Jaje je izuzetna namirnica velike hranjive vrijednosti, bogata mikromineralima i vitaminima. Odličan je izvor fosfora, selena, riboflavina, željeza, cinka, vitamina A, B6, B12, D i E. Prednost ove naoko jednostavne i obične namirnice je u tome da je možete pripremiti na bezbroj načina - kuhana, pečena na oko, kao omlet, kajgana, poširana, u raznim umacima, za povezivanje, zgušnjavanje, u kremama i kolačima... Budući da smo dečko i ja trenutno na prehrani koja se bazira na proteinima i mast...
- 0 komentara
- 0 x
- četvrtak, 08 lipnja, 2017. u 12:12
Pogledajte fotku! Ova fotka ne zahtijeva nikakav uvod. Moja reakcija kad sam vidjela ovu fotku bi se riječima mogla opisati ovako: "Jao, što je ovo, ja ovo želim jesti sada, odmah! U ovom trenutku! Baš u ovom!" Fotku je postala Antonela Čomić, mlada Riječanka koja često podijeli na društvenim mrežama neke svoje divote koje spremi u kuhinji. No, ovo je zaista prefino! Odmah sam joj se javila i zamolila da pošalje recept da ovo možemo svi mi doma napraviti i uživati. Evo recepta: 4 ž...
- 0 komentara
- 0 x
- četvrtak, 08 lipnja, 2017. u 11:27
Kada kažete "palačinke", mnogima se ozare lica. Kad kažete "zdrave palačinke", taj zar se pojača jer uz činjenicu da je nešto jako ukusno, ova sintagma dodaje i zdrave karakteristike, što znači i da ih smijete jesti bez grižnje savjesti. Palačinke koje slijede su proteinske, dakle ovaj obrok sadrži sve važne nutrijente i kao obrok su zaista vrhunske kvalitete jer je i svaki sastojak takav, a i jednako važno - okus je božanstven! Sastojci za palačinke: 120 g zobenih pahuljica 120 g posno...
- 0 komentara
- 0 x
- petak, 09 lipnja, 2017. u 11:32
Ovaj obrok je u mom slučaju bio desert, prije izlaska. No, nutritivno možete ga slobodno pojesti i za doručak i tako na ukusan i sočan način započeti dan. Priprema traje oko 5 minuta, hlađenje 15-ak, a ako vam je rikota prethodno stajala u hladnjaku onda hlađenje možete i preskočiti. Za pripremu, za 2 osobe vam je potrebno: ricotta sir, 250 g 2 žlice meda pola šake badema 100 g zaleđenog šumskog voća U posudici zagrijete šumsko voće s medom, da se dobro sljubi. U svaku posudicu u...
- 0 komentara
- 0 x
- ponedjeljak, 12 lipnja, 2017. u 04:03
Već danima mi se jede palenta. Pričala sam nekidan u društvu nešto o palenti i od toga dana, svakodnevno zamišljam kako ću je pripremiti i jesti. Našla sam jedan zanimljiv recept kako da ne izostavim jaja za doručak, a opet i zadovoljim svoju želju za slatkim. Evo, našla sam jedan 1 jaje 40 g palente malo papra U kipuću vodu stavite sol, papar u zrnu i lovorov list. Razbijte jaje direktno u kipuću vodu i žlicom skupljajte bjelanjak oko žutanjka, da ostane jedna cjelina. Jaje trebate...
- 0 komentara
- 0 x
- ponedjeljak, 12 lipnja, 2017. u 04:23
Gravče na tavče mnogi povezuju uz roštilj. Naime, često je upravo oo prilog mesu pečenom na grillu. No, gravče na tavče možete napraviti i na jedan jednostavan i puno zdraviji način, bez nezdrave zaprške na brašnu. Uživajte u ovom prilogu koji je osmislio Darko Kontin. Kako Darko ističe, "upute pratite onako od oka. Isto vrijedi i za namirnice. Ako neku nemate iskoristite slobodnu neku drugu ili je prilagodite vlastitom ukusu. Što god iskoristili nećete pogriješiti. Bitno je samo da povrće...
- 0 komentara
- 0 x
- utorak, 13 lipnja, 2017. u 10:09