Maslinovo ulje |
Post Reply | Page 123> |
Author | ||
benedict
Viden/a u gymu Joined: 04 Lipanj 2008 Location: Yugoslavia Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 05 Lipanj 2008 at 16:42 |
|
Prvo sve Vas pozdravljam i odmah da kazem da mi je ova internet stranica monogo pomogla u informisanju, kao i u motivaciji za zdravim zivotom. Ja redovno ujutru pijem po jednu kasiku maslinovog ulja, pa me interesuje da li se maslinovo ulje ubaraja u omega3 masne kiseline i kako je uopste njegovo dejstvo na onoga ko redovno trenira. Zahvaljujem se unaprijed svima.
|
||
Ama et fac quod vis!
Sv.Augustin Ora et labora Sv.Benedikt |
||
Hammerstrength
Viden/a u gymu Joined: 03 Veljaca 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 629 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ne. Search po netu i vidjet ceš koje masne kiseline sadrži. Za to (omega 3) služe druga ulja, (laneno) i riblje.
Također search. Jako dobar izvor nezasicenih masnih kiselina. |
||
You can have it all, if you want it badly enough!
|
||
ewie
Viden/a u gymu Joined: 26 Sijecanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 452 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Evo da ne otvaram novu temu... Znam da sam negdi procitala da nije dobro pržiti na maslinovom ulju....
Pa je li mi može neko objasniti zašto? To mi je ful bitno jer obožavam maslinovo ulje i sve bi u njemu pržila/kuhala |
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Zato jer ce mnogi misliti da je zdravije pržiti/peci na maslinovom a zapravo tim istim procesima uništavaju se sva pozitivna svojstva tog ulja da bi na kraju dobila istu stvar kao i sa obicnim uljem. Zato se maslinovo/laneno/riblje konzumira hladno, bez ikakve termicke obrade. Osobno ga u te svhe trošim jedino za kajganu od jaja, cisto radi ukusa. Edited by ThornOfFaith |
||
ewie
Viden/a u gymu Joined: 26 Sijecanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 452 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ok, fala na informaciji! Nego... ako imaš kakav linkic da bacim pogled na neko "kemijsko" objašnjenje
|
||
Lovro
Viden/a u gymu Joined: 19 Rujan 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 71 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Sve to stoji, i ne kaže nitko da nije zdravo termicki obraditi maslinovo ulje, ali da je bolje jesti ga hladno, to je svakako prednost. Crveno oznaceno sve govori |
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
da ja odgovorim.. termickom obradom ulja... oblik molekula prelazi iz cis u trans što dovodi do toga da ulje ima hrpu transgenih masnih kiselina koje se ljepe na krvne žile i uzrokuju aterosklerozu i brojne degerativne promjene na endotelu krvnih žila..
da se razumjemo jeli! |
||
ewie
Post Options
Thanks(0)
|
|
Laicki - nije dobro, a? |
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
eto sad nje
zbog ovoga sma to napisao Edited by Iluvatar |
||
ewie
Post Options
Thanks(0)
|
|
Znam da jesi... |
||
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
|
Illy polako dobivam dojam da te kortizol izjeda vec neko vrijeme
|
||
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
|
ma ti si brijac neki |
||
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ti si u pravu.Termickom obradom,dakle toplinom se prevode cis-nezasicene u trans-nezasicene masne kiseline koje se nikako ne mogu oznaciti kao zdrave.Stoga je grehota grijati maslinovo iznad š00 stepeni ! |
||
GajbaPive
Mixa shakeove Joined: 20 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 921 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
da li se isplati kupiti maslinovo ulje od 42kn/l ili je to neko smece? vidim u konzumu ulje meditaran premium šL po 42kn. koja je razlika izmedju obicnog i extra djevicanskog? koje bi vi preporucili, a da ne ide preko 65kn/l? |
||
Shiny
Viden/a u gymu Joined: 14 Veljaca 2010 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 129 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
E pa kad vec vidim ovu temu,iako je starija, da i ja nesto kazem
Inace mamu tjeram da sve prece na maslinovom a posto je ono nekoliko puta skuplje od obicnog izgleda da ovdje samo novcanik strada "maslinovo ulje u sebi sadrži stabilizatore koji štite hranu od gubitka hranjivih tvari prilikom kuhanja, buduci da takvo ulje „hranu samo obloži, a ne penetrira u nju pa jedemo manje masnu hranu“. Ovo bi mi trebao biti dobar razlog da i dalje pecem sve na njemu !? I'm confused |
||
"Samo ljudi najuzviąenijeg i najniľeg karaktera se ne mijenjaju."
|
||
Post Reply | Page 123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |