Nova ovdje |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||
Stela
Cita FAQ Joined: 27 Listopad 2011 Location: MAGYARORSZÁG Status: Offline Points: 22 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 27 Listopad 2011 at 10:59 |
|
Pozdrav svima
Nova sam ovdje... Imam 26 godina, dolazim iz Madjarske (porijeklom je majka iz Hrvatske, otac madjarski Hrvat), bavila sam se u srednjoj skoli borilackim sportovima, preko faksa sam prekinula s treniranjem, opustila se i ugojila. Pred pet godina upisala sam se na nagovor prijateljice u teretanu, i od tada je za mene život dobio novi smisao. Popravila sam izgled, dobila na samopouzdanju. Visoka sam š77 cm, a trenutno imam 66 kg. Kad sam pocinjala prije 4 godine imala sam 75 kg. Voljela bi povecati mišicnu masu, ali tu postoji jedam veliki problem, jer osnova mog treninga je cardio,. Danas kad nemam nekih vecih problema s masnim naslagama, ja prvo na treningu odradim cardio, posteno se izmorim a onda utege. cim vidim da sam se i malo uoblicila u licu (gdje se prvo vidi) odmah smanjujem unos kalorija i pojacavam cardio. Iskusni vježbaci mi kažu da cu takvim nacinom razmišljanja i vježbanja teško dobiti na mišicnoj masi. Sama sam toga duboko svjesna, ali za sada nemam snage nešto promjeniti. Radim po š0 sati dnevno u firmi, nemam vremena za kuhanje posebne prehrane. Konzumirala sam do prije dvije godine Whey i aminokiseline, medjutim otkad sam se zaposlila prekinula sam i s time. Lijep pozdrav svim forumasima i forumasicama
Stela
|
||
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Lijepi pozdrav,
Sve si sama rekla, s takvim pristupom i nacinom treniranja neceš nikada postici željeno, a s obzirom da si svjesna toga necu ti dalje ništa govoriti.Kada ceš dovoljno jako željeti promjenu napravit ceš ju. Kaj se kuhanja i spremnja prehrane tice imaš vremena na bacanje, nedostatak vremena je glavni izgovor za nešto što ti nije toliko bitno i neda ti se raditi. Uvijek se mogu skuhati obroci vecer ranije i spremiti porcije za posao, cak i za par dana unaprijed, tako da na ovom forumu ti nedostatak vremena nemože proci kao izgovor |
||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hej!
Znas, kardio se nikada ne radi prije utega.. he he... to nemoj zaboravit.. jer samo unistavas misice tako.. a druga stvar, svakako si kupi proteine i dekstrozu.. pa da imas za popit nakon treninga.. Sto se tice kuhanja, probaj teziti tome da unosis sto vise kvalitetnih proteina tipa pilecih/purecih prsa, teletine, konjetine, posnog sira, jaja, tune... i naravno, puno povrca.. |
||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
||
Stela
Cita FAQ Joined: 27 Listopad 2011 Location: MAGYARORSZÁG Status: Offline Points: 22 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Na koji nacin se unistavaju misici? Kad odradim dobar cardio, zagrijana sam i koliko toliko svjeza za rad s utezima. Kad dodjem u teretanu i odmah se bacim na utege, kao da mi se ne vjezba, kao da nemam volje za rad, kao da mi nedostaje nesto. To je osjecaj, a ja pokusavam da sljedim svoj osjecaj...
I provedem š0-šš sati an poslu. I jos pola sata na posao i pola sata s posla. A gdje kuhati na poslu, kad se mora nesto i raditi. Jedem obicno ove stvari tijekom laksih obroka ujutro i uvece...
|
||
Stela
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ovo i nije tocno... Ali dobro.
Nisam bas spretna za kuhanje, ali tesko da si preko vikenda mogu spremiti pet obroka za tjedan. Imas li neki prijedlog?
|
||
Stela
Post Options
Thanks(0)
|
|
Inace nisam bas financijski sada dobro, da bi imala novaca za proteine i slicne dodatke... Nadam se da ce biti bolje...
|
||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Pa postoje rezerve glikogena.. kada vjezbamo s utezima, one se trose, i mi ih nastojimo potrositi, i kada su recimo prazne, tada predjemo na lagani crobni rad da trosimo masnoce.. ako ti prvo cardiom potrosis glikogen, ides radit trening s utezima, a rezerve su prazne, i onda trosis misice.. isto bi bilo i da nakon utega ides radit sprinteve.. zato se nakon utega preporuca lagana aktivnost da ne trosi misice, vec salo..
