New Posts New Posts RSS Feed - Pitanje - asimetrija mišica
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Pitanje - asimetrija mišica

Post Reply Post Reply
Author
armagedon View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote armagedon Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Pitanje - asimetrija mišica
    Posted: 20 Svibanj 2012 at 12:10
Citao sam dosta tema po internetu o problemima asimetrije mišica, pretpostavljam da je to normalno kod vecine ljudi. Pa bi samo imao par pitanja...
Evo vec neko vrijeme vježbam i primjetio sam da mi je lijevi prsni mišic veci od desnog, ništa strašno niti tako velika razlika, ali ja ju primjecujem. Prije toga sam naravno shvatio da su mi mišici lijeve ruke slabiji (dešnjak sam) pa sam poceo raditi seriju više svih vježbi sa bucicama (utezima - kako god) sa lijevom rukom. I s vremenom su mi se donekle ruke izjednacile. iako ce desna uvijek bit malo jaca kad sam dešnjak. E, sad me zanima jel moguce da buduci da sam radio tu jednu seriju više s lijevom rukom, da li je moguce da mi se zbog tog i lijevi prsni mišic bolje razvio od desnog? 
Back to Top
Marius View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Marius Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Svibanj 2012 at 11:47
Nema covjeka koji nema npr. kracu jednu ruku od druge. Jedna strana je uvijek jaca ali to je nezamjetno i tesko vidljivo ljudskom oku.

Sto se tice tvog pitanja, na taj nacin si doveo do kompenzacije zaostatka jednog od misica, a od sad samo koristi vise bucice nego sipke. Na taj nacin ces ravnomjerno razvijati obje strane.
Npr. bench ne sa sipkom vec napravi sa bucicama.

Zasto?
Zato sto ces kada guras sipku nesvjesno gurat vise jacom stranom, narocito ako ces raditi sa tebi "tezim" kilazama . Dok si kod bucica primoran gurat jednako sa svake strane te na taj nacin ces maksimalno ujednacit snagu i simetriju misica.

Edited by Marius - 21 Svibanj 2012 at 11:50
Back to Top
armagedon View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote armagedon Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Svibanj 2012 at 12:03
a kad su u pitanju trbušni mišici?
desna strana mi je izraženija i jaca, pa me zanima jel mogu nekako pritisak prenest više na lijevu stranu?
Back to Top
LolitaInChains View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote LolitaInChains Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Svibanj 2012 at 13:48
meni se cini da mi desni kvadriceps jaci od lijevog! pa kak je to moguce ak radim cucnjeve sa šipkom i uvijek jednak broj iskoraka(al oni su na steperu)? osim ak nije tak urodjeno, kak ste rekli da je svakom covjeku jedna strana jaca.
Back to Top
Marius View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Marius Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Svibanj 2012 at 13:58
Originally posted by LolitaInChains LolitaInChains wrote:

meni se cini da mi desni kvadriceps jaci od lijevog! pa kak je to moguce ak radim cucnjeve sa šipkom i uvijek jednak broj iskoraka(al oni su na steperu)? osim ak nije tak urodjeno, kak ste rekli da je svakom covjeku jedna strana jaca.

To su vecinom toliko nezamjetne razlike, a uostalom i na cucnju sa sipkom ukoliko radite zahtjevnije kilaze, onda cete opet nesvjesno vise raditi malo sa jacom stranom.

Zato je potreban apsolutni fokus tokom rada i pravilna distribucija sile prilikom svladavanja otpora.
Back to Top
armagedon View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote armagedon Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Svibanj 2012 at 15:40
a trbušni?
jel postoje neke vježbe s kojom mogu više pogodit odredjenu stranu mišica (u mom slucaju lijevu)?
Back to Top
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote LolitaInChains Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Svibanj 2012 at 15:43
Originally posted by Marius Marius wrote:

To su vecinom toliko nezamjetne razlike, a uostalom i na cucnju sa sipkom ukoliko radite zahtjevnije kilaze, onda cete opet nesvjesno vise raditi malo sa jacom stranom.

Zato je potreban apsolutni fokus tokom rada i pravilna distribucija sile prilikom svladavanja otpora.

ok. a trebam li sada odraditi više ponavljanja za slabiju stranu? ne znam to sama procijeniti niti bih znala koliko ponavljanja trebam više...
Back to Top
Marius View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Marius Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Lipanj 2012 at 13:26

Originally posted by Marius Marius wrote:

To su vecinom toliko nezamjetne razlike, a uostalom i na cucnju sa sipkom ukoliko radite zahtjevnije kilaze, onda cete opet nesvjesno vise raditi malo sa jacom stranom. Zato je potreban apsolutni fokus tokom rada i pravilna distribucija sile prilikom svladavanja otpora.

ok. a trebam li sada odraditi više ponavljanja za slabiju stranu? ne znam to sama procijeniti niti bih znala koliko ponavljanja trebam više...

Samo prilikom cucnja obratite fokus da ravnomjerno dizete uteg, osobno mislim da nekoliko ponavljanja vise ne bi pridonijelo previse, vec je puno bitnij fokus tokom rada i da "osjetite" rad ravnomjerno.
Back to Top
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote LolitaInChains Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Lipanj 2012 at 22:27
ok, hvala puno Big smile
Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Lipanj 2012 at 20:08
I ubaciti "pomocni" unilateralni rad ( jednostrani) gdje uvjek treba prvo napraviti slabiju stranu i onda isti broj ponavljanja jacom, cak i ako možete više.
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.