Ovo bih mogla jesti svaki dan. Ako bih bila potpuno iskrena, ovo bih mogla jesti svaki dan, više puta. Mogla bih dan započeti s ovim, pa ponoviti za međuobrok, pa se počastiti za ručak i prije spavanja se malo zasladiti. No, vjerujem da bi mi odraz u ogledalu vrlo brzo bio pljuska i upozorenje da je dosta tih prehrambenih perverzija. Stoga, ovo što slijedi jedem ponekad, možda jednom mjesečno, da se nagradim ili počastim. 1 banana maslac od kikirikija ili badema ili indijskih oraščića...
- 0 komentara
- 0 x
- utorak, 26 rujna, 2017. u 02:45
Jesen je vrijeme kad svi uživamo u različitim bundevama. Meni je najdraža hokkaido bundeva koju jedem svakako, čak i sirovu rado grickam. No, najdraži način pripreme hokkaido buče svakako je gusta, kremasta juha koju radim s ovom visokovrijednom bundevom. Evo recepta za ovu finu juhu: 2 žlice maslinovog ulja 1 manja glavica luka 1 poriluk (samo bijeli dio) 1 češanj češnjaka malo muškatnog oraščića 1 kilogram hokkaido buče, narezane na kocke 700 ml vode ili temeljca 125 ml kokosovog...
- 0 komentara
- 0 x
- utorak, 26 rujna, 2017. u 03:42
Jedno sam vrijeme stalno jela losos, nekad dimljeni, nekad svježi. Onda sam nekako jednostavno smetnula s uma kupiti ga i danas sam ga se sjetila. Odmah sam kupila komad svježega i pripremila ga uz domaći špinat, kupljen jutros na tržnici. 200 g lososa špinat 1 žlica maslinovog ulja 2 češnja češnjaka sol, papar, limun malo svježeg koromača Pećnicu sam zagrijala na 180 stupnjeva. Losos sam začinila i zamotala u aluminijsku foliju pa stavila na protvan da se peče u pećnici. Dok se ri...
- 0 komentara
- 0 x
- utorak, 26 rujna, 2017. u 04:33
Meni je danas onaj dan koji na društvenim mrežama nazivamo "povratkom u stvarnost". Prvi dan u uredu nakon godišnjeg odmora. 11 dana provedenih na mom obožavanom Visu obilježili su dobra hrana i viška vugava, prekrasne osamljene plaže i odmaranje u punom značenju te riječi. A što bi bila dobra hrana da barem jedanput na tanjuru nisu bile prave jadranske lignje. Kad jedete te naše domaće lignje, jasno vam je da one patagonijske ne bi smjele uopće nositi to isto ime. Reklo bi se "to nije ni L ...
- 0 komentara
- 0 x
- srijeda, 16 kolovoza, 2017. u 09:44
Vrućine i dalje ustraju, pogotovo ako ste na moru pa su salate i dalje super rješenje. Ovu salatu možete jesti dok je meso toplo, ali i kad se ohladi, pa je ponijeti na plažu ili na posao, ako ste među nama koji smo završili s godišnjim odmorom. 2 šake zelene salate po želji 200 g pilećih prsa par listića ili kockica parmezana 1 tost ili feta kruha 1 žličica maslinovog ulja Meso ispečete na gril tavi, a tost stavite u toster ili pored mesa da se malo zapeče. Kad je gotovo, ostavite...
- 0 komentara
- 0 x
- srijeda, 16 kolovoza, 2017. u 10:27
Na poslu obično jedem dva obroka, jedan ručak u 12.30 i onda oko 16.30 pojedem ili još jedan obrok sličan ručku, ili šaku nekih orašastih plodova ili jednostavno - napravim smoothie. Evo jedne super ideje za smoothie koji sam jedan dan napravila: 1,5 mjerica whey proteina, okus vanilija 100 g borovnica 150 ml vode 4-5 kockica leda Fora s ledom je da on pomogne da smoothie bude kremastiji, ako imate dobar blender, ovako ćete dobiti gotovo pa mousse. Ubacite sve sastojke u blender i ...
- 0 komentara
- 0 x
- srijeda, 16 kolovoza, 2017. u 10:51