Znaci uvijek se prvo radi ancrobni trening (utezi), kojem prethodi crobni trening (cardio)... Sto se tice prehrane, hmm.. posni sir recimo nije skup, a jako je zdrav.. imas ga u Lidlu š kg za 20 kn.. zobene su takodjer jeftine, i brzo se spremaju.. |
||
|
||
Stela
Post Options
Thanks(0)
|
|
Kod mene nema kuna, vec se valuta zove forinta... Iz Madjarske sam...
Znam tu pricu o glikogenu. Dobro si napisao, LAGANI cardio. Ja ne radim lagani cardio, ja uorem iz sve snage ( U Budimpesti sam prije mjesec dana uspjela otrcati polumaraton).
Nakon utega nema snage za ozbiljan cardiotrening.
Dok nakon ozbiljnog cardia (ja idem s oko 90% snage), nakon sto dodjem do daha, popijem pola litre vode, imam osjecaj da mogu napraviti dobar trening s utezima, na koje m mogu dobro osjetiti misice, a ta ravnoteza izmedju mozga i misica je najvaznija u fitnessu.
Pokusavam slijediti svoj osjecaj, ne znam...
|
||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
|
Nakon takvog kardia se sigurno ne bi smjeli raditi utezi!!!
|
||
|
||
Stela
Post Options
Thanks(0)
|
|
radi mogucnosti povrede?
|
||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
|
Vec ti objasnih ranije zasto.. odradi š0 min kardia za zagrijavanje, pa jedno 40 min utege, pa jos 30 min kardia..
|
||
|
||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
||
Stela
Post Options
Thanks(0)
|
|
Napisao si nakon "ovakvog", pa sam mislila da nesto posebno nije dobro...
Ujutro nakon spavanja (obicno pocinjem trenirati oko 6 ujutro, najkasnije u 6 i š5) š0 minuta zagrijavanja je mozda pre malo, barem meni, jos uvijek osjecam pospanost...
Hvala na savjetima, o tome cemo na temi predvidjenoj za to...
|
||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ako se radi na prazan zeludac, nikako utege ni intenzivan cardio!!! Samo deres misice..
|
||
|
||
The Phoenix
Fitness freak Joined: 31 Svibanj 2010 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4250 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ovo vremena an bacanje je malo karikirano, trebalo je znaciti da ga imaš daleko više nego ti je potrebno za pripremit obrok dan unaprijed. Mislio sam da kuhas jedan dan za cijeli tjedan, nego vecer prije, skuhaš i pospremiš u posude za poniejti na posao, tako mozes skuhati jelo da imas za 2-3 dana , pa onda skuhas ponovno, a ne šx tjedno.... 2i 3x tjedno sukahaš i imaš za cijeli tjedan...... I nije potrebna neka vještina, bar u pocetku dok ne stekneš naviku i dok ne poželiš malo "zakomplicirati" jela, rižu, meso , salatu, varivo s mesom svi znaju napraviti, tak da drzi se jednsotavnih stvari za pocetak Edited by The Phoenix |
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Lijep pozdrav svima, vidim da se poteže rasprava pa da osvjetlim malo neke stvari :P Stela, kažeš da radiš po osjecaju... sve je to super i lijepo i ja nemam ništa protiv dapace, rekao bi da je bitno da si sretna, ali taj osjecaj te nikako nece dovesti do mišica, dapace, sprijecava te u tom cilju. što se opcenitih preporuka tice, odvoji cardio i trening utezima, a trening utezima ne radi na tašte nikako. p.s ne trciš sa 90% snage sigurno ;) 90% snage je sprint,a ne sprintaš 45 min ili koliko, sigurno. Pokazatelj intenziteta može biti frekvencija srca na primjer... to što trciš brže od nekog kraj sebe ne znaci nužno da trciš vecim intenzitetom. ;) Nadam se da sam barem malo pomogao Edited by Iluvatar |
||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |