Zabranjene vježbe |
Post Reply | Page 12> |
Author | |||
zika
Fitness freak Joined: 16 Lipanj 2010 Location: Jamaica Status: Offline Points: 3015 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 09 Sijecanj 2011 at 20:29 |
||
Sigurnost u vježbanju mi je uvijek na prvome mjestu i zato sam išla malo proguglati da nađem ima li još po nekim novijim istraživanjima koja se ne bi smjela izvoditi.
clanak na t-nationu: five_exercises_you_should_stop_doing_forever Ja sam znala za ovo s povlacenjem iza glave da je "forbidden": potisak šipkom iza glave isto ide za povlacenje na latu i za zgibove sa širokim hvatom povlacenje šipkom do brade slijeganje ramenima s bucicama uz rotaciju ramenima ( obicna varijacija slijeganja ramena je ok) bocni trbušnjaci s podizanjem koljena što mislite o ovim vježbama? Ono s povlacenjem iza glave je stara stvar, ali nikad mi nije palo na pamet ovo s trbušnjacima! Edited by Iluvatar |
|||
LiveStrong
|
|||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Vec vidio temu i sve je prodiskutirano o tome
|
|||
zika
Fitness freak Joined: 16 Lipanj 2010 Location: Jamaica Status: Offline Points: 3015 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
dobro, gdi je, nisam našla?
|
|||
LiveStrong
|
|||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ma ima na teretana forumu.. i inace slijeganje ramenima iliti shrugs je ok. varijacija u kojoj se radi rotacija ramena tijekom slijeganja, nije ok! Piše ti u clanku srugs with shoulder roll
;) pa cu ti ispraviti |
|||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
|||
zika
Post Options
Thanks(0)
|
||
aha, ok, ispravi
pa meni je ok da imamo ovdje tu temu, daj stavite link onda s teretana foruma da ne ponavljamo raspravu ako je tamo dobra /ako se smiju stavljat tak liknici/ |
|||
LiveStrong
|
|||
buci-buci1
Viden/a u gymu Joined: 14 Prosinac 2010 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 251 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
bocni trbušnjaci s podizanjem koljena - zasto ovo nije dobro? ovu vjezbu radim - pa me zanima. p.s.:citala sam clanak, ali engleski mi nije najaca strana. Edited by buci-buciš |
|||
nema neću, nema ne mogu, nema ne da mi se!
|
|||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Slobodno prenesite ovdje s teretane ono što je dobro receno, no mora i ovdje biti rasprava. Btw. zanimljiva tema. |
|||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
preveliki pritisak na diskove i to na jedan nezgodan nacin kojim se povecava šansa od hernije diska |
|||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
|||
buci-buci1
Viden/a u gymu Joined: 14 Prosinac 2010 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 251 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
ok, onda budem umjesto te vjezbe ubacila neku drugu.
|
|||
nema neću, nema ne mogu, nema ne da mi se!
|
|||
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
||
obicni crunches su manje opasni.. važno je da donji dio leđa ostaje na podu/zemlji/podlozi |
|||
|||
zika
Post Options
Thanks(0)
|
||
Opcenito je bol u donjem dijelu leđa cesta!
Evo, buci, tu ti je clanak o disku da malo bolje razumiješ ako ne znaš što je to tocno: Bodybuilding i bol donjem dijelu leda Imaš još clanaka, slobodno proguglaš malo! Opcenito ljudi rade neke greške, a u jednoj knjizi sam našla opisane još i ove: - ne smije se dopustit da se leđa podignu kod leg pressa /prica o diskovima/ - ne spuštati šipku kod bench pressa sve do prsa /trebalo bi spustiti negdje na širinu šake od prsa (barem za vecinu ljudi, drugo si profesionalci) - ne treba se raditi prenizak cucanj, sve ovisi o ciljevima vježbanja |
|||
LiveStrong
|
|||
zika
Post Options
Thanks(0)
|
||
buci, samo si stavi dlanove ispod donjeg dijela leđa i vidjet ceš kako ce ti biti bolje i lakše Edited by zika |
|||
LiveStrong
|
|||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Da, ovo s dlanovima testirano i valja.. znao sam raditi podizanje nogu na strunjaci i uvijek sam stavio dlanove ispod donjeg dijela.. Zika. a što se tice bench press-a, to je vjerojatno stvar s ramenima, znam puno ljudi koji imaju problema s ramenima i kod bencha ih pogotovo muce.. Edited by Zoki |
|||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|||
zika
Post Options
Thanks(0)
|
||
Da, stvarno treba pazit s tim ramenima! Mene najviše smeta kad vidim pocetnike kako se bacaju na taj bench bez nekog informiranja prije kako tocno ili bar da imaju nekog iskusnijeg kraj sebe; a najviše mi smeta kad vidim trenere koji ne reagiraju (al to je druga prica )! Koliko je u biti ta vježba potrebna? Nekad se stvarno pitam je li toliko dobra; imam osjecaj kao da ima ostalih vježbi koje bi mogle puno više koristiti! |
|||
LiveStrong
|
|||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
bench press, sad cu vec zvucat ko pokvarena gramofonska ploca, ali zaista, powerlifterski bench press ukljucuje cijelo tijelo! Ako se pravilno radi, tocno se može osjetiti koliko leg drive doprinosi liftu. I što je najbitnije, puno manje stresa stavlja na ramena i hvatište prsa nego bilderski bench press. Problemi s ramenima ce prije doci od nepotrebnih/nedovoljno dobro izvedenih vježbi nego od nekih vježbi od kojih svi bježe ko vrag od tamjana a izvode se recimo u kavezu... Mrtvo dizanje je štetno za kralježnicu bla bla, a onda ce taj isti odradit jednu od ovih zabranjenih vježbi i samo je pitanje vremena kad ce se dogoditi disbalans/nezgoda |
|||
Super Junior
Cita FAQ Joined: 26 Veljaca 2012 Status: Offline Points: 10 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
zbog cega su ove dolje vježbe i slijeganje ramenima sa bucicom zabranjene vježbe? jel to znaci da ih trebamo potpuno izbaciti ili ? inace radim ovu dolje prvu vježbu ali sa kombinacijom jedan puta šipku spuštak ispred glave jedan puta iza,jel to u redu ?
https://www.fitness.com.hr/vjezbe/video/potisak-sipkom-iza-glave.aspx https://www.fitness.com.hr/vjezbe/video/povlacenje-do-brade-sipka.aspx Edited by Super Junior - 27 Veljaca 2012 at 15:42 |
|||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |