New Posts New Posts RSS Feed - Vježbanje uz "šparanje" dijela tijela?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Vježbanje uz "šparanje" dijela tijela?

 Post Reply Post Reply
Author
marianica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote marianica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Vježbanje uz "šparanje" dijela tijela?
    Posted: 02 Lipanj 2010 at 10:26
 @Iluvatar & dalila - hvala vam na komentarima:
da kompliciranu pricu skratim, vec sam duže vrijeme bez zdravstvenog pa nisam bila obavila preglede koje bi svaki normalan covjek obavio u mojoj situaciji. No, sad bi vrlo skoro trebala doci u mogucnost da si priustim normalan pregled i sve sto treba, tako da cu svakako posjetiti fizioteraputa. A skracenja ligamenata (pretpostavljam) u clanku/stopalu ima, koji centimetar, jer sada to desno stopalo nemogu ispruziti onako, u "baletanski" polozaj koliko mogu lijevo - ali malo po malo, kako vrijeme prolazi i to se popravlja...  Inace sam u Zagrebu, tako da cu vjerojatno ici u Sunce koje mi je blizu, a prijatelji su s njima jako zadovoljni.


Back to Top
dalila View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak
Avatar

Joined: 15 Srpanj 2007
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 4399
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dalila Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Lipanj 2010 at 22:30
  evo ja sam baš htjela preporuciti da odeš kod nekog fizioterapeuta(privatno) da ti u skladu sa problemima složi vježbe za jacanje...jer to se može.... Od kuda si?
Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 08 Veljaca 2009
Location: Zagreb
Status: Offline
Points: 4357
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Svibanj 2010 at 17:31
Hmm.. ovo je dosta zeznuto.. ono što je glavno je da izbjegavaš pokrete kod kojih osjecaš bol! E sad.. tu može biti i skracenih mišica i ligamenata ako je bilo išacšenja... jesi bila možda na kakvim fizikalnim terapijama?
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.
Back to Top
marianica View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ
Avatar

Joined: 31 Svibanj 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote marianica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Svibanj 2010 at 12:19
Pozdrav!

Imam 34 godine, š60 cm visine i 66 kg (+/- koji, kako kada). Priroda posla mi je takva da povremeno (prosjecno š0-tak dana u š-2 mjeseca) intenzivno pješacim/planinarim, ali ostatak vremena uglavnom provedem sjedeci za radnim stolom (pa onda padne kondicija, pa mi se podigne nakon dan-dva terena, pa opet padne i tako ciklicki, što me izluđuje).
Htjela bih kod kuce izvoditi set vježbi bez sprava za razgibavanje (trenutno nemam za njih mjesta niti novaca), a ako pomognu da se riješim koje kile, samo je plus   -- inace je višak kilaže uglavnom okupljen na butinama i trbuhu.

Problem je u tome što desni rucni zglob, desno koljeno i desni clanak imaju starije i novije ozljede, i svi odreda mrze određene pokrete - npr. oslanjanje cijelom težinom na desni dlan na podu je neizvedivo (ali mogu se, npr. odgurnuti od zida), cucnuti mogu ali dizanje iz cucnja je cesto bolno za koljeno i moram se dizati jako sporo i pažljivo. clanak na desnoj nozi je prije godinu dana doživio sudar sa stijenom pri proklizavanju po padini, bio je išcašen, polomljen i što sve ne, i to drugi put u životu, pa sada boli cim potrcim, poskocim...mogu se cijelom težinom tijela osloniti na njega, ali me je uvijek strah da ne "popusti sam od sebe", što se znalo dogoditi.

Može li mi netko preporuciti vježbe (može link na web-stranicu ili sl.) koje bih mogla izvoditi svaki dan ili par puta tjedno, za održavanje kakve takve kondicije? Puno hvala!

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.