Pomoc oko programa mršavljenja |
Post Reply ![]() |
Author | |
dianne ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 06 Travanj 2013 Location: Zagreb Status: Offline Points: 22 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 06 Travanj 2013 at 14:50 |
Bok svima,
Imam 34 godine, 72 kg na 158 cm visine. Prije par dana sam pocela s Insanitijem, i molila bih vas savjete oko prehrane. Cilj mi je skinuti masne naslage preostale nakon poroda. Trbuh, bedra, noge... Trenutno to kod mene izgleda ovako: 1. 10:00 kava 2. 12:00 vježbanje, pa herbalife shake 3. 15:00 puni rucak 4. 17:00 kava 5. 18:00 medjuobrok, jabuka, naranca... 6. 21.00 Herbalife shake ostalo: 2-2.5 l tekucine (voda, zeleni caj) Uzela sam na nagovor taj Herbalife (i skupo platila), ali što više citam, iskustva s njim su uglavnom loša. Ako je stvarno loš, molim vas savjet cime ga zamijeniti (Whey, fat burner, kombinacija tog dvoje i sl.) Vjerojatno griješim u prehrani (nadam se ne puno), pa vas molim da me savjetujete. fala puno poz |
|
![]() |
|
Slavonka23 ![]() Pali po spravama ![]() ![]() Joined: 24 Veljaca 2012 Location: osijek Status: Offline Points: 1978 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pozdrav,
da, itekako griješiš u prehrani..i to jako. HL shake je doslovno preskupo smece! Kolega ga je pio i nije ništa postigao, osim što se kasnije još više udebljao. Što znaci puni rucak? Što tocno jedeš za rucak? Gdje ti je dorucak? Gdje ti je vecera? Probaj nekome prodati taj HL.. za te novce si mogla kupiti hrpu piletine.. Ne treba ti whey, a fat burner još manje..treba ti prava hrana... piletina, puretina, riba, jaja, zobene, razno povrce, malo integralne riže, kuhanog krumpira, malo orašastih, maslinovog ulja.. Tek kad to sve bude tip-top, možeš razmišljati o kupnji wheya (ne fat burnera, jer je i to bacanje novca u vjetar, kao i hl)... jer ako prehrana nije sredjena, whey je bacanje novca.
Edited by Slavonka23 - 06 Travanj 2013 at 16:28 |
|
"Prihvati onog tko te voli, pomozi onome kome to treba, oprosti onome tko te povrijedio i zboravi onog tko te napustio.."
|
|
![]() |
|
Scarpetta ![]() Pali po spravama ![]() ![]() Joined: 02 Kolovoz 2012 Status: Offline Points: 1819 |
Vježbaš li što?
ili samo za sada sredjuješ prehranu, možda bi bilo dobro za pocetak ubaciti malo kretanja, npr duže šetnje |
|
![]() |
|
Scarpetta ![]() Pali po spravama ![]() ![]() Joined: 02 Kolovoz 2012 Status: Offline Points: 1819 |
Naravno slažem se prehrana ovakva nikako ne prolazi
Herbalife - procitaj sastav toga pa ce ti sve biti jasno ![]() |
|
![]() |
|
mettasttaza ![]() The Boss ![]() ![]() Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
piješ kavu bez dorucka? vježbaš bez dorucka?...dorucak ti je najvažniji obrok u Danu!!!mora biti krcat da imaš energije tokom dana...i da nedodješ u napast kasno navecer da slistiš sve u frižideru...napravi si omlet..zobene..imaš puno primjera...12 sati vježbanje? i tek u 3 sata rucak????draga moja nakon treninga ti moraš nadomjestiti izgubljenu energijom sa UH-om proteinom mastima....ovo tvoje nikako ne funkcionira...bolje kupi kvalitetnu hranu i hrani se njome...nego herb kupovati...a želiš li mršaviti treat ce ti kardia...imaš i puno drugih programa na internetu..od insainty p90x programa...imaš i sopekicu našu haha...uglavnom prvo sredi si prehranu..;)
|
|
![]() |
|
ABC ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 07 Travanj 2013 Status: Offline Points: 2 |
bok, iden u teretanu vec 2 godine al u prekidima i jako malo san dobija misica, bas zbog tih prekida u vjezbanju i nezdravoj prehrani.. e sad meni bi tribala pomoc. situacija je vakva.. sad san pocea zadnjih misec dana trenirati 3 put tjedno, znaci ponediljak prsa i triceps, srida biceps i leda i petak noge i leda.. stin da pijen proteione posli treninga..takoder ujutro i prije spavanja.. sve je to dobro al meni je jako veliki problem prehrana.. nekuzin se u te ugiljikohidrate i sve to skupa.. meni bi stvarno tribalo da men neko napise i sastavi plan prehrane. znaci sta jesti ujutro sta za rucak sta za veceru i kad da ubacin proteine za masu.. plan vjezbanja mi netreba.. tri put tjedno mi je dovoljno stin da cu i trcat 2-3 put tjedno jos.. znaci tribalo bi mi neko sastavit plan prehrane kompletan od ponediljka do nedilje.. cita san i preetraziva sve zive forume i stranice al stvarno nisan skuzia nista, eto iskreno.. stvarno bi bia zahvalan kad bi mi to neko sastavia sve i sve konkretno lipo napisa.. iman 70kg i 178cm (i iman malo vise sala u drobu kojeg bi se jako rado rjesia) fala van na pomoci unaprid :))
|
|
![]() |
|
Ne znam koliko godina imaš i koji ti je nivo aktivnosti pa proracun nije tocan u kcal ali trebao bi jesti izmedju 2500 i 2900 kcal (to ti je TDEE)
sada iz tvog pitanja nije jasno želiš li masu ili definiciju ovisno o tome jedeš više od gore izracunatog (masa) ili manje (definicija). Što se jelovnika tice imaš jako puno dobrih jelovnika tu: https://www.fitness.com.hr/forum/moj-dnevni-tjedni-jelovnik_topic1632.html O osnovama prehrane možeš na jednostavan nacin procitati ovdje: http://fitnessangels.net/hr/prehrana.php Nije baš tako komplicirano kako se cini samo se trebaš malo potruditi. Btw. nitko ti baš nece slagati i izracunavati svaki obrok za jelovnike za tjedan dana, takve stvari se placaju ljudima koji se time bave. Nadam se da sam ti pomogla. Sretno |
|
![]() |
|
i ovo ce ti pomoci
https://www.fitness.com.hr/forum/obavezno-proitati-faq_topic1865.html |
|
![]() |
|
ABC ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 07 Travanj 2013 Status: Offline Points: 2 |
iman 20 god, a nivo aktivnosti mi je osrednji..zelin masu, iman jedino trbuh koji bi tija jako smanjiti, a ostalo povecati, odnosno dobiti na masi svugdi osim na trbuhu kojeg zelin samnjiti.. sad neznan jel to ikako moguce u isto vrime? i neznan jel mi steto piti te proteine ako zelin smanjiti trbuh? tako da neznan sta da radin.. a tija bi to sve do lita..
|
|
![]() |
|
Imaš li možda i glazbenu želju pa da ti nešto i odpjevamo?
|
|
![]() |
|
dianne ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 06 Travanj 2013 Location: Zagreb Status: Offline Points: 22 |
Hvala vam na savjetima.
|
|
![]() |
|
mettasttaza ![]() The Boss ![]() ![]() Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
haha probaj mu pjevati jelovnike ..možda tada nauci jesti :)
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |