New Posts New Posts RSS Feed - Project X
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Project X

Post Reply Post Reply Page  123>
Author
whosthat View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote whosthat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Project X
    Posted: 09 Kolovoz 2013 at 01:00
Eto, rekao sam pokrenuti ovaj projekt, pa da napravim mali uvod.

Kao klinac sam uvijek bio jace gradje (mislim da sam u 8. razredu imao nekih 80+ kg). Kilograme sam nastavio nakupljati i kroz srednju, da bi kriticnu tocku dosegnuo na 2. godini fakulteta kada sam imao skoro 115 kg na svojih 180cm. Tu sam krenuo po prvi puta u gym i poceo kontrolirati prehranu da bi nakon pola godina došao na 95kg. Ta težina je sljedecih par godina varirala +/-7kg uz daljnu fizicku aktivnost, ali uz najblaže receno nepažljivu prehranu.

Ove godine u 5. mjesecu sam odlucio i dalje nastaviti gym i ostale sportske aktivnosti, ali uz potpunu kontrolu prehrane. Težina je u tom trenutku bila nekih 105kg. Nažalost nemam mjere od tada, tako da cu moci baratati samo sadašnjim mjerama.

Što se prehrane tice, prijatelji su ili privatni treneri ili su puno više u treningu nego ja, tako da sam prehranu i mnoge savjete dobio od njih. Ukratko, c/p program prehrane koji mi je složio frend, ali poprilicno skracen da ne rastegnem tu bezveze. Prehrana se sastoji od:

mesa, ribe (tu prvenstveno mislim na malu plavu ribu, jaja, svih vrsta sireva (ali paziti da se ne prelazi broj ugljikohidrata iz dolje navedenih smjernica), proteina, orašastih plodova i što više zelenog povrca ( u tvom slucaju je ovo vrlo bitno, želim da uz svaki obrok pojedeš povrce. Bitno je da odnos kalorija izmedju masti i proteina  svaki dan bude u korist masti - ovo je malo zbunjujuce pa da  pojasnim... Dnevni unos kalorija je bio oko 2200, sada je nešto manji. Max dnevni unos UH je bio 30g, sada je nešto veci obzirom da sam smanjio masno tkivo.(ali i dalje prakticki bez kruha, tjestenine, riže, sokova, slatkog i sl., chetam najviše na šeceru uz kavu. Tongue Svakih 14 dana je dan punjenja.          Dodatak prehrani: whey, glutamin i kreatin. Takodjer uzimam omega 3, suncokretove i maslinovo ulje jer mi je teško zadovoljiti dnevni unos masti. To je ukratko što se prehrane tice.

Trening: cca 5 puta tjedno, uglavnom aerobni i intenzivni kružni treninzi sa manjim kilažama, dobijanje mišicne mase trenutno nije primarno.

5.5.2013- 105kg

1.8.2013.- 92kg (nemam krojacki tu Smile tako da cu mjere naknadno staviti)

Ako cemo govoriti o nekom cilju u kilogramima, mislim da ce na cca 82-84kg biti ono što želim.

Pocetak 5. mjeseca:

1.8. (malo su lošije slike,a i trudio sam se stati u kadar jer je ogledalo još malo preusko LOL )

Edited by whosthat - 09 Kolovoz 2013 at 01:06
Back to Top
baba44 View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote baba44 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Kolovoz 2013 at 09:36
pozz,dobrodošao!

I'm still learning,ali, IMHO ja bi se "uvatila" utega,na tvom mjestu i to opako,mislim da ti mišicna masa baš treba!
you know that you're on the right track,when you become uninterested in looking back
Back to Top
mettasttaza View Drop Down
The Boss
The Boss

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mettasttaza Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Kolovoz 2013 at 09:46
Dobrodošao... :) 

Ja bih ti preporucio barem da ubaciš treninga snage... 

Ali dobro svatko zna svoje...vidi se napredak...svaka cast :) Samo tako nastavi :)
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem
Rodjen si s idealima i snovima
Rodjen si s velicinom
Rodjen si s krilima
Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj
Imaš krila
Nauci ih rabiti i ..LETI!
Back to Top
whosthat View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote whosthat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Kolovoz 2013 at 10:41
Originally posted by baba44 baba44 wrote:

pozz,dobrodošao!

I'm still learning,ali, IMHO ja bi se "uvatila" utega,na tvom mjestu i to opako,mislim da ti mišicna masa baš treba!

Na ovim slikama se malo slabije vidi, mislim da ima više mišicne nego što se cini Tongue. Tamo do 5. mjeseca samo konstantno pumpao, jedino se to malo pogubilo kako od tada prakticki nisam radio s vecim kilažama, vježbe uglavnom radim doma ili vani svojom kilažom.
A ne nabijam mišicnu jer je nekakav okvirni dogovor s trenerom bio takav da prvo izgubim masno tkivo, a onda krenem s nabijanjem mišicne. Jedino što si me sad podsjetila je da  nisam zapravo siguran na koju razinu gubitka masnog tkiva je trener mislio prije kretanja s mišicnom...
Back to Top
Scarpetta View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Scarpetta Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Kolovoz 2013 at 10:53

bravo jako lijep napredak:))
samo ti slušaj trenera i deri dalje po planu
Back to Top
whosthat View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote whosthat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Kolovoz 2013 at 13:27
Mali update obzirom da nisam imao mjere prosli put:

prsa:110cm
struk: 102 cm
ruke: 38.5cm
težina: 91kg
visina: na žalost i dalje oko 180 Tongue

Što se prehrane tice, više manje i dalje isto, jedino cu pokušati unos proteina podici na cca 170g što je i dalje nedovoljno, ali zasad cu se i time zadovoljiti. Takodjer imam problema sa unosom tekucine, dnevno unesem nešto preko 2 litre, jednostavno nisam žedan i ne sjetim se popiti vode.

Back to Top
dalila View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dalila Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Kolovoz 2013 at 14:44
Trening zesci ubaciti... Da ne postajes samo manja verzija sebe... Kako treniras sada ?
Back to Top
whosthat View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote whosthat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Kolovoz 2013 at 16:54
Jako slabo treniram zadnjih 10 dana zbog faksa, odradim 4 treninga tjedno i to kod kuce, cisto da ne ispadnem skroz iz forme: serija sklekova x35, pa serija cucnjeva x25 i tako 4 puta. "Kucni trening" ce još neko vrijeme biti na snazi, ako netko ima prijedloge za dopunu ili promjenu, slobodno...

Kad sam vec tu, da napišem prehranu odprilike:
9.00h- kava s mlijekom(5g šecer uvijek)

10.30h 2-3 jaja ili tuna/haringa iz konzerve bez ulja(mislim da cca 130g ispadne)

14h -kava s mlijekom
       - piletina/puretina na naglo ili riba 200+ grama +brokula/špinat/blitva i sl. 

17h- shake(30g proteina)

18.00 - kava s mlijekom
           -suncokretove(50-100g)

21h-ako me uhvati glad pojedem opet 2 jaja il si narežem  tvrdog sira, ili lubenicu/marelice/šljive itd..

-dnevno si rasporedim da unesem 2+g omege3
Back to Top
dalila View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dalila Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Kolovoz 2013 at 23:24
Ovaj jelovnik ti je trener složio???
Back to Top
whosthat View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote whosthat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Kolovoz 2013 at 23:52
Nije. To sam ja. Big smile
Back to Top
Scarpetta View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Scarpetta Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Kolovoz 2013 at 00:11
Sorry al taj jelovnik ti ne valja:((
Premalo kcal, premalo hrane i loše rasporedjena
Back to Top
mettasttaza View Drop Down
The Boss
The Boss

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mettasttaza Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Kolovoz 2013 at 01:27
Pa nemaš uopce UH-a ili mi se to cini :/
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem
Rodjen si s idealima i snovima
Rodjen si s velicinom
Rodjen si s krilima
Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj
Imaš krila
Nauci ih rabiti i ..LETI!
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Kolovoz 2013 at 01:45
Hmmm...ova analiza zahtijeva odspavanu noc....vracam se ujutro Smile
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
whosthat View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote whosthat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Kolovoz 2013 at 08:34
Scarpetta nhf, znam ja da jelovnik nije ekstra... Kao što sam rekao
1. imam problem s unošenjem dovoljno kalorija(na pocetku je zadani broj bio 2200 kcal-kada sam bio na 105kg, sad sam na 91, pa može biti i manji, ali nisam se još po tom pitanju konzultirao s trenerom, pa bi dobro došle neke smjernice što se toga tice)
2. imam problem s unošenjem dovoljno proteina
3. Što se UH tice, donedavno je dnevni unos bio max 30, sad mi je trener rekao da slobodno bude 50.

Vec se 10 min dvoumim, jer ne želim c/p sve što mi je trener napisao, ali izvuci cu najbitniji dio cisto da se dobije bolji uvid u ono na cemu mi se bazira prehrana:

Cilj prehrane je da se tijelo prebaci na korištenje masti kao izvora energije. Inace zato koristi ugljikohidrate, ali ako ih se izbaci iz prehrane i te kalorije se zamijene mastima onda se tijelo nakon 2-3 tjedna razdoblja prilagodbe prebaci na korištenje masti. To je evolucijski razvijen mehanizam koji služi da zaštiti tijelo u peridoma nedostatka hrane. Takodjer, tijelo koristi onaj makronutrient koji je najzastupljeniji u tijelu stoga je bitno da odnos kalorija izmedju masti i proteina  svaki dan bude u korist masti - ovo je malo zbunjujuce pa da  pojasnim. Od svih makronutrienata na ovoj prehrani bitno je da su masti preko 50%  od ukupnih kalorija. Recimo da 51% kalorija dolazi iz masti a proteini i ugljikohidrati sacinjavaju ostalih 49% - s tim da su naravno ugljikohidrati zanemarivi dio tog postotka buduci da smiješ unositi svega 50g. Naravno odnos može biti i 55:45 ili 60:40, ali uglavnom da poštuješ sve ostale smjernice unutar toga – broj ugljikohidrata i kalorije). 

Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Kolovoz 2013 at 09:58
Ma kakva kava s mlijekom? Cemu to uopce?

Baci se na citanje osnova prehrane..
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
Back to Top
dalila View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dalila Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Kolovoz 2013 at 10:13
Izvini, ali ti svog trenera nista shvatio nisi...premalo hrane unosis... Nista ni masti ni proteina ni uh... Zato ne možeš ni dobiti musicne mase....;) nhf... Pokaži treneru jelovnik...
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  123>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.