Tvrdi sirevi | 
 
    Post Reply  
   | 
  
| Author | |
   
   Kalika  
   
   Cita FAQ  
   Joined: 14 Rujan 2014 Status: Offline Points: 6  | 
  
   
      Post Options
    
        Thanks(0)
      Quote   Reply
   
     Topic: Tvrdi sireviPosted: 16 Prosinac 2014 at 14:50  | 
 
| 
   
    
   Da li ih itko konzumira, koliko jesu ili nisu preporučljivi...? Kada ih jesti..? 
   
  Kakve su im nutritivne vrijednosti i sastav osim što znamo da imaju puno masti? Konkretno, zadnja 2 dana sam tamanila http://sirlaguna.hr/proizvod/mijesani-sir/, oko 40g dnevno u kombinaciji iskljucivo s proteinima, tj mesom.  | 
 |
![]()  | 
 |
   
   Goranchero  
   
   Mixa shakeove  
    
   Joined: 21 Prosinac 2013 Status: Offline Points: 526  | 
  
   
      Post Options
    
        Thanks(0)
      Quote   Reply
   
     Posted: 16 Prosinac 2014 at 16:45 | 
 
| 
   
    
   Ja ih konzumiram svakodnevno, minimalno uz jedan obrok dnevno, nekim danima i uz svaki obrok. 
   
  Na 100g, 300-400kCal. Makro vrijednosti su 25-30g proteina i 25-30g masti na 100g sira, udio ugljikohidrata bi trebao biti <1g, u pravilu, što je manji, to je kvalitetniji sir, jer je duže bilo zrenje i bakterije su pojele svu laktozu. Ako polutvrdi/tvrdi ima veći udio ugljikohidrata onda industrija ima svoje prste u tome. Taj tvoj sir nisam probao, no prema opisu, vjerujem da je vrlo dobar. Ako želiš, možeš jesti i samog sira kao obrok.  | 
 |
![]()  | 
 |
   
   Tancho  
   
   Mixa shakeove  
    
   Joined: 17 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 523  | 
  
   
      Post Options
    
        Thanks(0)
      Quote   Reply
   
     Posted: 16 Prosinac 2014 at 16:51 | 
 
| 
   
    
   Džiugas,ima ga za kupit u Kauflandu već duže vrijeme a ja uzeo jučer u Lidlu,sad ga i tamo imaju,taj nema ništa laktoze,mislim da je minimalno 12mj zrenje,a okus je odličan... 
   
   | 
 |
![]()  | 
 |
   
   Goranchero  
   
   Mixa shakeove  
    
   Joined: 21 Prosinac 2013 Status: Offline Points: 526  | 
  
   
      Post Options
    
        Thanks(0)
      Quote   Reply
   
     Posted: 16 Prosinac 2014 at 16:57 | 
 
| 
   
    
   Džiugas su odlični sirevi. Litvanci znaju posao. Bude često Džiugas gouda na akciji u Plodinama u pola cijene. Daleko bolja nego naše ili bilo koja njemačke, ima miris, ima okus, ima sve. Također, Parmiletta, to je zapravo Džiugas, samo ovi naši mesari-uvoznici to prepakiraju, stave izmišljeni naziv parmiletta i talijanski tricolor na ambalažu. 
   
  Ovaj tjedan sam na nekom slovenskom klonu ementalera, zove se sir Luka, prvorazredan, bio na akciji u Plodinama u petak.  | 
 |
![]()  | 
 |
   
   Kalika  
   
   Cita FAQ  
   Joined: 14 Rujan 2014 Status: Offline Points: 6  | 
  
   
      Post Options
    
        Thanks(0)
      Quote   Reply
   
     Posted: 16 Prosinac 2014 at 19:47 | 
 
| 
   
    
   je, taj što imam trenutno je odličan :) moje preporuke 
   
  i baš danas vidim u katalogu od konzuma da ce biti na akciji od cetvrtka :) budem probala i džiugas, nisam još :)  | 
 |
![]()  | 
 |
   
   Tancho  
   
   Mixa shakeove  
    
   Joined: 17 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 523  | 
  
   
      Post Options
    
        Thanks(0)
      Quote   Reply
   
     Posted: 16 Prosinac 2014 at 19:49 | 
 
| 
   
    
   Džiugas imaš onaj trokut od 180g a imaš i ona snack pakovanja od 100g što je natrgan na manje komadiće,meni je možda onaj ribani najdraži,složit riže ili quinoe i preko toga pospipat tog sira,odlično stvar... 
   
   | 
 |
![]()  | 
 |
    Post Reply  
   | 
  |
| Tweet | 
| Forum Jump | Forum Permissions  ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum  | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Topic Options
   
 Post Options
 Thanks(0)
 

   
   
   