muci glad. Bilo bi dobro da napises bare 3 dana svoj jelovnik, ovaj kad si kao na dijeti Junk nije problem ako ces ga ograniciti na jedan obrok tjedno, to nece nikog ubit cak je i poželjno
pozz |
|
cookies are for pussies
|
|
daca85
Post Options
Thanks(0)
|
Od utega imam jedino utege od 2kg i jedan od 8 kg s koji najcesce radim cucnjeve,tako da su mi vjezbe vecinom tezinom vl.tijela.Planiram si kupiti girju od 8kg ili jos nesto sto mi vi predlozite,jer uistinu ne znam sto uzeti.
Pisat cu sto jedem od sutr...obicno to bude ovako:ujuro pojedem 40gr zobenih,sa malo mlijeka o.9% mm sa zlicom meda il integralno pecivo sa posnim ili pak dimcekom.Nakon 2h imam trening i odmah nakon njega uzimam bananu.E onda papam pileca prsa(100-150g) i neko povrce ili grasak ili grah,neku salatu.Ak sam gladna uzmem vocku i koji badem.Veceram kuhana jaja ili posni ibademe(saka)(150g)...i sve to sto ja papam mi bude malo i neprestano sam gladna pa mi to bude tlaka.Ponekad ubacim integralnu rizu.Nemam inspiracije sto jesti uopce,da se to ne svede na samo par namirnica koje jako brzo dosade...nisam ljubitelj maslinovog ulj,a suncekretovo svedem na minimum.. Hvala ti punoooo!:)) |
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
preporuka sto se tice kupovine utega- mozes kupiti podesive utege tipa https://www.fitness.com.hr/shop/oprema/fitness-oprema/Jednorucni-uteg-15kg.aspx
koliko vidim po ovome sto si navela gladna si jer imas premalo proteina u dorucku s obzirom na UH, a najvaznije koliko vidim masti jedes tek navecer. Da tih 150 g badema rasporedis na 3 puta uz svaki obrok bila bi manje gladna to garantirano takoder cu sacekat da napises tocno sta, kad i u kojim kolicnama jel mozda uzimas i premalo kcal pa si i zato gladna |
|
cookies are for pussies
|
|
daca85
Post Options
Thanks(0)
|
Badem gricnem i svaki puta kada osjetim glad...sutra cu napisati tocno sto sam pojela i koliko...najgori mi je dorucak,jer nisam neki ljubitelj zobenih,a ne znam na koji nacin ih mogu pripremiti osim onako kako sam napisala.Sutrs pisem tocno sto sam pojela pa me ispravljajte i kritizirajte ako vam nije problem.,,:))
Hvala na savjetu za utege,kupiti cu to obavezno! |
|
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
stavis zobene u deci i pol vode i tutnes u mikrovalnu na 30 sec da zobene upiju vodu, izvadis, dodas nasjcekano voce, kako prah, whey protein ili sir posni, malo stevije i njam njam
|
|
cookies are for pussies
|
|
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
btw, škicni ovdje, ideja na bacanje https://www.fitness.com.hr/forum/pokaite-to-jedete_topic7758_page78.html
|
|
cookies are for pussies
|
|
daca85
Post Options
Thanks(0)
|
Budem probala.:) Citam raznorazne topice ovog foruma,tako da cu nesto pronaci,a sutra se javljam sa svojim jelovnikom pa cemo vidjeti!
Whey nisam nikada koristila,ako mogu biti iskrena to mi je skupo.Ispravite me ako grijesim,zato ste tu.:)) |
|
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
sta ja znam, meni nije skupo jer kad preracunas 2kg wheya mozes ako ga koristis u dorucku i poslije vjezbanja imati sigurno 1,5-2mj. stavila sam ti gore link za ideje obroka pa si tamo pogledaj
pozz |
|
cookies are for pussies
|
|
Sirenica
Cita FAQ Joined: 17 Prosinac 2012 Status: Offline Points: 51 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ok,ali da li je whey neophodan?Da li je ucinkovitost mrsavljenja veca s uzimanjem wheya Poslije treninga uzmem bananu,ne znam da li je to ok..
Moj danasnji jelovnik: D:zeleni caj,40gr.zobenih2dcl vode,pola male zlice meda i 1 kuhano jaje. Nakon 2h sam odradila trening i pojela bananu Rucak:sat i 15 min nakon treninga sam pojela 150g.pilecih prsa+300g brokule (inace bi ubacila tu jos neku salatu,ali nisam imala,danas cu kupiti) MO:ce biti 2 mandarine i posni V:komadic pilecih brsa i brokulice od rucka,100g posnog(milbona i saka badema Inace,pijem jako puno vode,ne samo sada nego inace.:)) Evo,pa mi sada recite da li je ok ili pak sto nikako nije dobro. Nego imam jos jedno pitanje,ne znam koliko je dobro jesti ciklu kupljenu,npr.onu iz Lidla?Inace ju obozavam,ali nisam sigurna da li se moze jesti. |
|
Sirenica
Post Options
Thanks(0)
|
Sada imam novo korisnicko ime,bila sam daca85.
|
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
Whey nije neophodan, a na pitanje o ucinkovitosti što se mršavljenja tice nemoguce je odgovoriti bez pitanja - u odnosu na što? :) Sve ovisi o cjelokupnom jelovniku, aktivnostima i o mogucnosti da se dnevni unos proteina podmiri i bez njega. Samo još jedan lean izvor proteina, fin i praktican, ništa drugo Možeš bananu, a možeš i jednostavno pojesti obican kruti obrok - ili cak popit neki jogurtic. Sve ovisi o tome što i koliko pojedeš u obroku prije, kolika je pauza do treninga i kako intezivno uopce odradiš taj trening. Koliko posnog u medjuobroku? Je li bilo što masti u rucku? Cikla može, ne baš na kile ali možeš ;) Kako danas stojiš što se gladi tice? |
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
Sirenica
Post Options
Thanks(0)
|
Trening slijedi 2h iza dorucka i uvijek je tako,samo ponekad vjezbam poslije rucka. Danasnji trening je bio sa stranice fitnessangels srednje teski(tak pise),5 vjezbi 30sek rada/30 odmora,5 rundi,odmor izmedju rundi 40 sek.Prije toga se zagrijem 5 min i poslije stezanje.Uvijek radim takve tipove treninga ili kruzni bez pauze pa koliko rundi izdrzim.
U medjuobroku 150 g posnog. U rucku nije bilo masti osim pola zlice suncokretovog ulja,tek toliko da ne zagori jako,jer mi je tava katastrofa.:)) Maslinovo ulje ne volim nikako,tak da ne znam sto bi ubacila. Jutro je bilo ok,rucak je bio oko pol 2 i nije bas dobro,moram priznati da osjecam glad.Ne umirem,ali osjecam glad. |
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
Vidim da su UH-i smrtni neprijatelji? A da se malo povežete opet? Nije ta glad zabadava |
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
Sirenica
Post Options
Thanks(0)
|
U mojoj ludoj glavi jesu neprijatelji,ali bez obzira na to znam da ste svi ovdje iskusniji i spremna sam vas poslusati
Za rucak iza treninga bi trebala ubaciti uljikohidrate? Npr.integralnu rizu ili int.kruh Sto mislite o treningu? To su treninzi u kojima je obicno jedna vjezba trup,jedna eksplozivna,2 vjezbe snage i jedna marinci,skip ili,mounting climbers.Da li bi trebala ubaciti kardio? Obicno vjezbam 4-5 puta tjedno. |
|
zeusko87
Viden/a u gymu Joined: 12 Rujan 2013 Location: sisak Status: Offline Points: 406 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja pijem whey tek nešto manje od mjesec dana i ne bih rekao da je neophodan ali otkad sam poceo uzimati whey mišici su nekako izraženiji, tijelo je oblikovanije, a trbušni mišici su zategnutiji. sad vjerovatno pomaže i u mršavljenju ako ti je ostatak prehrane dobro posložen i da si u deficitu sa kalorijama. |
|
Never give up
|
|
Post Reply | Page 123 6> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |