Iznenadilo me kad sam, u razgovoru u jednom društvu, shvatila da jako puno ljudi nikada nije probalo zelene rezance. Meni su jako dragi oni zeleni, napravljeni s dodanim špinatom koji jelu daju dodatnu zanimljivu boju. Evo jedne ideje za pripremu ove vrste tjestenine, a koja se ne razlikuje puno od klasične tjestenine bolonjez: 100 g zelene tjestenine 200 g mljevenog mesa 1 žličica maslinovog ulja 1 manja glavica luka 150 ml pelata začini: sol, papar, kurkuma 100 g sira, poput gaude ...
- 0 komentara
- 0 x
- utorak, 21 kolovoza, 2018. u 11:35
Ovo je doručak "srokan" nabrzinu, ali je kombinacija tako dobra da je moram podijeliti s vama. Sastojke povećajte ili smanjite, prema vlastitim potrebama ili količini gladi koju osjećate dok pripremate ovaj obrok. 1 žlica sušenih brusnica šaka oraha 1 žlica chia sjemenki 2 žlice zobenih pahuljica malomasno ili neko drugo mlijeko stavila sam sve sastojke u posudicu i prelila mlijekom pa ostavila da malo odstoji, da se zobene omekšaju, a chia sjemenke malo nabubre. Ovaj doručak got...
- 0 komentara
- 0 x
- srijeda, 22 kolovoza, 2018. u 09:58
Obrok na poslu ne mora biti "iz pekare" čak ni onda kad ste svoj obrok zaboravili jutros kod kuće ili ste bili prelijeni pripremati ga i nositi sa sobom na posao. Sve ove sastojke možete kupiti u svakoj malo boljoj trgovini prehrambenim namirnicama. kruška cikla, ukiseljena matovilac leća, u limenci 1 žlica maslinovog ulja sol Sve što je potrebno narežete na sitnije, pomiješate u tanjuru i prelijte maslinovim uljem, pa promiješate. Dakle, jedini "zadatak" koji imate je prošetati d...
- 0 komentara
- 0 x
- srijeda, 22 kolovoza, 2018. u 10:11
Sjedim doma i gledam kako kiša lije po prozoru. Kraj kolovoza se nemilosrdno primiše, a kiša ispire zadnje znakove ljeta. Iako se potajno nadam da ću uspjeti uloviti još sunčanih dana i otići na more još koji put, ipak, današnje vrijeme u meni budi jesenje raspoloženje. Koje su vam prve asocijacije na jesen? Meni su ove: požutjelo lišće i bundeve. Bundeve obožavam, na sve načine. A to znaju i moji prijatelji... i tako ja sjedim danas cijeli dan u kući i gledam kišu, a u inbox mi stižu slike......
- 0 komentara
- 0 x
- nedjelja, 26 kolovoza, 2018. u 01:54
Prije par mjeseci mama mi je rekla da nam na jesen isplaniram neko putovanje i nakon dužeg biranja, odluka je pala, idemo u Pariz. Ja sam bila dovoljno davno da mogu ići ponovo, a mama je bila malo nakon moga rođenja, dakle - u prošlom tisućljeću. Kad sam donijela konačnu odluku o destinaciji, počelo je i planiranje i popisivanje što sve ne smijemo propustiti. Ali kako to kod mene biva, uvijek mi nekako miš pobjegne i na stranice s lokalnom hranom jer naravno, ni taj dio ne valja zapostaviti...
- 0 komentara
- 0 x
- nedjelja, 26 kolovoza, 2018. u 03:04
Mnogima su smokve nadraže voće. Iskreno meni baš i nisu, ali ipak godišnje pojedem 2-3 komada. A kad su tako fotogenične, morala sam ih i uslikati tom prilikom. Ovo je kombinacija koja može biti i doručak i međuobrok, a ako ste lijeni, može i ručak. Uglavnom, kombinacija je bogata i okusi su jako zanimljivi ovako iskombinirani: 1 smokva 2 jaja par cherry rajčica 2 žlice zrnatog sira komadić avokada malo limunovog soka dodaci po želji: vlasac, sezam, orasi… Priprema zapravo ni ne p...
- 0 komentara
- 0 x
- nedjelja, 26 kolovoza, 2018. u 03:14