New Posts New Posts RSS Feed - Sve ispocetka
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Sve ispocetka

 Post Reply Post Reply
Author
Worgie View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 26 Lipanj 2012
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Worgie Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Sve ispocetka
    Posted: 28 Lipanj 2012 at 13:30
Pozdrav, kao što sam naveo u prijašnjem topicu. Radi operacije lijeve ruke(obe kosti su bile slomljene i tetivu su prignjecile) nosio sam gips jedno pola godine te mi je lijeva ruka jako slabija od desne i nakon 2 godine mononukleozu fasovo i godinu i 3 mjeseca nisam vježbao radi zabrane od strane doktora. A pošto vec imam neke temelje tj trenirao rukomet 6 godina, genetski imam jako razvijena ledja i jake mišice noga. Jucer sam otišao u fitness centar i malo radio bench(laganih 40 kg) dizao utege od 10 kg (one male) malo trcao na traci i to je bilo to. Pošto neznam nikoga da bi mi mogao dati savijet odakle poceti i što mi je najbolje trenirati jedina nada mi je ovaj forum ^^. Tjelesna masa:85 kg, Visina:183 i imam 18 godina.


p.s. važno što sam zaboravio napomenuti je da imam dozvolu od doktora da smijem poceti trenirati ali ne se preforsiravati za svaki slucaj

Edited by Worgie - 28 Lipanj 2012 at 13:31
Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss


Joined: 12 Svibanj 2009
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 7174
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Lipanj 2012 at 13:43
odradi full body treninge 3 x tjedno, i dodatno svaki trening odradi jos vjezbe za lijevu ruku (biceps, triceps, podlaktica, rame)..
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
Back to Top
Worgie View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 26 Lipanj 2012
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Worgie Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Lipanj 2012 at 14:10
Originally posted by davor23 davor23 wrote:

odradi full body treninge 3 x tjedno, i dodatno svaki trening odradi jos vjezbe za lijevu ruku (biceps, triceps, podlaktica, rame)..




bili mi mogao napisati vježbe koje preporucuješ za te treninge
Back to Top
Zyzz View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 27 Veljaca 2012
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 60
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zyzz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Lipanj 2012 at 01:36
Ja recimo kad odlazim u teretanu volim tijelo odjeliti na nekoliko djelova i onda si zadam tipa, ok danas cu raditi noge = od pete pa do kukova svi mišici, trup = ledja, trbuh, prsa, trapeziusi, obliques, ruke = biceps, triceps, podlaktica, nadlaktica, ramena.

I onda si recimo svaki put kad odem u teretanu odaberem nešto od toga šta nisam radio prošli put i da u roku od 3 dana pokrijem cijelo tijelo. S time da probam birati mišice tako da recimo ako radim biceps ili podlaktice da ne radim zgibove (ledja) jer ih necu moci odraditi jednaki broj ponavljanja i jednako dobro kao da sam radio umjesto bicepsa ili podlaktice neke druge mišice.

Full body treninzi su dobri ali iscrpljujuci i dugo traju, i sa njima po meni ne možeš jednako odraditi sve mišice, jer  i kad radiš full body vježbe jedan mišic ili 2 najviše rade, ostali više "asistiraju", a ja volim odraditi sve kako spada :D. Iako full body vježbe su dobre za pocetak, dok ne razviješ neku pocetnu snagu i cvrstinu, jer ukoliko imaš slabe tocke (slabije mišice) onda se možeš i povrijediti i treba uravnoteženo trenirati cijelo tjelo, a ne samo odredjene mišice, a kasnije kad stekneš tu neku mišicnu bazu i iskustvo onda si kombiniraš kako ti paše, ja recimo radim to na ovaj nacin kako sam tebi opisao.

I još jednom ponavljam, bitno je ustrajati, djabe ti sve ako nakon 50 treninga odustaneš, treba kontinuirano vježbati da bi se dosegli rezultati.

A što se tice tvoje ruke, tu kreni sa laganim vježbama, i ja bih recimo radio jednake težine i sa oslabljenom i sa jakom rukom, i kad vidiš da su došle do izjednacenja onda povecavaš težine i radiš sa obije opet jednako.
"What do you imagine?"
He replied, "What do you?"
I told him to run faster, I like to imagine that i am being chased by wolf.
He smiles and says, "In my mind, I am one that is chasing the wolf."
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.