Pomoc oko pocetka |
Post Reply ![]() |
Author | ||
RaZ0R911 ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 30 Srpanj 2012 Status: Offline Points: 22 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 02 Sijecanj 2013 at 16:39 |
|
Pozdrav svima!
Dakle imam 17 godina,185,70kg. od 6-8 mj sam pio neki protein + 100kapsula kreatina od weidera. Dobio sam nešto na masi i mišicima. E sad moje pitanje je što da radim kod kuce,kako da vježbam pošto sam u nemogucnosti otic u teretanu (30km do najbliže) Koje suplemente da kupim?(oko 300kn na raspolaganju) Hvala! Budem postavio slike što sam "dosad" napravio. Sretna Fitness nova svima! |
||
![]() |
||
Chof ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 02 Sijecanj 2012 Location: Zagreb, Croatia Status: Offline Points: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ako nemaš neki sport kojim se možeš baviti u slobodno vrijeme (npr. biciklizam, plivanje itd.) najbolje ti je vježbati uz neki program.
Preporucam: Insanity workout (http://www.beachbody.com/product/fitness_programs/insanity.do) P90x (http://www.beachbody.com/product/fitness_programs/p90x.do) Oba možeš i skinut na torrentima, ako ne želiš kupiti originale. (ps u hr jeziku imamo i slovo "c") |
||
![]() |
||
diinnoo ![]() Viden/a u gymu ![]() ![]() Joined: 02 Srpanj 2012 Status: Offline Points: 143 |
|
I kod kuce se može vježbati dobro, šta imaš od opreme?
Edited by diinnoo - 02 Sijecanj 2013 at 17:12 |
||
Onoga trena kada pocneš razmišljati što ceš uraditi ako izgubiš, vec si izgubio.
|
||
![]() |
||
RaZ0R911 ![]() Cita FAQ ![]() ![]() Joined: 30 Srpanj 2012 Status: Offline Points: 22 |
|
Hvala
Upravo downloadam P90x workout. Još je ostalo pitanje što da kupim od suplemenata? Dali bi mogao kako poboljšati vježbu,kojom jeftinom spravom?
|
||
![]() |
||
|
Od opreme imam skoro pa ništa,ormar na koji se "dižem" te dovoljno mjesta za sklekove. |
||
![]() |
||
diinnoo ![]() Viden/a u gymu ![]() ![]() Joined: 02 Srpanj 2012 Status: Offline Points: 143 |
|
Od sprava ti je potreban samo podesivi bench i vratilo. Dvije male spike i jedna olimpijska i tegovi, nekih 60 kg. Od suplemenata bih samo uzeo whey, mada ni on nije neophodan. |
||
Onoga trena kada pocneš razmišljati što ceš uraditi ako izgubiš, vec si izgubio.
|
||
![]() |
||
|
Misliš nešto tipa ovo?
http://www.njuskalo.hr/fitness-oprema/bench-klupa-tegovi-oglas-6576940 Gold Whey jeli ok?
|
||
![]() |
||
zipoe ![]() Viden/a u gymu ![]() ![]() Joined: 05 Listopad 2012 Status: Offline Points: 131 |
|
Prije se ti skoncentriraj na prehranu nego suplemente..inace p90x i insanity su ti vise manje za skidanje masti,ako to ne zelis ,odnosno zelis masu,probaj BodyBeast to ti je od kreatora P90x..
|
||
![]() |
||
|
To je to, cak i nemoras bucice za pocetak kupovati, imas program strogslift 5x5, samo sa sipkom. Progooglaj malo. Ak imas novca, on je extra. |
||
|
||
![]() |
||
|
Takvo nešto sam i tražio jer problem mi je masa.
Inace u ljetu sam u deadliftu dizao oko 110kg,bench 75,squats cucnjevi 25kg,squats press mašina 110-105,press bench 60-70kg,kosi bench 40kg. bucice 10-15kg,t veslanje oko 72kg. A što se tice kreatina dali da ga još uzimam? kapsule ili prah?. mass gainer? I dali mi neko može napisati neku dobru prehranu,hvala i ispricavam se na previše upita.
|
||
![]() |
||
|
Uzmi monohidrat, prah. razlika izmedju praha i kapsula je samo u cijeni. I stavi ga 5 gr u seik poslje treninga, a u dane ne treniras možeš ujutro. Mass gainer, mislim da ti to ne treba, samo jedi kako spada, jedi kao da ti je svaki dan života zadnji hahaha i masa ce doci.
Evo ti prijemjer mog jelovnika za masu: 1.Dorucak 150g, 4 dl mljeka, 2 kuhana jajeta = 900 kcal 35g p,120 g uh, 16g m 2. Medjuobrok 4 snite integralnog hljeba + 100 g pilecih prsa susenih= 400 kcal 25g p, 60 g uh, 2g m jabuka + 2-3 mandarine 25g uh 100 kcal 3. Rucak 200g nekog nemasnog mesa, + 100 g rize + 200g graška + 4 snite itegralnog 850 kcal 50g p, 160 uh, 3g m (svaki 3,4 dan bi trebao crveno meso ubaciti) 4. Medjuobrok, pwm 30g whey + 60g dex-a 200 kcal 5. Vecera 160 g tune(sardine) u maslinovom ulju + 200 g posnog + 4 snite integralnog 900 kcal, 45g p, 60h uh, 55g m =3350 kcal, 185g p, 405g uh,76g m - ovo je jelovnik za masu, ako masa ne ide gore dodaj, u veceru jos 50-100 g kikirikija Edited by diinnoo - 03 Sijecanj 2013 at 11:59 |
||
|
||
![]() |
||
|
Hvala
https://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/proteini/Gold-Whey-Protein.aspx + https://www.fitness.com.hr/shop/dodaci-prehrani/kreatin-energetski-stimulatori/Next-Level-Creatine-610_g.aspx + dex iz dma za 12kn i to bi trebalo biti to?,imaš možda koji bolji proteini il kreatin u tom rangu?. Raspored hrane mi se svidja,otprilike tako i jedem osim integralnog kruha kojeg jednostavno kod nas nema(nepitaj u kakvoj zabiti živim). Jucer sam odradio trening kod kuce, 60push ups, 5,4,3,2,2 dipsevi 60 trbušnjaka i 15 min poslje treninga tjestenina+šunka. |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |