Pitanje - asimetrija mišica |
Post Reply ![]() |
Author | |||
armagedon ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 27 Kolovoz 2011 Status: Offline Points: 25 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 20 Svibanj 2012 at 12:10 |
||
Citao sam dosta tema po internetu o problemima asimetrije mišica, pretpostavljam da je to normalno kod vecine ljudi. Pa bi samo imao par pitanja...
Evo vec neko vrijeme vježbam i primjetio sam da mi je lijevi prsni mišic veci od desnog, ništa strašno niti tako velika razlika, ali ja ju primjecujem. Prije toga sam naravno shvatio da su mi mišici lijeve ruke slabiji (dešnjak sam) pa sam poceo raditi seriju više svih vježbi sa bucicama (utezima - kako god) sa lijevom rukom. I s vremenom su mi se donekle ruke izjednacile. iako ce desna uvijek bit malo jaca kad sam dešnjak. E, sad me zanima jel moguce da buduci da sam radio tu jednu seriju više s lijevom rukom, da li je moguce da mi se zbog tog i lijevi prsni mišic bolje razvio od desnog?
|
|||
![]() |
|||
Marius ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 14 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 58 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Nema covjeka koji nema npr. kracu jednu ruku od druge. Jedna strana je uvijek jaca ali to je nezamjetno i tesko vidljivo ljudskom oku.
Sto se tice tvog pitanja, na taj nacin si doveo do kompenzacije zaostatka jednog od misica, a od sad samo koristi vise bucice nego sipke. Na taj nacin ces ravnomjerno razvijati obje strane. Npr. bench ne sa sipkom vec napravi sa bucicama. Zasto? Zato sto ces kada guras sipku nesvjesno gurat vise jacom stranom, narocito ako ces raditi sa tebi "tezim" kilazama . Dok si kod bucica primoran gurat jednako sa svake strane te na taj nacin ces maksimalno ujednacit snagu i simetriju misica. Edited by Marius - 21 Svibanj 2012 at 11:50 |
|||
![]() |
|||
armagedon ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 27 Kolovoz 2011 Status: Offline Points: 25 |
||
a kad su u pitanju trbušni mišici?
desna strana mi je izraženija i jaca, pa me zanima jel mogu nekako pritisak prenest više na lijevu stranu? |
|||
![]() |
|||
LolitaInChains ![]() Pali po spravama ![]() ![]() Joined: 25 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1290 |
||
meni se cini da mi desni kvadriceps jaci od lijevog! pa kak je to moguce ak radim cucnjeve sa šipkom i uvijek jednak broj iskoraka(al oni su na steperu)? osim ak nije tak urodjeno, kak ste rekli da je svakom covjeku jedna strana jaca.
|
|||
![]() |
|||
Marius ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 14 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 58 |
||
To su vecinom toliko nezamjetne razlike, a uostalom i na cucnju sa sipkom ukoliko radite zahtjevnije kilaze, onda cete opet nesvjesno vise raditi malo sa jacom stranom. Zato je potreban apsolutni fokus tokom rada i pravilna distribucija sile prilikom svladavanja otpora. |
|||
![]() |
|||
||
a trbušni?
jel postoje neke vježbe s kojom mogu više pogodit odredjenu stranu mišica (u mom slucaju lijevu)? |
|||
![]() |
|||
LolitaInChains ![]() Pali po spravama ![]() ![]() Joined: 25 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1290 |
||
ok. a trebam li sada odraditi više ponavljanja za slabiju stranu? ne znam to sama procijeniti niti bih znala koliko ponavljanja trebam više...
|
|||
![]() |
|||
||
Samo prilikom cucnja obratite fokus da ravnomjerno dizete uteg, osobno mislim da nekoliko ponavljanja vise ne bi pridonijelo previse, vec je puno bitnij fokus tokom rada i da "osjetite" rad ravnomjerno. |
|||
![]() |
|||
||
ok, hvala puno
![]() |
|||
![]() |
|||
Iluvatar ![]() Fit moderator ![]() ![]() Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
||
I ubaciti "pomocni" unilateralni rad ( jednostrani) gdje uvjek treba prvo napraviti slabiju stranu i onda isti broj ponavljanja jacom, cak i ako možete više.
|
|||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |