New Posts New Posts RSS Feed - Koljena - problem
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Koljena - problem

 Post Reply Post Reply
Author
12Brko View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 27 Srpanj 2012
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote 12Brko Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Koljena - problem
    Posted: 02 Lipanj 2014 at 11:25
Imamm problem s kolenima, dakle oba 2 - sindrom prenaprezanja.
Trčao sam previše kroz 3 mjeseca i ozljedio se prije mjesecipo.
Koljena mi bila natekla, pucketalo sve živo u njima (škrkrkkrkrk) , bolilo i pri hodanju. Osječao sam bol u kompletnom koljenu, ali nije ništa bilo puklo.
Nakon par dana popustilo, osječao samo kao neko žarenje u koljenima i škljocanje. S vremenom prolazilo. Eto nakon mjesecipo više ne boli ko prije, ne škljoca više, samo zna povremeno zabolit u toku dana. Na dodir me boli medijalna strana zglobne pukotine, kao da imam neki čvor (zadebljanje) na medijalnoj srani koljena, koji kad pritisnem zaboli.
Bio kod fizijatra prije par dana: kaže da mi je to najviše došlo od ravnih stopala (spuštenih). I zaista sam stalno imao neke manje ozljede koljena, potkoljenice tako da vjerujem da je to uzrok najveći.

Dg: St. post laesio genus bil.
Klinički: na palpaciju bolnost u pordučju medijalnog dijela zglobne pukotine, ne palpiram oteknuće kao ni slobodne zglobne tekućine, nema hematoma, testovi stabilnosti obostrano uredni.
Th: pošteda od treniranja 4 tjedna, kontrola, fizikalna terapija (IFS, UZV, fit-vibe, masaža), ortokinečki ulošci

Što vi mislite, da li mi je potrebna fizikalna i hoće li mi što pomoći. Da li je vama pomagala da ne dajem bezveze pare.
Back to Top
Maratonac View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 06 Svibanj 2012
Status: Offline
Points: 271
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Maratonac Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Lipanj 2014 at 15:17
Hladi ledom dva puta dnevno koljeno po 15 minuta. Drzis minutu-dvije, pa maknes na minutu. I tako, dok gledas tv. 2-3 tjedna. Onda krenuti postepeno s laganim treningom. I da, mozes slobodno trcati s ravnim stopalima. Samo uzmi trenera.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.