Iznenadilo me kad sam, u razgovoru u jednom društvu, shvatila da jako puno ljudi nikada nije probalo zelene rezance. Meni su jako dragi oni zeleni, napravljeni s dodanim špinatom koji jelu daju dodatnu zanimljivu boju. Evo jedne ideje za pripremu ove vrste tjestenine, a koja se ne razlikuje puno od klasične tjestenine bolonjez: 100 g zelene tjestenine 200 g mljevenog mesa 1 žličica maslinovog ulja 1 manja glavica luka 150 ml pelata začini: sol, papar, kurkuma 100 g sira, poput gaude ...

Ovo je doručak "srokan" nabrzinu, ali je kombinacija tako dobra da je moram podijeliti s vama. Sastojke povećajte ili smanjite, prema vlastitim potrebama ili količini gladi koju osjećate dok pripremate ovaj obrok.  1 žlica sušenih brusnica šaka oraha 1 žlica chia sjemenki 2 žlice zobenih pahuljica malomasno ili neko drugo mlijeko  stavila sam sve sastojke u posudicu i prelila mlijekom pa ostavila da malo odstoji, da se zobene omekšaju, a chia sjemenke malo nabubre.  Ovaj doručak got...

Obrok na poslu ne mora biti "iz pekare" čak ni onda kad ste svoj obrok zaboravili jutros kod kuće ili ste bili prelijeni pripremati ga i nositi sa sobom na posao. Sve ove sastojke možete kupiti u svakoj malo boljoj trgovini prehrambenim namirnicama.  kruška cikla, ukiseljena matovilac leća, u limenci 1 žlica maslinovog ulja sol  Sve što je potrebno narežete na sitnije, pomiješate u tanjuru i prelijte maslinovim uljem, pa promiješate. Dakle, jedini "zadatak" koji imate je prošetati d...

Sjedim doma i gledam kako kiša lije po prozoru. Kraj kolovoza se nemilosrdno primiše, a kiša ispire zadnje znakove ljeta. Iako se potajno nadam da ću uspjeti uloviti još sunčanih dana i otići na more još koji put, ipak, današnje vrijeme u meni budi jesenje raspoloženje.  Koje su vam prve asocijacije na jesen? Meni su ove: požutjelo lišće i bundeve. Bundeve obožavam, na sve načine. A to znaju i moji prijatelji... i tako ja sjedim danas cijeli dan u kući i gledam kišu, a u inbox mi stižu slike......

Prije par mjeseci mama mi je rekla da nam na jesen isplaniram neko putovanje i nakon dužeg biranja, odluka je pala, idemo u Pariz. Ja sam bila dovoljno davno da mogu ići ponovo, a mama je bila malo nakon moga rođenja, dakle - u prošlom tisućljeću.  Kad sam donijela konačnu odluku o destinaciji, počelo je i planiranje i popisivanje što sve ne smijemo propustiti. Ali kako to kod mene biva, uvijek mi nekako miš pobjegne i na stranice s lokalnom hranom jer naravno, ni taj dio ne valja zapostaviti...

Mnogima su smokve nadraže voće. Iskreno meni baš i nisu, ali ipak godišnje pojedem 2-3 komada. A kad su tako fotogenične, morala sam ih i uslikati tom prilikom. Ovo je kombinacija koja može biti i doručak i međuobrok, a ako ste lijeni, može i ručak. Uglavnom, kombinacija je bogata i okusi su jako zanimljivi ovako iskombinirani: 1 smokva 2 jaja par cherry rajčica 2 žlice zrnatog sira komadić avokada malo limunovog soka dodaci po želji: vlasac, sezam, orasi… Priprema zapravo ni ne p...