Glutamin- doziranje |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
amadeus
Viden/a u gymu Joined: 22 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 20 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 30 Svibanj 2007 at 15:51 |
Molio bi iskusnije clanove da napisu kada i u kojoj kolicini uzimaju glutamin, nasao sam dosta razlicitih informacija.
|
|
themaja
Viden/a u gymu Joined: 06 Sijecanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 226 |
Post Options
Thanks(0)
|
bome.. cesto se nalaze drugaciji brojevi na raznim mjestima. 5-š0 g se smatra dovoljno. a sad i to je velik raspon.uzmi 7,5 pa mir. i da, nemoj slusat kada netko govori o 30-40g dnevno. to se daje bolesnicima koji ne mogu jesti.
|
|
amadeus
Viden/a u gymu Joined: 22 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 20 |
Post Options
Thanks(0)
|
Da, hvala. Kada ga ti uzimas? Evo prijatelj mi je preporucio š0 g u PWM i 5g prije spavanja. Sta mislite o tome? Edited by amadeus |
|
David
Viden/a u gymu Joined: 16 Veljaca 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 131 |
Post Options
Thanks(0)
|
Neki sam dan citao negdje na webu ovakvu primjenu koja je rezultirala opcim poboljsanjem treninga i oporavka:
5 g prije treninga, 5 poslije i 5 pred spavanje. Ja sam ga jednom koristio i uzimao oko 5 grama u protein shake poslije treninga, i 5 isto sa proteinima pred spavanje. Kazu da se tako i povecava udio l-glutamina. |
|
"Krilati ektomorf"
|
|
themaja
Viden/a u gymu Joined: 06 Sijecanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 226 |
Post Options
Thanks(0)
|
Glutamin i je L-glutamin... Aminokiseline koje konzumiramo su sve u L (lijevoj formi, a to znaci da im je aminoskupina lijevo na lancu). Svi proteini su +gradeni od l-aminokiselina. I aminokiseline koje uzimamo su u l-formi! Pa ova kolicina od š5 grama u dane treninga mi je ok. Ali u dane kada ne trenirate ne preporucam tu kolicinu. Glutamin naime jako lako prelazi u glutamat, a potom deaminacijom u alfa-ketoglutarat od kojega se lako dalje prebacuju u Krebsov ciklus i potom u glukoneogenezu
|
|
David
Viden/a u gymu Joined: 16 Veljaca 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 131 |
Post Options
Thanks(0)
|
e, i ja znam jednu kompliciranu rijec: karboksipolipeptidaza (iako sumnjam da je dobro napisana)
|
|
"Krilati ektomorf"
|
|
themaja
Post Options
Thanks(0)
|
ja se duboko ispricavam. Poanta, glutamin koji pijes je l-glutamin. A ovaj ostatak je profesionalna deformacija
|
|
themaja
Post Options
Thanks(0)
|
AAA...Ne mogu odoljeti. Karboksipolipeptidaza je enzim koji cijepa jednu po jednu aminokiselinu od C-terminalnog kraja proteina. I egzogeni je. Daklem, ne cijepa unutar proteina vec samo s kraja... Sad sam si happy |
|
David
Post Options
Thanks(0)
|
Meni kada draga kaze: "Ej David, rucak/vecera je gotova, dodji jesti" sam zadovoljan. Da mi tako nesto kaze poslao bi je oprati usta sapunom.
|
|
"Krilati ektomorf"
|
|
themaja
Post Options
Thanks(0)
|
pa zasto bi ti to netko rekao inace?spomenuo si enzim, ja ti velim za sto je. Rekao si stvar o l-glutaminu koju sam htjela pojasnit. To je sve. Nije li zato ovaj forum tu? da se nadopunjujemo znanjem? Nego kako ti pasu pronutrition proteini? Uzimas jos sto? |
|
themaja
Post Options
Thanks(0)
|
glicin nije opticki aktivan ali je L, a taurin je slozena aminokiselina..Bar su mene tak ucili. Fenilalanin je u proteinima u l-formi.
|
|
themaja
Post Options
Thanks(0)
|
pardon, glicin nije u l-formi, ispricavam se. Sam ga stalno crtamo tak
|
|
fitnessHr
Viden/a u gymu Joined: 21 Ožujak 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 238 |
Post Options
Thanks(0)
|
Themaja sta ti studiras
|
|
themaja
Post Options
Thanks(0)
|
pise ti u profilu. sad vise ne studiram. bavim se vise znanstvenim radom i uskoro sam inzenjer agronomije
|
|
fitnessHr
Viden/a u gymu Joined: 21 Ožujak 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 238 |
Post Options
Thanks(0)
|
glicin i taurin nisu ni "L" ni "D" a fenilalanin se moze iskoristiti u "L" i "D" formi
|
|
themaja
Post Options
Thanks(0)
|
dobro..sto sad zelis reci time. Jesam rekla da sam pogrijesila. Glicin nije u l-formi, taurin ne gradi proteine, a fenilalanin se, kada gradi proteine nalazi u l-formi. O njegovoj iskoristivosti u D formi ne znam puno, al evo sad cu potraziti jel me zanima.
|
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |