Mlijecna kiselina |
Post Reply |
Author | |||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 12 Listopad 2009 at 14:43 |
||
Kao sto znamo, porastom nivoa mlijecne kiseline, dolazi do umora misica.. Zanimaju me vasa iskustva kako odgoditi njeno pojavljivanje (porast)??
|
|||
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Prije treninga-zagrijavanje i istezanje.
Na kraju treninga-još jedanput istezanje. Poslije treninga- protein u PWM i masaža po potrebi sa ili bez gelova tipa DEEP RELIEF. Dakle, red, rad i DISCIPLINA. |
|||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Jer meni se desi u ringu.. zamor misica da nemogu ni udarit nekih š0-20 sec.. nego se samo branim.. treba treninge izdrzljivosti, utege po 20-30 puta dizat..
|
|||
lacko_gym
Cita FAQ Joined: 23 Srpanj 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 83 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
najbolji nacin da se riješiš m. kiseline je da se poslije nekog napora otuširaš u hladnoj vodi, 2-3 min
znam da ti zvuci strašno, ali ta hladna voda "ispire" kiselinu iz mišica |
|||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
||
Mislim da nije rijec o toj situaciji, nego tijekom napora odgodit nastajanje mlijecne kiseline... da napor moze trajat sto duze.. mislim da je lijek za to intervalno trcanje.. |
|||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|||
lacko_gym
Cita FAQ Joined: 23 Srpanj 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 83 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
hmm, mišic mi je umoran i stvara se m. kiselina, i ja opet mišic tjeram u napor i umor, kaj ne bi bilo bolje jednostavno se dobro istegnuti?
|
|||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
pošto te lacko ocito ne razumje, ja cu ti reci :D HIIT je dobar izbor jer ceš naviknuti tijelo na brže riješavanje mlijecne kiseline p.s i skini š5 kg |
|||
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
|||
biser99
Cita FAQ Joined: 11 Veljaca 2010 Location: Macedonia Status: Offline Points: 8 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Probaj Tabata princip i za 6 nedelja osjetis razliku u izdrzlivost
|
|||
davor23
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ma da, 35kg da skinem.. ccc.. ja ispod 90 nejdem mi se cini.. i 85 mi je premalo.. osjecaj katastrofalan.. |
|||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|||
toni_05
Viden/a u gymu Joined: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
ja se ne bi potpuno slozija sa ovim "mislim da je lijek za to intervalno trcanje".... u globalu da, ali.... prvo...jel ti trcis u ringu?? trening bi trebao bazirati na specificnostima sporta kojim se bavis.... drugo...trebao bi provoditi SPECIFICNE treninge kojima ces ciljano djelovati na toleranciju na laktate...misic trebas naviknuti na stanje kiselosti... princip je sljedeci- ciljano "ubijat" misic(e) i ne dat im dovoljno vremena za oporavak.... medjutim, treba znati granicu...takav trening treba oprezno dozirati i programirati.... dalje, takav trening se ne bi smija provoditi vise od jednom do max. dva puta u tjednu.... ukoliko si u mogucnosti, nakon samo treninga ti preporucam lagano rastrcavanje, dobro istezanje, tusiranje hladnijom vodom, saunu, masazu i sl. |
|||
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |