New Posts New Posts RSS Feed - Vedran Jakšic
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Vedran Jakšic

 Post Reply Post Reply
Author
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator


Joined: 19 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 5840
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Vedran Jakšic
    Posted: 26 Rujan 2010 at 16:13
Info o Vedranu Jakšicu (izvor: sibenik.hr):





Vedran Jakšic rođen je u šibeniku, š953. godine. Svoju natjecateljsku karijeru u body buildingu zapoceo je nastupom na prvenstvu Hrvatske š988. godine, gdje je zauzeo peto mjesto. Vec š989. godine osvaja drugo mjesto na prvenstvu Jugoslavije, što je bila jedina medalja koju su osvojili hrvatski body builderi.
U listopadu š99š. godine, nakon osamostaljenja Republike Hrvatske, nastupa kao prvi body builder u Hrvata na Europskom prvenstvu u body buildingu u Porto San Giorgio (Italija) i osvaja cetvrto mjesto. Tako postaje prvim šibenskim reprezentativcem Republike Hrvatske, i jednim od prvih reprezentativaca Republike Hrvatske uopce, a dobija i zvanje Vrhunskog sportaša od Hrvatskog športskog saveza, prvi u šibeniku. Međutim, Radio šibenik, šibenski list, Slobodna Dalmacija i šibensko dopisništvo HTV-a prešucuju tu vijest.

š993. godine pobjeđuje na Međunarodnom kupu Podravine i ostvaruje prvu u nizu svojih pobjeda na prvenstvu Republike Hrvatske. Tako postaje prvim sibenskim državnim prvakom u samostalnoj Hrvatskoj. Odmah izlazi na svjetsko prvenstvo (u španjolskoj), o vlastitom trošku, a placa put i delegatu, s glavnim ciljem promicanja hrvatskog športa i Hrvatske. Hrvatski olimpijski odbor mu dodjeljuje zvanje Vrhunskog sportaša Republike Hrvatske, prvom u šibeniku. Na duplerici Vecernjeg lista izlazi tekst, kasnije objavljen u knjizi "Kamen za mozaik Domovinskog rata š99š. - š995.";

"Vedran Jakšic je vec odavno šibenska sportska institucija "u sjeni". U sjeni zato jer usprkos izuzetnim rezultatima koje postiže u Hrvatskoj i Europi, pa i na svjetskoj body building sceni, ne uspijeva skrenuti pozornost službenih sportskih institucija grada i bivše opcine, koja s razlogom nosi titulu jedne od najšportskijih sredina u Hrvatskoj. I danas šibenik ima cak cetiri kluba u prvim državnim ligama. Na košarku i imena poput Dražena Petrovica, Aleksandra Petrovica, Ivice Žurica, Jurica, Kapova, Badžima ... suvišno je trošiti rijeci. Odnedavno Rogoznicani žanju uspjehe u športskom macevanju, a tu su još plivaci, veslaci ... pa, ipak, kad se sve zbroji i oduzme, prvo ime šibenskog športa apsolutno je Vedran Jakšic, covjek koji je sve svoje športske uspjehe postigao ne napuštajuci rodni grad i, što je još važnije, u najtežim vremenima i ratnim okolnostima ostvario najvrednije rezultate. Sve to, međutim, nije bilo dovoljno da, primjerice, ponese titulu šibenskog sportaša godine ili da od Saveza sportova na opcinskoj, odnosno državnoj razini dobije novcanu pomoc.

š994. godine Vedran pobjeđuje po drugi put na prvenstvu Republike Hrvatske, na što šibenski list, glasilo šibensko-kninske županije, donosi osvrt, pod naslovom "Krešimirov grade, Europa i svijet su u šibeniku":"Postati državnim prvakom, barem jednom u životu, san je svakog vrhunskog sportaša. Osvojiti titulu najboljeg u zemlji dva puta za redom mogu samo oni najbolji. Oni, kojima je suđeno da budu uspješni i prokleti istodobno. Jer, uspjeh i prokletstvo su brat i sestra. Jedan od takvih je zasigurno i šibencanin Vedran Jakšic, clan body building kluba "Vir" iz šibenika. Njegovo ime zlatnim ce slovima biti upisano u povijest hrvatskog i šibenskog sporta. Naime, 8. listopada u Zagrebu je održano 2. državno prvenstvo u body buildingu, na kojem je Jakšic obranio prošlogodišnju titulu najboljeg u Hrvatskoj. Međutim, javnosti je malo poznato s kakvim se problemima Jakšic suocavao prije odlaska na prvenstvo. Jednom od najatraktivnijih svjetskih športova, u šibeniku, nitko i ne posvecuje pozornost. Financijska neimaština i totalna pasivnost gradskih i županijskih foruma prema ovom športu, cije je pragove Jakšic nebrojeno puta obilazio, cijena su koju kao prokletstvo nosi na sebi. Zauzvrat dobija onaj mali dijelic mukom stecene slave koja kratko traje."

š995. godine, uz trecu državnu titulu, Vedran izlazi, kao prvi hrvatski body builder, na Mediteransko prvenstvo (u Portugalu), odakle se vraca s peharom.
U razdoblju š996.- š999., sve 4 godine postaje državnim prvakom, da bi 2000. godine pobijedio osmu godinu za redom na prvenstvu Republike Hrvatske i postao apsolutnim prvakom. Sve je pobjede ostvario kao clan šibenskog body building kluba "VIR", koji je š998. godine proglašen trecom šibenskom muškom športskom udrugom.

2000. godine Vedran zapocinje pohod na svjetsku titulu i vec 2000. godine osvaja drugo mjesto na pojedinacnom svjetskom prvenstvu NABBA/WFF, u kategoriji super body.

Gradsko vijece Grada šibenika dodjeljuje mu Plaketu Grada šibenika za uspjehe u športu, 200š. godine. Inace, Vedran je svoju prvu Plaketu Grada šibenika dobio š988. godine, za volonterski rad s mladeži.

200š. godine osvaja cetvrto mjesto na svjetskom prvenstvu, da bi i 2002. godine ostvario isti rezultat.
22. studenog 2003. u Moskvi je održano 23. pojedinacno svjetsko prvenstvo u bodybuildingu, u organizaciji NABBA/WFF. Vedran Jakšic, clan šibenskog body building kluba "VIR", postao je svjetski prvak u kategoriji super body, u konkurenciji natjecatelja iz 62 zemlje.
š9. studenog 2005. u Vilniusu (Litva), na svjetskom prvenstvu u bodybuildingu, Vedran je ponovo postao svjetski prvak u svojoj kategoriji.

Sportašem godine u svom gradu nikada nije proglašen, niti je ikada dobio stipendiju, hranarinu ili novcanu nagradu. 

Natjecateljski rezultati:

š992. prvo prvenstvo Hrvatske: 3. mjesto do š78 cm
š993. Međunarodni kup Podravine: š. mjesto do 80 kg
š993. drugo prvenstvo Hrvatske: š. mjesto do 80 kg
š994. trece prvenstvo Hrvatske:  š. mjesto do 80 kg
š995. cetvrto prvenstvo Hrvatske: š. mjesto do 80 kg i apsolutno
š996. peto prvenstvo Hrvatske:  š. mjesto do 80 kg
š997. šesto prvenstvo Hrvatske:  š. mjesto do 80 kg
š998. sedmo prvenstvo Hrvatske:  š. mjesto do 75 kg
š999. osmo prvenstvo Hrvatske:  š. mjesto do 80 kg
2000. deveto prvenstvo Hrvatske: š. mjesto preko 80 kg i apsolutno
2000. svjetsko prvenstvo WBBF: 2. mjesto
200š. svjetsko prvenstvo WBBF: 4. mjesto
2002. svjetsko prvenstvo WBBF: 4. mjesto
2003. svjetsko prvenstvo WBBF: š. mjesto i PRO CARD
2004. svjetsko prvenstvo WBBF PRO Division: 6 mjesto
2005. svjetsko prvenstvo WBBF: š. mjesto

clan PROFESSIONAL DIVISION of WORLD BODYBUILDING FEDERATION (WBBF) (2008)
http://www.wff.lt/page.php?lang=en&idd=pro&id=24


Video:

Ramena by VJ
Ramena by VJ 2
Vedran Jakšic 09. - 57 godina

VJ Triceps
Trening Prsa
Abdominals VJ

što kažete na Vedrana?
  

Edited by Zoki
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
Back to Top
opasni View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 11 Svibanj 2010
Location: Afghanistan
Status: Offline
Points: 378
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote opasni Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Rujan 2010 at 00:27
  VJeko
...imao sam ga prilike upoznati u zivo, tj isao sam kod njega da mi da neke savijete o treningu, prvo smo kontaktirali preko mejla, a onda smo odradili trening-seminar ili kako bi to vec nazvao .
mrtav hladan
Back to Top
vlajster View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 20 Svibanj 2009
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 247
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote vlajster Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Rujan 2010 at 10:55
"Sportašem godine u svom gradu nikada nije proglašen, niti je ikada dobio stipendiju, hranarinu ili novcanu nagradu."

Grad nema gotovo nikakve koristi od toga jer bodybuilding ne smatraju sportom nego hobijem,zašto bi oni stipendirali covjeka koji samo sam sebi izgleda dobro i to je to,cak ni loptu ne šuta? To je tako uvijek bilo a nažalost i bit ce...
Vracam se starom poroku...mišicima :P
Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss


Joined: 12 Svibanj 2009
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 7174
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Studeni 2010 at 22:36
Evo da ja pocnem sa pitanjem.. Bavio sam se boksom, i lijevo rame
mi se malo zarotiralo prema napred pa izgleda kao da mi je lijevi
trapez stalno napet. Mislim da sam dodatno to pogorsao sa mrt im
dizanjem jer sam koristio mjesoviti hvat, a uvijek nadhvat lijevom
rukom. Vanjska rotacija ramena mi je ogranicena. Radim vjezbu
Cuban rotation sa tom rukom, no cini mi se da ne pomaze.
Imas li mozda kakav savjet? Hvala
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
Back to Top
soner_9393 View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator
Avatar

Joined: 22 Sijecanj 2010
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 3111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote soner_9393 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Studeni 2010 at 23:09
Evo jedno pitanje za Vedrana, koliko visoka razina kortizola utjece na razvoj u bodybuilding, te kako ga se najefikasnije riješiti? Rekao bih da me zafrkava kortizol pošto mi se salo pocinje nakupljati na podrucju donjeg trbuha.
 

Edited by soner_9393
Rijeąeno na PM.
Back to Top
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator


Joined: 19 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 5840
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Studeni 2010 at 10:23
Pitanja za Vedrana su prenešena ovdje.
Neka se Vedran slobodno javi i odgovori.
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.