New Posts New Posts RSS Feed - Chronova bolest & jacanje mišica & LPG
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Chronova bolest & jacanje mišica & LPG

 Post Reply Post Reply
Author
~Iva~ View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 03 Travanj 2013
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ~Iva~ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Chronova bolest & jacanje mišica & LPG
    Posted: 03 Travanj 2013 at 15:31
Pozdrav,

molilla bih vas ako netko od vas boluje od Chronove bolesti a da pritom redovito vježba (teretana, ili radi na mišicnoj masi) podijeli svoje iskustvo sa prehranom.

Imam Chronovu bolest, i posljednja tri mjeseca ležim (bolnicko lijecenje, pa poslije kod kuce). Uskoro prestajem uzimati kortikosteroide, i trebam poceti s vježbanjem po nalogu doktora kako bi dobila na mišicnoj masi.
Cilj mi je naravno vratiti svakodnevnu kondiciju, ali i ucvrstiti tijelo (Nisam se prije bavila nikakvom fizickom aktivnosti, ali sam bila aktivna i imam srece s genetikom).
2 tjedna od prestanka kortik. bih pocela uzimati whey protein, a uplatila sam i LPG tretmane (isto treba držati odredjenu dijetu za vrijeme izvodjenja tretmana).

S obzirom da bolest zahtjeva poseban režim prehrane, zanima me kako ste prilagodili prehranu dobivanju mišicne mase (ako isto tako imate kronovu kao ja)?

Svi savjeti su dobrodošli, topic nije ogranicen samo na bolesnike:)

Hvala!
Back to Top
~Iva~ View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 03 Travanj 2013
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ~Iva~ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Travanj 2013 at 15:34
Slucajno sam krivo postala temu ovdje umjesto u Nutricionizam, molim admina ako mi je može prebaciti:)

Back to Top
MicaMaja View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 22 Veljaca 2013
Status: Offline
Points: 10
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MicaMaja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Travanj 2013 at 16:01
Bok Iva,

Bolujem od celijakije koja takodjer sama po sebi zahtjeva rigoriznu prehranu, i na strogoj sam bezglutenskoj paleo dijeti - i letim. 

Što se paleo dijete tice - oko 90 vremena se i nje pridržavam (temelji se na neprocesuiranoj, što prirodnijoj hrani, koja na žalost nije uvijek dostupna), a bez glutena sam uvijek (osim kad mi ga negdje podvale i kad mi negdje promakne, ali to je druga prica....)

Sada sa 40 god imam više mišicne mase i snage nego ikada prije a cijeli život se bavim sportom (jedno vrijeme i aktivno). 


Puno zdravlja Ti želim i javi kako napreduješ Smile

Pozdrav,
MicaMaja





Edited by MicaMaja - 03 Travanj 2013 at 16:01
Back to Top
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator


Joined: 19 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 5840
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Travanj 2013 at 16:33
Ova tema je preseljena u podforum - Zdravlje.
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
Back to Top
~Iva~ View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 03 Travanj 2013
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ~Iva~ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Travanj 2013 at 16:45
Hvala MicaMaja na lijepim željama i na info. Moram priznati da nisam cula još za ovu dijetu, ali sad sam se baš dala u citanje!

Javim kako napreduje vježba kad krenem, i ako budem imala još kakvih pitanja:)
Back to Top
~Iva~ View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 03 Travanj 2013
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ~Iva~ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Travanj 2013 at 16:51
Hvala na premještaju, ali pitanje iz posta je koju prehranu konzumirati, po meni bi to trebalo ici u Nutricionizam ili dijete.
Back to Top
stiglicina View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 30 Rujan 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote stiglicina Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Travanj 2013 at 15:41
Bok. Evo još jednog s chronom :)
Ovako, u teretanu idem cca 3 god s prekidima kad me bolest sprijeci a sada pauziram zbog toga što sam bio na operaciji bruha. Znam kako se teško "dobro" udebljati s chronom. Meni najbolje paše puuuuno ugljikohidrata poput palente, riže i pašte (cak ona durum bolje nego integralna), u zadnje vrijeme sam cak i one soja komadice poceo jest i dobro sam napredovao na masi. Kruh samo nekad integralni a zobene pahuljice sam izbacio jer mi ne rade baš najbolje. Whey pijem 2-3-4 puta na dan, kako kada, njega mi je cak i doktor preporucio. Sad sam i gainer uzeo ali još ga ne pijem jer cekam da završim oporavak nakon operacije bruha i da krenem u teretanu. Uglavnom, u 3 godine par puta me bolest malo jace uhvatila i onda izgubim 5-10 kg u roku 2-3 tjedna, onda opet gore i tako, bilo bi dosadno da ide sve kako treba :). Ali u te 3 godine mi je stanje puno bolje nego prije kad nisam išao u teretanu. Da, fanj me muci anemija ali s njom traje borba vec godinama, danas sam baš dobio onaj Floradix tonik sa željezom pa da vidimo da li je to podnošljivije od drugih vrsta.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.