Stop!! |
Post Reply | Page 123> |
Author | |
Allen
Cita FAQ Joined: 22 Kolovoz 2013 Status: Offline Points: 45 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 22 Kolovoz 2013 at 15:57 |
Obracam Vam se s povjerenjem u potrazi za savjetom.
Naime, imam višak kilograma kojeg se pokušavam rješiti vec par godina,
ali bezuspješno.Na pocetku sam probavao razne dijete misleci da stvarno
za 14 dana mogu izgubiti 7 kilograma,nakon niza bezuspješnih i
poražavajucih rezultata i upada u depresiju pa i razmišljanja " pa dobro
možda je meni dosudjeno da budem pretil,gdje bi svi bili kad bi bili
idealne težine" shvatio sam da moram nešto podhitno promjeniti.Posudio
sam raznu literaturu što mi je donekle pomoglo sagledati problem kako
spada. Shvatio sam da moram promjeniti životnu naviku i izbaciti lošu
prehranu što naravno na pocetku nije lagano. Tu su nastali problemi
pošto sam stalno odugovlacio s tim pocetkom, cekajuci ponedjeljak,prvi u mjesecu, poslje praznika itd... i tako u krug. Pošto sam došao na ivicu ovog stanja i vjerovatno Vam
nije prvi slucaj da Vam se netko javi ovakav poput mene i vjerovatno
znate sve te probleme. Ljeto je,živim na moru...To je za mene dovoljno
reci. Znam da rezultati ne dolaze preko noci i da se treba muški
namuciti doci do njih ali to mi je neophodno.
Doista vecina toga u vezi prehrane piše na forumu, stoga oko toga nemam pitanja. Zanima me dali mi je potrebno uzeti whey protein( cijena nije problem) i kada ga koristiti? koliko puta dnevno? uglavnom sve o njemu me zanima. Isto tako koju aktivnost preporucujete s obzirom da u teretanu ne želim ici!? Hvala Vam i nadam se lijepom druženju,motivaciji i naravno rezultatima. Pozdrav iz Rijeke. |
|
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dobrodosao :)
Nije nuzno potrebno.. mozes i bez wheya.. on se pije radi prakticnosti odmah nakon treninga u kombinaciji sa dekstrozom.. imas mnoge kucne treninge :) Ima nas dosta Rijecana ovdje.. koji dio si? godine? visina tezina? |
|
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|
Allen
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala:)
Lokacija: Okolica Viškova - prema Klani. God: 18 Visina: 187 Težina: 106 Što mi je potrebno za kucne treninge jer od opreme nemam apsolutno ništa? Citao sam da je poželjno izracunati na netu dnevnu potrošnju kalorija te još neke informacije? Gdje to mogu pronaci |
|
Tancho
Mixa shakeove Joined: 17 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 523 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pogledaj ovdje treninge,imaš videa gdje su vježbe samo sa tijelom,ali bilo bi dobro da nabaviš barem par bucica,ili girje...
|
|
Scarpetta
Pali po spravama Joined: 02 Kolovoz 2012 Status: Offline Points: 1819 |
Post Options
Thanks(0)
|
pozz dobrodošao
|
|
Allen
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala Vam :)
Što mislite o trcanju ili brzom hodanju,pošto imam prostora za to Dali je dopušteno otvoriti temu u podforumu Transformiraj se, volio bih ja osobno pratiti tijek dogadjanja na jednom mjestu? |
|
Scarpetta
Post Options
Thanks(0)
|
trcanje i brzo hodanje je dobar nacin topljenja masti.
možeš zašto ne |
|
Allen
Post Options
Thanks(0)
|
Odlicno :))
Svakako cu imati još pitanja,nadam se da ste otvoreni. Trenutno si slažem jelovnik koji bi poceo prakticirati od subote.Kasnije napišem pa mi recite dali je ok :)) |
|
mettasttaza
The Boss Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
Post Options
Thanks(0)
|
Može samo ti nama napiši kako ti papaš i dobro došao! :)
|
|
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem Rodjen si s idealima i snovima Rodjen si s velicinom Rodjen si s krilima Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj Imaš krila Nauci ih rabiti i ..LETI! |
|
Allen
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala Mettasttaza :)
Izracunao sam BMR i iznosi 2339 TDEE iznosi 3216 Sad kako da ja racunam koliko dnevno unosim kalorija a koliko ih trošim? |
|
Allen
Post Options
Thanks(0)
|
Te ispod izracuna piše ovo:
Ako želite da smanjite telesnu
težinu |
|
mettasttaza
The Boss Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
Post Options
Thanks(0)
|
Imaš tablicu kalorija....na fitnessu evo tu https://www.fitness.com.hr/prehrana/nutricionizam/Tablica-kalorija.aspx Uzmeš npr zob jedeš ujutro....eto npr 100 g zobi bubam i to iznosi sve ti piše najcešce na samom proizvodu u 100g koliko ima kalorija koliko kojih makronutrijenata...
e sada ti papaš 100g zobi to iznosi 402 kcal ako papaš 150g onda 402/2 = 201 dodaš onih 100g 402 kalorija znaci da papaš 603 kalorije sve to možeš izracunati na vagi :) E sada imaš od prilike na netu koliko trošiš kalorija po treningu...ali to sve ovisi koliko ti intezivno cesto,brzo koliko snage koristiš koliko vremena potrošiš....to ce ti se teško mjeriti...bitno je da pocneš....uzmeš deficit od 250 kcal manje i neku aktivnost i biti ce rezultata.... 7000 kcal je jedna kila masti....ako si u deficitu 500 kcal bubam svaki dan...znaci u tjednu bih trebala izgubiti pola kile u 2 tjedna kilu ... Pa to je opcenito jer 1200 kalorija je vjerovatno osnovno koliko tijelu treba da bi funkcioniralo ajmo reci normalno...jer se tijelo mora hraniti...hrana mu daje energiju da se krece....a velika je opsasnot ako si ispod ...slabi ti imunitet bolest ti svakakva prijeti...svašta nešto loše...tako da ne približavaj se toj brojci :) |
|
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem Rodjen si s idealima i snovima Rodjen si s velicinom Rodjen si s krilima Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj Imaš krila Nauci ih rabiti i ..LETI! |
|
Scarpetta
Post Options
Thanks(0)
|
trebao bi unositi manje od TDEE 10-30%
kažeš da ti je TDEE 3216 - možeš krenuti s 10% manje cca 2900 kcal i ubaciti neki trening ili šetnje ili trcanje ili sl pa vidjeti kako ide. Kasnije lako skidaš kalorije ako treba. I da naravno izbaciš sve što ne bi trebalo biti u prehrani i pokušaj si složiti jelovnik sa zdravim kvalitetnim namirnicima |
|
Allen
Post Options
Thanks(0)
|
Odlicno! Svidja mi se :)
Hvala vam puno :) |
|
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
pitanje je koliki ti je udio masnoce u tijelu... koliko mislis da imas kg viska?
|
|
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|
baba44
Pali po spravama Joined: 10 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 1118 |
Post Options
Thanks(0)
|
dobrodošlica i od mene!
|
|
you know that you're on the right track,when you become uninterested in looking back
|
|
Post Reply | Page 123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |