Često me pitate za neke brzinske priloge uz meso, a ovo je jedan od meni dražih. Iznimno je jednostavan, a možete ga svaki put "osvježiti" dodavanjem nekog drugog začina ili pripremiti tako neko drugo povrće. Ovaj put su to mahune, ali ovako jedem i brokulu, korabu, čičoku, tikvice, patlidžan..  Pripremite, za 2 osobe: 250g mahuna 3 žlice grčkog jogurta (ili kiselog vrhnja) pola žličice limunove korice žlicu svježeg vlasca himalajsku sol svježe mljeveni papar Mahune operite, očistite i...

Tikvica ovih dana ima u izobilju pa sam osim nekih klasičnih jela s tikvicama, napravila i ove manje klasične palačinkice. U tijestu se ne osjete, ako vas to brine, ali su od njih palačinkice meke i sočne. Ako ne želite koristiti tikvice, možete upotrijebiti manju bananu. Pripremite: 2 jaja 100ml bademovog napitka ili običnog mlijeka 75g sitno mljevenih lješnjaka ili bademovog brašna 2 žlice kokosova brašna 1 žlicu kakao praha (ili whey proteina okus čokolada) pola žličice praška za pec...

Vjerujem da vam se po ovim vrućinama baš i ne da paliti pećnicu radi pripreme deserta, a možda neki i paze na prehranu, kako bi zasjali na plaži.  Ukoliko pripadate toj skupini, ovo će vam vjerojatno biti omiljena slastica. Može se pripremiti od različitog voća, a gotova je za nekoliko minuta, ako imate ranije zamrznuto voće. Kremasto je i flafasto, a kombinacija je bezbroj. Osim s bananom, najčešće ovu kremu radim od šumskog voća, no jako je ukusna i krema od manga, papaje i drugog voća. Ja...

Breskve su same po sebi mirisne, sočne i pune okusa, no ponekad ih ispečem, kako bih još više istaknula njihovu aromu. Možete ih začiniti kako god želite. Odgovara im cimet, vanilija, malo ruma ili nekog drugog alkohola, limunova korica, a odlično se s njima slažu čak i timijan i ružmarin... Ako želite, prije posluživanja ih posipajte listićima badema ili nekih drugih orašastih plodova. Pripremite, za 2 osobe: 3 plosnate breskve 200ml grčkog jogurta 1 štapić cimeta 2-3 klinčića 1 žlicu k...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 29 srpnja, 2019. u 08:56

Ako poput mene često jedete piletinu, sigurna sam da vam ponekad dosade uobičajeni načini pripreme. Pileća prsa su nemasna i neutralna, zbog čega se dobro slažu s raznim marinadama, umacima i prilozima, ali treba pripaziti kako se meso tijekom pripreme ne bi previše osušilo. Ova je marinada upravo zato odlična jer ne samo da omekša i aromatizira meso, već je ono i sočno nakon pečenja. Umjesto mlaćenice možete upotrijebiti jogurt, a začine također mijenjati prema vlastitom ukusu. Pripremite, z...

Jedete li tikvice sirove? Ako je vaš odgovor ne, predlažem da to svakako promijenite. Hrskava tekstura mladih tikvica i blag slatkast okus odlično se nadopunjavaju s raznim dodacima - sirevima, sjemenkama, orašastim plodovima.. Možete dodati i tunu ili grilanu piletinu, kako biste dobili konkretan obrok. Pripremite, za 2 osobe: 3 mlade tikvice 100g feta sira 2 žlice nasjeckanog vlasca i par cvjetova maslinovo ulje aceto balsamico svježe mljeveni papar   Tikvice operite i ogulite gulj...