New Posts New Posts RSS Feed - vježbanje za djecu
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

vježbanje za djecu

 Post Reply Post Reply
Author
pernata View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 23 Rujan 2011
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pernata Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: vježbanje za djecu
    Posted: 23 Rujan 2011 at 22:32
pozdrav svima...

pokušat cu biti kratka - zanima me postoji li negdje u ZG pa prema VG mogucnost rekreativnog vježbanja za djevojcicu od 9 godina (3. razred)?

Problem je što ona nikad nije bila neki sportski tip - voli rolanje, bicikl, skijanje. Međutim, pocinje period lošeg vremena i sve to otpada. S druge strane, problem je i kilaža. Oduvijek je bila onaj tip djeteta na koji su bake jako ponosne - a vidi obraza, a vidi guze bakine, a vidi je kako fino papa zlato bakino. Nije još pretila, ali s pocetkom školske godine pocinje se sakupljati i špekec i sad je to vec postalo zabrinjavajuce. Dodatno, djeca su prilicno okrutna i pocela su i zadirkivanja. Na ozbiljnije zdravstvene probleme ne bih voljela cekati, iako sam od doktorice dobila uputnicu za endokrinologiju.

Prehranu smo korigirali - promijenili smo nacin kuhanja, obroke, kolicinu hrane. Međutim ne vjerujem da cemo riješiti problem bez fizicke aktivnosti.

No s obzirom na gore navedeno - bojim se da ce ukljucivanje u sportske klubove tipa rukomet, atletika, odbojka - imati kontra ucinak - nece moci pratiti ostale vršnjake (to se pokazuje i na satovima tjelesnog) i bojim se da ce samo djelovati demotivirajuce na nju.

Vi se svi više krecete po fitness klubovima, molim Vas  - ukoliko znate da negdje ima neki program za djecu te dobi - bilo kakav ali da je po mogucnosti rekreativnog karaktera - može ovdje ili na pp, svejedno.Također, možda imate ideju o nekom sportu/aktivnosti koja meni nije pala na pamet? Za sad sam na temelju savjeta složila neki program šetanja/trcanja za nas dvije, no kad dođu kiše i hladno zaista nemam rješenje.

Surfam nemilice vec tjedan dana - pronašla sam u Zaprešicu, Varaždinu, Rijeci, Osijeku, Zadru, ...... a po ZG sve što nalazim su sportske igraonice za djecu do 7 godina i Zumbatomic koji je subotom na svim pronađenim lokacijama a mi ove godine subotom ujutro imamo pripreme za prvu pricest, svaku subotu, kod vrlo kompliciranog župnika (sumnjam da bi Zumbatomic prihvatio kao razlog nedolaska). Time su ujedno propale i gotovo sve redovne aktivnosti vikendom - pogađate, u nedjelju je obvezan boravak na misi - dakle, planinarenja, izleti, skijanja - sve odgođeno do sljedece zime.

Pa nije moguce da nema nicega???? A toliki clanci o važnosti vježbanja i rekreacije kod djece .....

plizzzzzz

hvala unaprijed i pozdrav
Back to Top
The Phoenix View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2010
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4250
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote The Phoenix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Rujan 2011 at 23:16
Nisam citao al imas na KIF-u nesto za djecu, a i bit ce u NZ neka gimnastika , sada je kod HNK, ali ce se otvoriti i u novom zagrebu, pogledaj stranice sokol kluba ........ili to ili neki sport.......
kasnije kad procitam post ti mogu odgovrit detaljnije ako sma nesto fulao
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.