Ni ja nekad nemam inspiracije, priznajem. Onda se vodim onom da bude barem što jednostavnije i zdravije, kako ne bih odabrala put ugljikohidrata (smijeh). Pureći odrezak i prokulice zvuči kao jedno posve basic jelo. I je, i ponekad je to sasvim dovoljno. No, čak i u takvim ful jednostavnim verzijama obrok možete začiniti. U ovom slučaju tu je ključnu ulogu odigrao kikiriki koji je mesu dao neki fini twist. Za pripremu do prvog zalogaja vam treba svega 15-ak minuta i ono najvažnije, na kraju ...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 04 veljače, 2019. u 02:27

Pinjoli ili jestive sjemenke bora postali su jedan od svima najdražih orašastih plodova na tržištu. Iako je riječ o vrlo kaloričnoj poslastici: 200 grama pinjola ima 191 kalorija oni su izvrstan izvor vitamina i minerala, a njihov slatki okus i hrskavost brzo će vas začarati. Ljudi ih najčešće vole lagano popržiti na tavici, kao i u ovoj verziji s piletinom i zelenom salatom što vam donosim u nastavku, a što će vam u kombinaciji biti jedna odlična zdrava večera koju biste mogli pripremiti ve...

Iako su mahune popularne mahunarke tijekom ljetnih mjeseci, mnogi ih spremaju zamrznute i tijekom ostatka godine. Najčešće ih nekako pripremamo u varivima, ali i u salatama od mahuna, a jednu takvu jednostavnu vam donosimo danas. Može vam poslužiti kao prilog uz neko jelo ili kao samostalni obrok, primjerice za laganu večeru. Sastojci 400-500 g mahuna1-3 češnja češnjaka50 ml limunovog soka2-3 žlice ulja po izboru,sol, papar, peršin Priprema Skuhajte mahune. Kad su gotove prebacite ih u p...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 04 ožujka, 2019. u 06:57

Iako su palačinke mnogima sinonim za nešto slatko i u funkciji deserta, mnogi palačinke pripremaju kao slanu verziju i konkretan obrok. Ovaj put sam se za tu verziju odlučila i ja, s tim da sam je dodatno željela naglasiti da bude zdravija, pa sam istražila kako da to ujedno budu proteinske palačinke, punjene sirom i šunkom, a onda i zapečene u pećnici. Došla sam do ovog recepta koji sam isprobala, i mogu vam reći da je super ispalo za jedno subotnje večernje druženje, kada su brk omastili i...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 04 ožujka, 2019. u 07:56

Kozice su najčešća vrsta morskih plodova koji završavaju na našim stolovima. Zanimljivo kod njih je to što su kozice niskokalorične, sadrže manje od 100 kcal na 100 g namirnice, a njihov nutritivni profil izuzetno je zanimljiv. Naime, one uopće ne sadrže ugljikohidrate, dok gotovo 90% energetske vrijednosti dolazi od proteina, a ostatak od masti. Stoga, evo jednog recepta koji bi vam se mogao dopasti ako ste ljubitelji kozica kao ja... Sastojci repovi kozica (očišćeni)medsoja sosusitnjeni...

Skužila sam da baš jako volim sve vrste polpeta jer stvarno ih možete napraviti od sveg i svačeg. Ovaj put pala je odluka na tunu kao glavni sastojak i tako su nastale polpete od tune. Vidjet ćete, potrebno vam je tek nekoliko sastojaka i da ih sve skupa izmiješate, sjedinite i samo lagano ispečete.  Sastojci 1 konzerva tune2 jaja1 jogurt120 g zobenih pahuljicasol, papar i dodatni začini po željikokosovo uljemalo sjeckanog peršina za dekoraciju Priprema Prvo pomiješajte sve sastojke osim z...