Naletjela sam jučer na sniženje dimljenog lososa u jednom lancu supermarketa. Odmah sam kupila par paketa koji su nešto kasnije svoje mjesto dobili u ručku za prijatelje. Nisam imala puno vremena za pripremu složenijeg obroka pa je sve završilo kao tjestenina s lososom. No, nitko se nije bunio ;) Sastojci:  100 g dimljenog lososa 150 g tjestenine 1 češanj češnjaka 1 žličica maslinovog ulja 2 žlice kremastog posnog sira 1 žlica cijeđenog limunovog soka naribana korica jednog limuna 1...

Nedjelja je dan kada najčešće malo povećam unos ugljikohidrata. Danas je izbor pao na krumpir. Kako u tim obrocima izbjegavam masti, jedan od jako mi dragih načina pripreme krumpira jest i najednostavniji: pečenje u pećnici. Obrok je na kraju, upravo zbog količine krumpira bio jako obilat, što vidite i na fotografiji. Priprema je malo dulja, koliko krumpiru treba da se ispeče, ali je toliko jednostavna da ne trebate imati nikakvo kulinarsko predznanje ;) Sastojci:  300 g mladog krumpira ...

Nedjeljom mnogi uzmu cheat meal. Često to bude neki obrok poput pizze ili nečega što sadržava puno šećera ili bijeloo brašno. No, ono što se mnogima nakon toga često dogodi jest - zatvor. A ako ste ikada starije ljude pitali što da radite kad imate zatvor, sigurno ste čuli odgovor: pojedi koju suhu šljivu.  Ne znam je li Moniq imala isti povod za pripremu ovog doručka ili jednostavno voli suhe šljive, ali prema riječima kojima mi je opisala, kašica je ispala stvarno dobro:  "Znaš ono kad ti ...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 20 lipnja, 2016. u 10:20

Ponekad obrok samo treba biti što prije gotov. Što prije = za 15 minuta. Usput, savršeno je ako je dovoljno fin da istu kombinaciju možete i želite ponavljati. Evo jedne takve.  Sastojci:  300 g pilećih prsa 3 žlice cijeđenog limunovog soka 80 g pesta genovese dodatni začini, po želji Pesto možete koristiti kupovni ili OVDJE pronađite recepte za domaći pesto.  Meso sam narezala na kockice tako da ga mogu nabosti na štapić za ražnjiće. U posudici sam umutila pesto, limunov sok i zači...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 30 svibnja, 2016. u 09:58

Pureći burgeri koje napravim sama doma su mi zapravo najdraži, nekako s njima uvijek najmanje brige.  Evo još jedne ideje na koju sam nedavno naletjela:  Sastojci za burgere: 450 g mljevene puretine 200 g mrvljenog feta sira 1 žlica mlijeka 1 žlica na sitna nasjeckanog peršina 1 žlica svježe nasjeckane metvice sol, papar Sastojci za umak: 150 ml grčkog jogurta 1 žlica limunovog soka 1 češanj češnjaka, na što sitnije nasjeckan 1 žlica mlijeka 1 žlica na sitna nasjeckanog per...

  • 0 komentara
  • 0 x
  • ponedjeljak, 30 svibnja, 2016. u 10:59

Kad svaki ili gotovo svaki dan jedete pileća prsa, različite ideje za njihovu pripremu dobro dođu. Jučer su to bili ražnjići, ponekad su burgeri, a nekad je jednostavno dobro obična prsa marinirati na neki drugačiji način i dobiti nutritivno jednako bogat, ali okusom prilično različit obrok. Evo jedne ideje za mariniranje pilećih prsa: Sastojci: 3 komada pilećih prsa 150 ml aceta balsamica 2 žlice senfa 2 žlice maslinovog ulja 1 žlica svježeg peršina, sitno narezanog 1 žlica svježeg ...