New Posts New Posts RSS Feed - D: Testovi za mjerenje fizicke sposobnosti osoba trece dobi (video)
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

D: Testovi za mjerenje fizicke sposobnosti osoba trece dobi (video)

 Post Reply Post Reply
Author
iver View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove


Joined: 22 Svibanj 2012
Status: Offline
Points: 631
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote iver Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: D: Testovi za mjerenje fizicke sposobnosti osoba trece dobi (video)
    Posted: 12 Srpanj 2015 at 16:33
Svi komentari na temu: Testovi za mjerenje fizicke sposobnosti osoba trece dobi (video)

Lana, Test 5. i tekst "Svrha: pokazatelj je fleksibilnosti donjeg dijela leda što je dio pravilne posture i važan faktor kada govorimo o boli u donjem dijelu leda." Po slici i iz teksta proizlazi da se radi o sposobnosti lumbalnog dijela na fleksiju. Ne bih rekao da je taj podatak prediktor ili mjerodavan za bol u donjem dijelu leda. Dodatno, hrpa ljudi krivo radi takvo istezanje, neovisno iz koje su dobne skupine, savijaju kralježnicu umjesto da pokret ide iz bokova, i time upravo uništavaju stabilnost lumbalnog dijela, agresivno natežu i istežu kratke spojne elemente tj tkiva medu kralješcima koja nisu za to namijenjena, i tim tj takvim pokretom uništavaju stabilnost lumb.dijela. Ili... ???
Back to Top
FitLana View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 09 Lipanj 2015
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote FitLana Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Srpanj 2015 at 13:22
Hvala Iver na pitanju. Predložila sam ovo kao test, svakako ne bi predložila ovo kao vježbu nekome tko pati od bolnih leda. Nefunkcionalan biceps femoris preko stražnjeg kinetickog lanca utjece na lumbalne strukture kralježnice posebno kada se radi (a cest je slucaj) o deficitu glutealne muskulature.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.